Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Ružička sa tešil z výhry, Tatar opäť nebodoval, Kane pri debute skóroval

V sobotu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo desať zápasov. V akcii boli aj dvaja Slováci. Evander Kane zažil vydarený debut, Flyers si ukončili sériu prehier. Videli sme aj hetrik a čisté konto.


CGY - VAN 1:0 PP

Gaudreau rozhodol o futbalovej výhre v nadstavenom čase

Jacob Markström vychytal svoje siedme čisté konto v sezóne a s 15 zákrokmi pomohol Calgary k futbalovej výhre 1:0 nad Vancouverom. Diváci pritom čakali na gól až do predĺženia, v ktorom po 29 sekundách hry skóroval Johnny Gaudreau. Bol to 32. strela na bránu Thatchera Demka, ktorý sa vrátil do brány po pobyte v karanténe. Flames vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, Canucks prehrali štvrtý duel z posledných piatich. V akcii bol aj slovenský útočník Adam Ružička, ktorý odohral osem minúty a vyhral štyri zo siedmich vhadzovaní.


Gaudreau rozhodol o výhre:

Hviezdy duelu: 1. T. Demko (VAN), 2. J. Markström (CGY), 3. J. Gaudreau (CGY)

Článok pokračuje pod reklamou

CAR - NJD 2:1

Raanta pomohol Hurricanes k výhre nad Devils

Diváci v Raleigh videli góly len v prvej tretine. Potešili ich Jordan Martinook a Andrej Svečnikov, ktorí nasmerovali Carolinu k výhre 2:1 nad New Jersey. Antti Raanta vo svojom prvom štarte od 1. januára kryl 24 striel a ako jediný ho prekonal Jesper Boqvist, ktorý znížil na 1:2. Jon Gillies urobil 21 zákrokov. Kým Hurricanes vyhrali tretí zápas po sebe, Devils prehrali posledné štyri. V ôsmom zápase po sebe nebodoval Tomáš Tatar. Jediný Slovák v zápase odohral 12 minút a pripísal si mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. A. Raanta, 2. J. Martinook, 3. J. Slavin (všetci CAR)

MTL - EDM 2:7

Kane pri debute skóroval, Oilers zdolali Canadiens

Evander Kane otvoril skóre svojho prvého zápasu v sezóne, aby odštartoval púť Edmontonu za víťazstvom 7:2 nad Montrealom. Zahral si v prvom útoku s Connorom McDavidom a Kailerom Yamamotom. „Je pekné byť prínosom pre svoj nový tím hneď pri príchode. Chcete ukázať, čo dokážete. Bolo skvelé otvoriť skóre takto skoro,“ povedal Kane. Zach Hyman pomohol k štvrtej výhre v sérii dvoma gólmi a asistenciu, dva góly strelil aj Leon Draisaitl, ktorý v štvrtej sezóne po sebe pokoril hranicu 30 gólov. Po jednom pridali Derek Ryan a Ryan Nugent-Hopkins, ktorý raz aj asistoval. Stuart Skinner čelil 23 strelám, z ktorých ho prekonali Josh Anderson a Tyler Toffoli. Sam Montembeault inkasoval šesť gólov zo 16 striel a v tretej tretine ho nahradil Cayden Primeau. Ten kryl sedem z ôsmich striel. Canadiens prehrali piaty zápas po sebe. Olejár Kris Russell odohral svoj 900. zápas v NHL.

Prvý gól Evandera Kanea v drese Oilers:

Hviezdy duelu: 1. Z. Hyman, 2. L. Draisaitl, 3. R. Nugent-Hopkins (všetci EDM)

OTT - ANA 1:2

Gibson doviedol Ducks k výhre nad Senators

John Gibson zažiaril so 44 zákrokmi, Troy Terry prelomil v úvode tretej tretiny nerozhodný stav a Anaheim vyhral nad Ottawou pomerom 2:1. Kalifornský tím bodoval v piatom zápase po sebe a štvrtý z nich aj vyhral. Gibson pritom so 163. výhrou v kariére prekonal zápis Jonasa Hillera na treťom mieste historického poradia tímu. Viac ich zaknihovali len Jean-Sebastien Giguere a Guy Hebert. Strelecky sa presadil aj Rickard Rakell. O jediný gól Senators, ktorí prehrali druhý zápas po sebe, sa postaral Tyler Ennis. Anton Forsberg inkasoval dva góly z 20 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. T. Terry (ANA), 3. T. Ennis (OTT)

PHI - LAK 4:3 PP

Flyers si ukončili dlhú sériu prehier

Scott Laughton skóroval v tretej minúte predĺženia, aby Philadelphia po 13 zápasoch pocítila chuť výhry, keď na domácom ľade zdolala Los Angeles 4:3. Cam Atkinson strelil dva góly, vrátane jedného v oslabení, a z gólu sa tešil aj Gerry Mayhew. Carter Hart predviedol 37 zákrokov. Recept na neho našli Viktor Arvidsson, ktorý znižoval na 1:2 a 2:3, a Anže Kopitar, ktorý vyrovnal na 3:3 len 38 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Jonathan Quick opustil duel s 32 zákrokmi a Kings prišli o trojzápasovú bodovú sériu. Prehrali druhý zápas z posledných troch.

Hviezdy duelu: 1. S. Laughton (PHI), 2. C. Atkinson (PHI), 3. V. Arvidsson (LAK)

STL - WPG 1:4

Stastny dvojgólový, Jets si ukončili sériu prehier

Kyle Connor strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby Winnipeg zdolal St. Louis 4:1 a po šiestich prehrách po sebe oslávil výhru. Paul Stastny strelil dva góly, druhý do prázdnej brány. Do čierneho sa trafil aj Nate Schmidt a Eric Comrie urobil 28 zákrokov. Blues viedli po góle Vladimira Tarasenka, ale nakoniec prehrali druhý zápas z posledných troch. Ville Husso v ňom inkasoval tri góly z 23 striel. Ryan O’Reilly odohral svoj 900. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. K. Connor (WPG), 2. P. Stastny (WPG), 3. V. Tarasenko (STL)

FLA - SJS 5:4 PP

Panthers vyhrali deviaty duel doma v sérii, Thornton si zahral proti Sharks

Sam Bennett skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Florida zdolala San Jose 5:4 napriek tomu, že prehrávala trikrát o dva góly. Jonathan Huberdeau zaznamenal gól a dve asistencie, Gustav Forsling a Mason Marchment gól a asistenciu. Z gólu sa tešil aj Aleksander Barkov a Sergej Bobrovskij urobil 30 zákrokov. Viac práce mal James Reimer, ktorý čelil 50 strelám. Z jeho spoluhráčov sa presadili dvakrát Jonathan Dahlen a raz Tomáš Hertl s Mattom Nietom. Nick Bonino nazbieral tri asistencie. Kalifornský tím prehral tretí zápas z posledných štyroch. Po prvýkrát za 18 rokov a 84 dní mu čelil Joe Thornton, ktorý tak prekonal najdlhšie čakanie na zápas proti konkrétnemu tímu v histórii NHL. Moe Roberts čakal predtým 18 rokov a 13 dní na zápas proti Detroitu. Panthers vyhrali tretí zápas po sebe a doma dokonca už deviaty. Duel po zásahu pukom do tváre nedohral obranca Sharks Mario Ferraro.

Hviezdy duelu: 1. S. Bennett (FLA), 2. J. Huberdeau (FLA), 3. J. Dahlen (SJS)

DET - TOR 4:7

Bunting pomohol k zvratu v Detroite

Michael Bunting strelil hetrik, aby pomohol Torontu otočiť v tretej tretine stav zápasu a zdolať Detroit 7:4. Maple Leafs prehrávali po dvoch tretinách 2:4, ale v tej záverečnej strelili päť gólov, aby vyhrali tretí zápas po sebe. Víťazný gól strelil Rasmus Sandin, do čierneho sa trafil aj Pierre Engvall a do prázdnej brány sa trafili Mitchell Marner a John Tavares. Petr Mrázek i Alex Nedeljkovic čelili zhodne 35 strelám. O góly Red Wings, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, sa postarali Vladislav Namestnikov, Tyler Bertuzzi a dvakrát Dylan Larkin. Namestnikov a Larkin pridal aj po asistencii. Tréner domácich Jeff Blashill absolvoval svoj 500. zápas v NHL.


Tyler Bertuzzi by sa uplatnil aj ako brankár:

Hviezdy duelu: 1. M. Bunting (TOR), 2. D. Larkin (DET), 3. V. Namestnikov (DET)

TBL - VGK 2:3 SN

Stone rozhodol v nájazdoch o výhre nad Tampou

Vegas prišli o dvojgólové vedenie, ale nakoniec vyhralo nad Tampou Bay 3:2 po nájazdoch. Tie rozuzlila až siedma séria, v ktorej o triumfe rozhodol Mark Stone. V normálnom hracom čase skórovali dvojbodoví Brett Howden a William Carrier, Robin Lehner predviedol 27 zákrokov. Kapituloval až v poslednej sedemminútovke tretej tretiny, keď ho prekonali Ross Colton a dvojbodový Corey Perry. Andrej Vasilevskij opustil duel 25 zákrokmi.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. R. Colton (TBL), 2. B. Howden (VGK), 3. R. Lehner (VGK)

ARI - BUF 1:3

Anderson vychytal pri návrate výhru nad Coyotes

Craig Anderson urobil 28 zákrokov pri svojom návrate do akcie, aby doviedol Buffalo k výhre 3:1 nad Arizonou. Bol to jeho prvý štart od 2. novembra. Alex Tuch a Peyton krebs zaznamenali po góle a asistencii, z gólu sa tešil aj Kyle Okposo. Kým Sabresy hrali druhý zápas z posledných troch, Coyotes prehrali piaty duel po sebe. O čestný úspech sa postaral Shayne Gostisbehere, zatiaľ čo Karel Vejlmelka urobil 32 zákrokov. Buffalo sa v zápase zranil obranca Will Butcher.

Hviezdy duelu: 1. P. Krebs (BUF), 2. A. Tuch (BUF), 3. S. Gostisbehere (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
A. Ružička (CGY) 08:09 0 0 0 0 0 0 0
T. Tatar (NJD) 12:02 0 0 0 -1 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies