Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Najväčší skokan: Medzi 5 top nádejí Kings sa prepracoval aj Slovák

V júni Austin Stanovich vydal rebríček 10 najväčších nádejí tímu Los Angeles Kings. Slovenské meno v ňom chýbalo. O polroka neskôr vyšiel aktuálny rebríček. Tentoraz sa v ňom ocitol aj Martin Chromiak.

Útočník spod Tatier nie len vkročil do rebríčka, ale rovno urobil skok na 5. pozíciu. Za sebou zanechal Samuela Heleniusa, Francesca Pinelliho, Helgeho Gransa, Brocka Fabera a Akila Thomasa. Pred ním skončili len Samuel Fagemo, Alex Turcotte, Brandt Clarke a ako jednotka Quinton Byfield.

Stanovich označil devätnásťročného Dubničana právom za najväčšieho skokana: „Je jedným z najlepších hráčov v OHL, dominoval Summer Showcase s deviatimi bodmi v troch zápasoch, mal dva dobré zápasy počas majstrovstiev sveta juniorov a za sebou má aj veľmi vydarený rozvojový kemp s Kings. Jeho hodnota rastie rýchlo a je ľahké vidieť dôvod.“

„Najviac ma zaujal počas arizonského Summer Showcase, ktoré odohral s Kings, kde vyzeral veľmi dobre v útoku s Quintonom Byfieldom a Arthurom Kaliyevom a v určitých momentoch bol najlepším hráčom tímu. Zaujala ma hlavne jeho všestrannosť, bol veľmi ochotný rýchlo napádať a sťažovať život obrancom, čo je niečo, čo nevidíte vždy už veľmi šikovných hráčoch.“

Článok pokračuje pod reklamou

Stanovich ocenil u Chromiaka ofenzívne kvality a najmä jeho strelu. Je podľa neho kompletným strelcom, ktorý dokáže brankárov prekonať z rôznych vzdialeností viacerými typmi strely. Je tiež nadpriemerným korčuliarom, čo vie využívať vo svoj prospech. Pri práci s pukom je veľmi kreatívny a má aj dobré prihrávky, hoci k streľbe má bližšie.

U Chromiaka sú však stále aj obavy pri jeho pozičnej hre v defenzíve.

„Dokáže sa stratiť v obrannom pásme a uľahčuje si to, keď sa snaží nájsť streleckú príležitosť. To sú však jednoduché veci na nápravu, takže by som sa toho až tak veľmi nebál,“ poznamenal Stanovich.

„Medzi nádejami Kings je niekoľko strelcov, s ktorými musí Chromiak bojovať, no pri jeho súčasnej rozvojovej trajektórii by si mohol v budúcnosti zaistiť miesto v tíme. Nemyslím si, že má potenciál byť 30-gólovým strelcom v NHL, ale myslím si, že by mohol byť konzistentným krídelníkom strednej šestky s 20 a viac gólmi za sezónu. Prirovnal by som ho k Anthonymu Duclairovi z Floridy.“

Chromiakovi sa zadarilo aj v piatok

Chromiak odohral v tejto sezóne OHL 24 zápasov, v ktorých strelil 14 gólov a pridal 22 asistencií. V piatok si pritom konto vylepšil rovno o štyri body, keď zaznamenal gól a tri asistencie pri prehre Kingstonu 5:6 s Peterborough. Stal sa prvou hviezdou duelu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies