Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Ružička strelil krásny gól, v akcii aj Fehérváry

V pondelok sa v NHL odohralo sedem zápasov NHL. V akcii boli aj dvaja Slováci. Jeden sa trafil do čierneho, čím ukončil čakanie na prvý slovenský bod od 13. januára.


CGY - STL 7:1

Ružička prispel k výhre, Tkachuk päťbodový, Gaudreau štvorbodový

Slovenský útočník Adam Ružička po peknej kombinácii s Johnnym Gaudreauom a Matthewom Tkachukom strelil svoj druhý gól v sezóne, aby pri návrate do akcie prispel k výhre Calgary 7:1 nad St. Louis. Tkachuk nazbieral päť asistencií, Gaudreau štyri body za gól a tri asistencie. K druhej výhre z posledných troch zápasov pomohli gólmi aj Nikita Zadorov, Christopher Tanev, Elias Lindholm, Sean Monahan a Blake Coleman. Jacob Markström čelil 15 strelám, z ktorých ho prekonal len Tyler Bozak, ktorý otváral skóre zápasu. Jordan Binnington inkasoval sedem gólov z 28 striel a v tretej tretine ho nahradil Ville Husso. Ten kryl zvyšných 13 striel. Blues prišli o víťaznú sériu, ktorá skončila na troch zápasoch. Ružička odohral necelých desať minút, počas ktorých zaznamenal aj dva plusové body a štyri strely na bránu. Vyhral šesť vhadzovaní z 11. Rekord jeho tímu v počte asistencií v jednom zápase je šesť. Tkachuk takmer vyrovnal Guya Chouinarda a Garyho Sutera.

Ružičkov 2. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk, 2. J. Gaudreau, 3. N. Zadorov (všetci CGY)

Článok pokračuje pod reklamou

WSH - VGK 0:1

Lehner, Amadio rozhodli o futbalovej výhre Vegas nad Capitals

Robin Lehner zneškodnil všetkých 34 striel, aby s prvým čistým kontom v sezóne doviedol Vegas k futbalovej výhre 1:0 nad Washingtonom. V tretej tretine urobil 14 zákrokov. „Dnes večer by sme nevyhrali, ak by náš brankár nebol skutočne dobrý,“ poznamenal tréner Peter DeBoer. Potrebný bol aj gól a ten strelil v druhej tretine Michael Amadio. Rozhodol o druhej výhre Golden Knights po trojzápasovej sérii prehier. Bolo to ich prvé víťazstvo vonku od 28. decembra. Prišli však o Nicolasa Roya, ktorý utrpel zranenie nohy. Domáci Vítek Vaňeček urobil 28 zákrokov a Capitals, ktorý nevyužili ani jednu z piatich presiloviek, prehrali siedmy zápas z posledných desiatich. Na nulu prehrali prvýkrát v sezóne. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 18 minút a 19 sekúnd, počas ktorých predviedol jeden bodyček a dva bloky. Do zostavy jeho tímu sa vrátil John Carlson.

Hviezdy duelu: 1. R. Lehner (VGK), 2. V. Vaněček (WSH), 3. M. Amadio (VGK)

BOS - ANA 3:5

Ducks zdolali Bruins, Gibson vyrovnal Hillera

Ryan Getzlaf zaznamenal gól a asistenciu, aby pomohol Anaheimu k výhre 5:3 nad Bostonom. Hampus Lindholm nazbieral tri asistencie, Troy Terry strelil po návrate z karantény svoj šiesty víťazný gól v sezóne. Viac ich strelil len Leon Draisaitl (7). John Gibson urobil 23 zákrokov a so 162. víťazstvom v kariére vyrovnal na treťom mieste klubového poradia Jonasa Hillera. Viac výhier vychytali len Guy Hebert (173) a Jean-Sebastien Giguere (206). Z gólov sa tešili aj Derek Grant, Isac Lundestrom a Greg Pateryn. Ducks viedli 2:0, 3:1 aj 5:2. Bruins sa vždy len doťahovali, ale nikdy stav nevyrovnali. Ich góly strelili David Pastrňák, Taylor Hall a Erik Haula. Pastrňák pridal aj asistenciu a v šiestej sezóne po sebe dosiahol na métu 20 gólov. Tuukka Rask inkasoval päť gólov z 27 striel. Pre Ducks nevyšlo všetko ideálne. Zranili sa im dvaja hráči – Nicolas Deslauriers a Josh Mahura.

Hviezdy duelu: 1. H. Lindholm, 2. R. Getzlaf, 3. R. Rakell (všetci ANA)

NYR - LAK 3:2 SN

Kreider strelil 30. gól pri výhre nad Kings

Adam Fox premenil rozhodujúci nájazd v šiestej sérii, aby Rangers zdolali Los Angeles 3:2 a zaknihovali druhú výhru po sebe a piatu z posledných šiestich stretnutí. Chris Kreider strelil v normálnom hracom čase svoj 30. gól v sezóne, čo dokázal ako prvý hráč NHL v tejto sezóne. Gólovú sériu si natiahol na šesť duelov. Strelecky sa presadil aj Barclay Goodrow, Artemij Panarin zaznamenal dve asistencie. Igora Šesťorkina z 36 striel prekonali Alex Iafallo a Blake Lizotte. Jonathan Quick opustil duel s 28 zákrokmi a Kings si pripísali štvrtú prehru z posledných piatich duelov. Šesťorkin vytvoril nový klubový rekord, keď na 20 výhier v sezóne potreboval len 26 duelov. Predošlý rekord držal Gilles Villemure, ktorý na to v ročníku 1971/72 potreboval 28 duelov.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. I. Šesťorkin (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. J. Quick (LAK)

PHI - DAL 1:3

Yandle vyrovnal rekord, Flyers svoju najdlhšiu sériu bez výhry

Keith Yandle vyrovnal rekord NHL Douga Jarvisa, keď odohral svoj 964. zápas po sebe. Víťazstvom to však osláviť nemohol. Jeho Philadelphia prehrala doma s Dallasom 1:3 a pripísala si už 12. prehru po sebe, čím si vyrovnala najdlhšiu sériu bez víťazstva vo svojej histórii z roku 1999. Jediný jej gól strelil Ivan Provorov, kým Cartera Harta z 35 striel prekonali Roope Hintz a Jacob Peterson. Joe Pavelski ešte pridal poistku do prázdnej brány. K tretej výhre v sérii pomohol aj Jake Oettinger, ktorý urobil 27 zákrokov. Andrej Sekera nehral.


Hviezdy duelu: 1. J. Peterson (DAL), 2. R. Hintz (DAL), 3. K. Yandle (PHI)

MIN - MTL 8:2

Wild bodovali v siedmom zápase po sebe, keď zdolali Canadiens

Minnesota si vyrovnala klubový rekord v počte strelených gólov v zápase, keď v pondelok zdolala Montreal 8:2. Kirill Kaprizov potreboval len 92 zápasov, aby dosiahol svoj 100. bod v kariére, keď zaznamenal dve asistencie. Z aktívnych hráčov boli rýchlejší len Ovečkin (77), Crosby (80) a Malkin (89). K natiahnutiu bodovej série na sedem zápasov (6-0-1) a víťaznej na tri pomohlo gólmi osem rôznych hráčov – Jared Spurgeon, Marcus Foligno, Connor Dewar, Nico Sturm, Matt Boldy, Jordie Benn, Mats Zuccarello a Kevin Fiala. Dewar strelil svoj prvý gól v NHL, Sturm pridal aj dve asistencie. Cam Talbot sa po päťzápasovej absencii vrátil do akcie a kryl 14 striel z 15 predtým, ako po druhej tretine pre menšie poranenie duel neopustil. Kaapo Kahkonen kryl päť striel zo šiestich. Dvoch brankárov sme videli aj v bráne „Habs“. Cayden Primeau inkasoval päť gólov z 32 striel, Michael McNiven pri svojom ligovom debute inkasoval v tretej tretine tri góly zo siedmich striel. Mike Hoffman a Rem Pitlick strelili góly Montrealu, ktorý prehral tretí zápas po sebe a deviaty z posledných desiatich.


Hviezdy duelu: 1. N. Sturm, 2. C. Dewar, 3. J. Spurgeon (všetci MIN)

COL - CHI 2:0

Colorado doma opäť uspelo, Francouz vychytal nulu

Pavel Francouz zneškodnil všetkých 23 striel, aby si svojím druhým čistým kontom po sebe doviedol Colorado k výhre 2:0 nad Chicagom. Po siedmej výhre v sérii sa denverský tím dostal do čela NHL. Nazem Kadri a Mikko Rantanen skórovali, aby Avalanche vyhrali doma 16. zápas po sebe a vyrovnali piatu najdlhšiu sériu ligovej histórie Bostonu z ročníka 1975/76. Rekord drží Detroit, ktorý v sezóne 2011/12 vyhral 23 domácich zápasov po sebe. Marc-Andre Fleury urobil 27 zákrokov a Blackhawks prehrali štvrtý zápas po sebe. Colorado je piatym tímom v histórii NHL, ktorý vyhral 12 zápasov za mesiac viac ako raz v priebehu 12-mesačného obdobia. Napodobnilo Tampu (2018-2019), Pittsburgh (2016), Detroit (1995-1996) a Philadelphiu (1985)

Hviezdy duelu: 1. P. Francouz, 2. M. Rantanen, 3. D. Toews (všetci COL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Ružička (CGY) 09:41 1 0 1 +2 0 4 0
M. Fehérváry (WSH) 18:19 0 0 0 0 0 0 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies