Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Slafkovský môže byť hviezdou, Nemec aj členom top páru, myslí si expert

Jozef Struhár  
30.03.2022

Corey Pronman z The Athletic vydal svoj preddraftový rebríček, v ktorom pochopiteľne nechýbali ani slovenské mená. Nádeje pritom rozdelil do štyroch kategórií a v tej najvyššej figurujú len dve mená – Shane Wright a Juraj Slafkovský.

Kanadský center je jednotkou rebríčka, slovenský krídelník dvojkou. Obaja sú v kategórii predpokladaných hviezd NHL a top hráčov zostavy tímu NHL.

„Slafkovský má všetky predpoklady, ktoré hľadáte u top útočníka NHL. So svojou vysokou postavou dokáže zdolávať súperov svojou rýchlosťou a šikovnosťou. Dokáže šikovne posielať puk cez súperov alebo cez nich prejsť využitím sily a rýchlosti. Vie založiť aj zakončiť akciu. Telo nevyužíva na zrážanie sa so súpermi, ale jeho bojovnosť je dosť dobrá. Odhaduje sa ako krídlo prvého útoku s potenciálom byť hviezdou v tejto lige,“ skonštatoval expert k Slafkovskému.

Juraj Slafkovský Hodnotenie
Korčuľovanie Priemer NHL
Práca s pukom Priemer NHL
Hokejové myslenie Priemer NHL
Bojovnost Priemer NHL
Strela Nadpriemer NHL
Škála hodnotenia od najlepšieho po najhoršie: elitné, špičkové, nadpriemerné, priemerné, podpriemerné, slabé.

Druhú kategóriu tvoria hráči, u ktorých sa predpovedá, že budú top hráčmi zostavy svojho tímu. V nej sú americký center Logan Cooley a český obranca David Jiříček.

Článok pokračuje pod reklamou

Do tretej kategórie patrí už aj slovenský obranca Šimon Nemec, ktorý vedie hráčov, u ktorých sa predpovedá, že budú hráčmi prvých alebo stredných formácií.

„Je to všestranný obranca. Jeho hra s pukom je skvelá. Má špičkové myslenie, aby často robil náročné akcie. Dokáže čisto bodyčekovať, tvoriť hru pod tlakom a skvelo rozohrávať puk. Ukázal aj individuálnu šikovnosť, ktorá mu v kombinácii s dobrou rýchlosťou umožňuje byť nebezpečným hráčom pri prechodoch medzi pásmami. V obrane je solídny vďaka jeho korčuľovaniu, bojovnosti a rozumu aj napriek tomu, že nemá najväčšou postavu. Môžete mu dôverovať v náročných situáciách. Odhaduje sa ako veľmi dobrý obranca prvých dvoch párov,“ poznamenal Pronman.

Šimon Nemec Hodnotenie
Korčuľovanie Priemer NHL
Práca s pukom Priemer NHL
Hokejové myslenie Nadpriemer NHL
Bojovnost Nadpriemer NHL
Slovenskí mladíci v zámorí

Nemcovi spoločnosť v tejto kategórii robili útočník Joakim Kemell, útočník Conor Geekie a útočník Matthew Savoie.

V kategórii predpokladaných hráčov stredu zostavy je aj slovenský útočník Filip Mešár, ktorý inak v rebríčku obsadil celkové 24. miesto.

„Jeho hra je definovaná rýchlosťou a tempom. Je jedným z lepších korčuliarov v drafte so schopnosťou prekorčuľovať stredným pásmom a svojou rýchlosťou čisto prejsť do útočného. Má dobré zručnosti a schopnosť tvorby hry, pričom ukazuje, že dokáže tvoriť v rýchlosti aj ťažké akcie. Chýba mu robustnosť a nie je to veľmi fyzicky hrajúci hokejista. Jeho bojovnosť je pre mňa dostatočne dobrá, ale pravdepodobne nie je tam, kde by ste ju chceli mať u hráča jeho postavy. Myslím si, že s jeho rýchlosťou, šikovnosťou a gólovými schopnosťami sa môže vykryštalizovať ako krídelník v prvých troch formáciách,“ skonštatoval Pronman.

Filip Mešár Hodnotenie
Korčuľovanie Nadpriemer NHL
Práca s pukom Priemer NHL
Hokejové myslenie Priemer NHL
Bojovnost Priemer NHL

Pred Slováka sa v tejto kategórii dostali útočník Danila Jurov, útočník Jonathan Lekkerimaki, útočník Brad Lambert, útočník Marco Kasper, útočník Cutter Gauthier, obranca Pavel Minťjukov, útočník Frank Nazar, obranca Owen Pickering, obranca Kevin Korchinski, útočník Nathan Gaucher, útočník Luca Del Bel Belluz, obranca Denton Mateychuk, útočník Rutger McGroarty, útočník Jimmy Snuggerud a útočník Isaac Howard. Za neho útočník Liam Ohgren, útočník David Goyette a útočník Jagger Firkus.

V kategórii nehodnotených skončil ešte útočník Ivan Mirošničenko.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies