Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Vaive: Dúfam, že Matthews strelí 65 gólov

Jozef Struhár  
09.04.2022

Rick Vaive dobre vedel, že jeho rekord nebude večný. Miesto, odkiaľ pochádza hráč, ktorý prekonal jeho gólový rekord v tíme Toronto Maple Leafs, ho však prekvapilo.

„Ak by mi niekto povedal pred 20 či 30 rokmi, že chlapec z Arizony prekoná ten rekord,“ hovoril Vaive so smiechom. „Zareagoval by som asi takto: Ale no tak, nežartuj.“

O štyri dekády neskôr sa to stalo skutočnosťou. Auston Matthews strelil vo štvrtok skóroval po 55- a 56-krát v tejto sezóne, aby prekonal Vaiveho 54 gólov z ročníka 1981/82.

„Pozeráme sa tu na generačný talent. Mám z neho radosť. Skutočne. Je to lepšie, ako keby sem niekto prišiel, mal šťastný ročník a strelil 55 gólov,“ skonštatoval Vaive.

Článok pokračuje pod reklamou

Vaive si myslí, že Matthews by ho prekonal už skôr, ak by nebolo pandémie. V sezóne 2019/20 nastrieľal 47 gólov v 70 zápasoch predtým, ako musela byť základná časť predčasne ukončená. V 52 dueloch skrátenej sezóny následne strelil 41 gólov.

Pocit, že Matthews čoskoro prekoná jeho rekord, však mal Vaive už pred pár sezónami, keď videl letnú prípravu mladíka na sezónu.

„Malo to asi polhodinu. Sledoval som to a pomyslel som si: ‘Do čerta, trénuje ako šialený. Čoskoro to dokáže.’ Dúfam, že sa dostane na 65 gólov. To neprekoná nikto, možno s výnimkou neho,“ skonštatoval Vaive.

Táto méta nie je nerealistická, keďže Toronto odohrá v základnej časti ešte 11 zápasov. Matthews dokonca má momentálne matematický nábeh na 65 gólov. Naposledy ich strelil v NHL Alex Ovečkin v sezóne 2007/08. Matthews pritom v tejto sezóne pauzoval pre zranenie aj pre suspendáciu. Pri plnej sezóne by mohol útočiť na métu 70 gólov. rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies