Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Fehérváry skóroval ako hviezda duelu, Černák odohral 23 minút

Jozef Struhár  
04.03.2022

Vo štvrtok sa odohralo deväť zápasov NHL, v ktorých si zahrali aj dvaja slovenskí obrancovia. Martin Fehérváry pomohol gólom k výhre a dostal sa medzi hviezdy duelu.


WSH - CAR 4:0

Fehérváry pomohol k výhre gólom, Vaněček nulou

Martin Fehérváry strelil svoj štvrtý gól v sezóne a prvý od 11. decembra, aby ako tretia hviezda zápasu pomohol Washingtonu ukončiť trojzápasovú sériu prehier triumfom 4:0 nad Carolinou. Prvou hviezdou duelu bol Vítek Vaněček, ktorý zneškodnil všetkých 36 striel, aby vychytal svoje tretie čisté konto v sezóne a piate v kariére. Okrem slovenského obrancu sa do čierneho trafili aj Jevgenij Kuznecov, Alex Ovečkin a Dmitrij Orlov. Conor Sheary zaznamenal dve asistencie. Frederik Andersen urobil 29 zákrokov a Hurricanes prehrali druhý zápas po sebe. Prišli aj o šesťzápasovú bodovú sériu. Fehérváry odohral v stretnutí 17 a pol minúty, pričom si pripísal aj plusový bod a tri strely. Predviedol aj dva bloky a štyri bodyčeky. Do akcie sa vrátil jeho spoluhráč Anthony Mantha.

Fehérváryho 4. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. V. Vaněček, 2. J. Kuznecov, 3. M. Fehérváry (všetci WSH)

Článok pokračuje pod reklamou

TBL - PIT 1:5

Penguins ukončili víťaznú sériu Lightning

Sidney Crosby strelil víťazný gól počas vylúčenia Erika Černáka a pridal asistenciu, aby Pittsburgh vyhral tretí zápas po sebe, keď zdolal Tampu Bay 5:1. Bilanciu 1+1 mali aj Danton Heinen a Jake Guentzel, Jevgenij Malkin ku gólu pridal dve asistencie. Brock McGinn tiež skóroval, Tristan Jarry urobil 20 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Pierre-Edouard Bellemare. Andrej Vasilevskij kryl 35 z 39 striel, Guentzel skóroval pri hre bez brankára. Lightning prišli o päťzápasovú víťaznú sériu. Černák odohral až 23 minút a okrem menšieho trestu za sekanie si pripísal jednu strelu a dva bloky. Penguins potrebovali najmenej zápasov na zisk 40 bodov vonku vo svojej histórii – 28. Predošlý rekord bolo 31 z ročníka 2014/15. Crosby so 75. víťazným gólom kariéry vyrovnal Malkina na druhom mieste v klubovej histórii. Rekord drží Jaromír Jágr so 78.

Rozhodca vykázal Jona Coopera zo zápasu:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin, 2. J. Guentzel, 3. D. Heinen (všetci PIT)

FLA - OTT 3:0

Panthers zdolali Senators,, Huberdeau prišiel o sériu

Mason Marchment a Patric Hörnqvist zaznamenali po góle a asistencii, Ryan Lomberg tiež skóroval, aby Florida zdolala Ottawu 3:0. Svoje druhé čisté konto v sezóne a 36. v kariére vychytal Sergej Bobrovskij, ktorý zneškodnil všetkých 18 striel. Jeho náprotivok, Anton Forsberg, mal viac práce – predviedol 45 zákrokov. Kým Panthers si ukončili trojzápasovú sériu prehier, Senators si pripísali tretiu prehru v sérii. V sezóne nevyslali na bránu súpera menej striel. Jonathan Huberdeau neasistoval po prvýkrát po desiatich zápasoch.

Hviezdy duelu: 1. P. Hornqvist, 2. R. Lomberg, 3. S. Bobrovskij (všetci FLA)

PHI - MIN 4:5

Wild si ukončili sériu prehier a zapísali sa do dejín

Minnesota prehrávala štyrikrát, ale v 53. minúte Matt Boldy a Jonas Brodin dvoma gólmi v rozmedzí 25 sekúnd stav otočili a rozhodli o výhre 5:4 nad Philadelphiou. Ukončiť štvorzápasovú sériu prehier pomohol dvoma gólmi aj Ryan Hartman, jeden gól strelil Frederick Gaudreau a dve asistencie zaznamenal Kevin Fiala. Cam Talbot čelil 30 strelám, z ktorých ho prekonali dvojbodový Scott Laughton, Patrick Brown, Travis Konecny a James van Riemsdyk. Carter Hart urobil 33 zákrokov a Flyers prehrali ôsmy zápas z posledných deviatich. Wild vyhrali po strelení štyroch vyrovnávajúcich gólov po druhýkrát v tejto sezóne. Napodobnili tak North Stars z ročníka 1985/86 a Penguins z ročníka 1989/90, ktorí to tiež dokázali v histórii NHL. Jared Spurgeon vytvoril klubový rekord so 744 odohranými zápasmi obrancom.

Wild skórovali dvakrát za 25 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. R. Hartman (MIN), 2. K. Fiala (MIN), 3. S. Laughton (PHI)

NYI - VAN 3:4

Canucks dvoma zlepenými gólmi v závere otočili zápas proti Islanders

Vasilij Podkolzin v 51. minúte definitívne priklonil misky váh na stranu Vancouveru, ktorý zdolal Islanders 4:3 v zápase, ktorý bol ako na hojdačke – Canucks prehrávali 0:1, viedli 2:1, prehrávali 2:3. Nils Hoglander skóroval 45 sekúnd pred Podkolzinom a z gólu sa tešili aj Brad Hunt a J.T. Miller. Quinn Hughes zaznamenal dve asistencie. Thatcher Demko pomohol k štvrtej výhre z posledných piatich zápasov 24 zákrokmi. Góly New Yorku, ktorý prehral štvrtý zápas z posledných piatich, vsietili Noah Dobson, Kyle Palmieri a Anthony Beauvillier. Samion Varlamov opustil duel s 34 zákrokmi. Zdeno Chára vynechal pre zranenie tretí zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. Q. Hughes (VAN), 2. J. Miller (VAN), 3. N. Dobson (NYI)

CHI - EDM 4:3 PP

DeBrincat rozhodol v predĺžení o výhre nad Oilers

Alex DeBrincat využil presilovku v strede predĺženia, aby rozhodol o výhre Chicaga 4:3 nad Edmontonom, v drese ktorého sa do „veterného mesta“ vrátil po prvýkrát od výmeny Duncan Keith. Sam Lafferty, dvojbodový Patrick Kane a Dominik Kubalík sa presadili v normálnom hracom čase, Marc-Andre Fleury urobil 29 zákrokov. Oilers v zápase ani raz neviedli. Stav vyrovnávali Leon Draisaitl a dvakrát Evander Kane. Draisaitl pridal aj asistenciu, Connor McDavid si ich pripísal dve. Mikko Koskinen zastavil 28 striel. Duel pre zranenie nedohral Tyson Barrie.

Kubalík skóroval po prihrávke Koskinena:

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat, 2. P. Kane, 3. S. Lafferty (všetci CHI)

VGK - BOS 2:5

Smith s hetrikom doviedol Bruins k výhre nad Vegas

Craig Smith strelil tri góly a David Pastrňák dva, aby Boston zdolal Vegas 5:2 a vyhral šiesty zápas z posledných siedmich. Tri asistencie nazbieral Trent Frederic, dve Erik Haula a Jeremy Swayman urobil 34 zákrokov. Prekonali ho Jack Eichel a Jonathan Marchessault. Robin Lehner kryl 31 striel a Golden Knights prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Pastrňák, ktorého druhý gól padol do prázdnej brány, dosiahol po piatykrát v kariére na métu 30 gólov v sezóne.

Hviezdy duelu: 1. C. Smith (BOS), 2. J. Eichel (VGK), 3. D. Pastrňák (BOS)

CGY - MTL 4:5 PP

Chiarot rozhodol o výhre Canadiens nad Flames

Adam Ružička tretí zápas po sebe sledoval z tribúny, no tentoraz neskončil víťazstvom jeho tímu. Ben Chiarot strelil svoj druhý gól v zápase v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Montrealu 5:4 nad Calgary. Skúsený obranca si pripísal aj asistenciu. Canadiens sa vrátili na víťaznú koľaj a vyhrali šiesty zápas z posledných siedmich aj vďaka gólom Jeffa Petryho, Nicka Suzukiho a Mikea Hoffmana. Suzuki pridal aj dve asistencie, Hoffman dokonca tri. Andrew Hammond urobil 30 zákrokov, rovnaký počet ako Jacob Markström. Elias Lindholm zaistili Flames bod 28 sekúnd pred koncom tretej tretiny, skórovali aj Blake Coleman, Johnny Gaudreau a Andrew Mangiapane, ktorý pridal aj dve asistencie. Calgary prišlo aj o 11-zápasovú sériu domácich výhier. Duel pre zranenie nedohral útočník hostí Jake Evans.

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman (MTL), 2. A. Mangiapane (CGY), 3. N. Suzuki (MTL)

ARI - COL 2:1

Vejmelka zdolal Francouza, Colorado prišlo o sériu

Karel Vejmelka vyhral súboj českých brankárov, keď so 42 zákrokmi doviedol Arizonu k výhre 2:1 nad Coloradom. Pavel Francouz čelil 29 strelám, z ktorých ho prekonali Loui Eriksson a Nick Schmaltz. Tí otočili stav po tom, čo skóre otvoril Devon Toews. Coyotes vyhrali druhý zápas z posledných troch a ukončili Avalanche štvorzápasovú sériu výhier. Cale Makar zaznamenal asistenciu v 10. zápase po sebe, čím prekonal klubový rekord John-Michaela Lilesa z ročníka 2010/11. Coyotes majú v tejto sezóne bilanciu proti Coloradu 2-1-1. Najlepšiu proti akémukoľvek tímu.

Hviezdy duelu: 1. N. Schmaltz, 2. K. Vejmelka, 3. L. Eriksson (všetci ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 22:56 0 0 0 0 2 1 0
M. Fehérváry (WSH) 17:26 1 0 1 +1 0 3 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies