Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Chára v súboji slovenských obrancov vyrovnal legendu, Ovečkin ukončil suchoty

Bohatý sobotný program priniesol len dvoch Slovákov v akcii. Zahrali si proti sebe. Videli sme tri čisté kontá, konce sérií i pár významných medzníkov.


NYI - WSH 0:2

Vaněček vychytal nulu na ľade Islanders

Dvaja Slováci sa proti sebe postavili na Long Islande, kde sa z víťazstva Washingtonu 2:0 tešil obranca Martin Fehérváry. Nebodoval. Z jeho spoluhráčov sa podarilo skórovať Tomovi Wilsonovi v piatej minúte prvej tretiny a Alexovi Ovečkinovi, ktorý si ukončil štvorzápasovú sériu bez gólu v poslednej minúte gólom do prázdnej brány. Vďaka tomu v 16. sezóne kariéry dosiahol na métu 25 gólov. Viac ich mali len Gordie Howe (20), Jaromír Jágr (18) a Mike Gartner (17). Svoje prvé čisté konto v sezóne a tretie v kariére vychytal Vítak Vaněček, ktorý čelil 23 strelám. Viac práce mal Semion Varlamov, ktorý kryl 34 z 35 striel. Raz ho ohrozil aj Fehérváry, ktorý odohral 22 minút aj s plusovým bodom a piatimi bodyčekmi, s ktorými viedol svoj tím. V drese Islanders nechýbal Zdeno Chára, ktorý zaznamenal jednu strelu, jeden bodyček a dva bloky počas 18 minút a 14 sekúnd strávených na ľade. Bol to jeho 1635. zápas v NHL, čím vyrovnal Scotta Stevensa na 10. mieste historického poradia ligy a na druhom medzi obrancami. Kým jeho tím prišiel o trojzápasovú víťaznú sériu, Capitals si ukončili štvorzápasovú sériu prehier. Duel nedohral pre zranenie T.J. Oshie.



Hviezdy duelu: 1. T. Wilson (WSH), 2. S. Varlamov (NYI), 3. V. Vaněček (WSH)

BOS - NSH 4:3 PP

Hall rozhodol v predĺžení o piatej výhre Bruins v sérii

Taylor Hall skóroval v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Bostonu 4:3 nad Nashvillom. V normálnom hracom čase si pripísal aj asistenciu. S bilanciou 1+1 opustil duel aj Brad Marchand, po góle pridali Craig Smith a Mike Reilly. K natiahnutiu víťaznej série na päť zápasov pomohol aj Linus Ullmark, ktorý predviedol 26 zákrokov. Predators prehrali druhý zápas po sebe, ale získali aspoň bod, keď sa im dvakrát podarilo vyrovnať. Colton Sissons a Luke Kunin vyrovnali na 2:2, Roman Josi na 3:3. Juuse Saros urobil 40 zákrokov. Duel nedohral Dante Fabbro, ktorému sa stal osudný bodyček Marchanda.

Článok pokračuje pod reklamou


Reilly preukázal pri góle veľkú trpezlivosť:

Hviezdy duelu: 1. T. Hall (BOS), 2. B. Marchand (BOS), 3. R. Josi (NSH)

CAR - VAN 4:1

Hurricanes natiahli Canucks sériu prehier na tri zápasy

Vincent Trocheck strelil víťazný gól a pridal asistenciu a s rovnakou bilanciou skončil Martin Nečas, aby Carolina zdolala Vancouver 4:1 a odvrátila hrozbu tretej prehry v sérii. Nečas dosiahol svoj 100. bod v kariére, pričom oslavoval narodeniny. Sebastian Aho a Steve Lorentz tiež skórovali a na Frederika Andersena našiel recept len Bo Horvat. Dánsky brankár inak urobil 30 zákrokov, o jeden viac ako Thatcher Demko. Canucks prehrali tretí zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich.


Hviezdy duelu: 1. M. Nečas, 2. A. Svečnikov, 3. V. Trocheck (všetci CAR)

FLA - CBJ 9:2

Panthers strelili deväť gólov a natiahli si víťaznú sériu

MacKenzie Weegar strelil gól a pridal tri asistencie, Sergej Bobrovskij zastavil 28 striel a Florida si poradila s Columbusom 9:2, aby vyhrala štvrtý zápas po sebe a z posledných deviatich duelov si odniesla 17 z 18 možných bodov. Weegar vyrovnal klubový rekord Bryana McCabea v počte štvorbodových zápasov u obrancu – bol to jeho druhý takýto duel v kariére. Aaron Ekblad nazbieral tri asistencie, Anton Lundell a Carter Verhaeghe strelili po dva góly. Gól a asistenciu zaznamenali Sam Bennett, Anthony Duclair, Jonathan Huberdeau a Ryan Lomberg. Bobrovskij kapituloval až v tretej tretine, keď ho prekonali dvojbodový Gustan Nyquist a Boone Jenner. Elvis Merzlikins inkasoval štyri góly z 15 striel a už v 14. minúte striedal. Joonas Korpisalo následne čelil 36 strelám, z ktorých inkasoval päť gólov. Blue Jackets prehrali druhý zápas z posledných troch a piaty z posledných siedmich. Panthers strelili za dva dni 16 gólov. Od ročníka 1986/87 ich viac v dvoch dňoch po sebe strelil len Montreal v roku 1990. Huberdeau asistoval v ôsmom zápase po sebe, čím vyrovnal klubový rekord Olliho Jokinena z ročníka 2005/06.

Hviezdy duelu: 1. M. Weegar, 2. A. Ekblad, 3. A. Lundell (všetci FLA)

STL - TOR 5:6

Toronto ukončilo St. Louis dlhú sériu

Mitch Marner a Auston Matthews zaznamenali po góle a asistencii, Iľja Michejev strelil víťazný gól a Toronto zdolalo St. Louis 6:5 v zápase, v ktorom prehrávalo 0:1 a 4:5, ale aj viedlo 3:1 a 4:3. Matthews sa stal tretím hráčom histórie NHL, ktorý skóroval v 10 zápasoch vonku po sebe. Pavel Bure a Steve Yzerman držia rekord s 11 duelmi. Michael Bunting, John Tavares a Timoty Liljegren (prvý gól v NHL) sa tiež tešili z gólov, Jack Campbell kryl 20 striel. Prekonali ho dvakrát Ryan O’Reilly a raz dvojbodoví Brandon Saad, Robert Thomas a Niko Mikkola. Jordan Binnington mal viac práca, keď čelil 40 strelám. Blues prišli o trojzápasovú víťaznú sériu i 13-zápasovú bodovú sériu v domácich zápasoch.


Matthews strieľal priamo z buly, Bunting skóroval z dorážky:

Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. R. O'Reilly (STL), 3. A. Matthews (TOR)

DET - BUF 4:0

Nedeljkovic vychytal prvú nulu v drese Detroitu

Alex Nedeljkovič zneškodnil všetkých 22 striel, aby so svojím prvým čistým kontom po zmene pôsobiska a štvrtým v kariére doviedol Detroit k výhre 4:0 nad Buffalom, ktorým si michiganský tím ukončil štvorzápasovú sériu prehier. Na Aarona Della vyslali Red Wings 39 striel, z ktorých ho prekonali Tyler Bertuzzi, Robby Fabbri, Lucas Raymond a Michael Rasmussen. Prví dvaja menovaní skórovali v presilovke. Bertuzzi pridal aj dve asistencie, Raymond jednu. Sabres prehrali siedmy zápas z posledných ôsmich.

Hviezdy duelu: 1. T. Bertuzzi, 2. A. Nedeljkovic, 3. D. Larkin (všetci DET)

TBL - DAL 3:1

Lightning bez Černáka zdolali Stars

Tampa Bay nastúpila proti Dallasu bez zraneného Erika Černáka a hoci prehrávala 0:1, nakoniec si vďaka triumfu 3:1 natiahla víťaznú sériu na tri zápasy a vyhrala piaty duel z posledných šiestich. O zvrat sa postarali Brayden Point a Ross Colton, gól do prázdnej brány pridal Alex Killorn. Andrej Vasilevskij urobil 19 zákrokov a prekonal ho len Esa Lindell. Do brány Stars sa vrátil Anton Chudobin, ktorý vo svojom prvom štarte v NHL od 18. novembra zastavil 26 z 28 striel. Texaský tím, ktorému chýba izolovaný Andrej Sekera, prehral druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. N. Kučerov, 2. R. Colton, 3. A. Vasilevskij (všetci TBL)

PHI - NYR 2:3

Kreider rozhodol o výhre Rangers, Flyers prehrali už siedmy raz po sebe

Rangers stratili v zápase proti Philadelphii jednogólové vedenie, no na presný zásah Miku Zibanejada nadviazali v tretej tretine Filip Chytil a Chris Kreider, ktorí otočili stav z 1:2 na konečných 3:2. Igor Šesťorkin pomohol k druhej výhre po sebe 26 zákrokmi a prekonali ho Oskar Lindblom a Cam York, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Carter Hart opustil duel s 24 zákrokmi a Flyers prehrali už siedmy zápas po sebe. Rangers majú za sebou päťzápasový výjazd, ktorý ukončili s bilanciou 3-2-0.


Hviezdy duelu: 1. C. Kreider (NYR), 2. C. York (PHI), 3. A. Fox (NYR)

CHI - ANA 3:0

Fleury vynuloval Anaheim, Chicago si natiahlo sériu výhuer

Marc-Andre Fleury vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne a 70. v kariére, keď zneškodnil všetkých 37 striel. Chicago aj vďaka nemu zdolalo Anaheim 3:0, aby vyhralo už štvrtý zápas v sérii. Do čierneho sa trafili Brandon Hagel a Patrick Kane, do prázdnej brány Dominik Kubalík. Lukáš Dostál v bráne Ducks kryl 33 z 35 striel, no tretej prehre svojho tímu v sérii nezabránil. Kalifornský tím prehral štvrtý zápas z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury, 2. B. Hagel, 3. R. Stillman (všetci CHI)

ARI - COL 0:5

Kuemper vychytal prvú nulu v drese Avalanche

Nathan MacKinnon a Mikko Rantanen zaznamenali po dva góly a po asistencii, Darcy Kuemper zneškodnil 20 striel a Colorado zdolalo Arizonu 5:0, aby vyhralo druhý zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich. Kuemper vychytal svoju 21. nulu v kariére a prvú v drese denverského tímu. Strelecky sa presadil aj Nazem Kadri hrajúci vo svojom 700. zápase v NHL. Karel Vejmelka inkasoval päť gólov z 32 striel a Coyotes prehrali tretí zápas z posledných štyroch.

Kadriho gól po zaváhaní Coyotes:

Hviezdy duelu: 1. M. Rantanen, 2. N. MacKinnon, 3. D. Kuemper (všetci COL)

EDM - OTT 4:6

Senators rozhodli v tretej tretine o ďalšej prehre Oilers

Ottawa takmer vyrovnala svoj klubový rekord, keď strelila päť gólov v tretej tretine, aby zdolala Edmonton 6:4 a natiahla mu sériu prehier už na šesť zápasov. Oilers boli po dvoch tretinách na cesta za víťazstvom, keď viedli 3:1. Na góly Zacka Kassiana, Kaylera Yamamota a Brendana Perliniho však nadviazal už len Darnell Nurse, kým z hráčov Senators skórovali Adam Gaudette, Alex Formenton, Arťom Zub, Josh Norris a Zach Sanford, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Norris skóroval aj v prvej tretine, Gaudette a Formenton aj asistovali. Matt Murray pomohol k druhej výhre po sebe 33 zákrokmi, Stuart Skinner opustil duel s 20 zákrokmi. Do akcie sa vrátil Connor McDavid. Prezentoval sa siedmimi strelami na bránu.

Hviezdy duelu: 1. J. Norris (OTT), 2. D. Nurse (EDM), 3. A. Formenton (OTT)

SEA - LAK 1:3

Kraken prehrali už deviaty zápas po sebe

Séria prehier Seattlu dosiahla už métu deviatich zápasov, keď na domácom ľade nestačil na Los Angeles pomerom 1:3. Naopak, Kings sa tešili zo štvrtej výhry po sebe. Dvoma gólmi k nej pomohol Phillip Danault – prv bol víťazný, druhý padol do prázdnej brány. Skóroval aj Adrian Kempe a Cal Petersen urobil 17 zákrokov. Ako jediný ho prekonal v presilovke Marcus Johansson. Chris Driedger opustil duel s 19 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. C. Petersen (LAK), 2. C. Driedger (SEA), 3. M. Johansson (SEA)

SJS - PIT 1:2 PP

Letang a Crosby vyrovnali rekordy pri výhre nad Sharks

Jake Guentzel skóroval po 37 sekundách predĺženia, aby rozhodol o výhre Pittsburghu 2:1 nad San Jose. Asistovali mu Sidney Crosby a Kris Letang, ktorý v prvej tretine vyrovnával stav na 1:1 a asistencia bola jeho 29. bodom v predĺžení, čím vyrovnal ligový rekord Erika Karlssona medzi obrancami. Crosby zase svojím 37. bodom v predĺžení vyrovnal rekord Patrika Eliáša a Alexa Ovečkina. Louis Domingue, ktorý vyhral svoj prvý zápas v NHL od 12. januára 2020, pomohol k triumfu 40 zákrokmi a prekonal ho len Rudolfs Balcers. Adin Hill opustil duel s 25 zákrokmi a Sharks prehrali druhý zápas po sebe.

Pekná práca Crosbyho pred víťazným gólom:

Hviezdy duelu: 1. L. Domingue (PIT), 2. J. Guentzel (PIT), 3. A. Hill (SJS)

Dnes na SlovakFitness.sk:
Ako budovať svaly bez naberania tukov?

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (NYI) 18:14 0 0 0 0 0 1 1
M. Fehérváry (WSH) 21:56 0 0 0 +1 0 1 5



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies