Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
DAL
0
STL
0
po 1. tr.
ARI
1
EDM
1
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Magazín

Talenty NHL: Alex Pietrangelo

St. Louis Blues má v sezóne 2009/10 skúsené mužstvo, ale pôsobí v ňom aj viacero mladíkov, medzi ktorých patrí aj talentovaný obranca Alex Pietrangelo, ktorý hral za Blues aj v minulom ročníku.

Alex Pietrangelo sa narodil 18. januára 1990 v King City, ktoré sa nachádza severne od Toronta. Zaujímavosťou je, že v King City sa narodil aj bitkár Daniel Carcillo.

Devätnásťročný Pietrangelo začínal ako junior v tíme Richmond Hill Stars. Neskôr nastupoval za Vaughan Kings. V ročníku 2005/06 obliekal dres tímu Toronto Jr. Canadiens. V 44 dueloch základnej časti nazbieral 44 bodov, čo je na obrancu slušné. Súperových brankárov prekonal trinásťkrát a na gól prihrával 31-krát.

Počas roka 2006 bol draftovaný tímom Ontario Hockey League Mississauga IceDogs. Pietrangelo sa stal draftovou trojkou. Aj v tomto juniorskom tíme sa mu darilo, keď si v 59 dueloch na svoje konto pripísal 52 kanadských bodov (7+45). S „ľadovými psami“ sa dostal aj do vyraďovacích bojov, v ktorých nastúpil na štyri stretnutia bez bodového zápisu. IceDogs boli vyradení už v prvom kole.

Článok pokračuje pod reklamou

Alex Pietrangelo

Alex Pietrangelo patrí k najväčším talentom St. Louis Blues.

Do ďalšej sezóny vstupovali IceDogs so zmeneným názvom. Ich sídlo už nebolo v Mississaugae, ale v Niagare. Mladému Pietrangelovi sa darilo a opäť získal vyše 50 bodov – presne 53 za 13 presných zásahov a 40 gólových prihrávok.

V decembri roku 2007 ho televízia TSN zaradila na tretie miesto vo svojho rebríčku hráčov, ktorí by mali byť draftovaní v roku 2008. V konečnom rebríčku uznávanej nezávislej organizácie International Scouting Services obsadil Pietrangelo konečnú šiestu priečku.

Nastal čas draftu. Meno Alex Pietrangelo bolo vyslovené ako štvrté v poradí, takže bol draftovaný tímom St. Louis Blues. Pred Pietrangelom boli vybraní Drew Doughty (Kings), Zach Bogosian (Thrashers) a Luke Schenn (Maple Leafs). Všetci títo hráči sú, takisto ako Pietrangelo, obrancovia.

Pred ročníkom 2008/09 podpísal St. Louis s talentovaným Pietrangelom trojročný nováčikovský kontrakt. Po podpise zmluvy povedal generálny manažér Blues John Davison toto: „Sme radi, že sme podpísali s Alexom, pretože bude kľúčovou súčasťou našej mládeže v ďalších rokoch. Tento podpis je pokračovaním nášho záväzku dlhodobej budúcnosti tvorenej talentami, ktoré máme a očakávame, že Alex bude integrovanou súčasťou našej organizácie veľa rokov.“

Debut v kanadsko-americkej NHL si odbil už v 10. októbra 2008, kedy boli súperom Blues hráči Predators. V zápase získal jeden plusový bod a jeho ice-time bol 15:54. Z prvého bodu v National Hockey League sa radoval o necelý mesiac neskôr, kedy si v proti San Jose Sharks pripísal asistenciu pri góle Keitha Tkachuka.

Celkovo odohral v tomto ročníku za Blues osem zápasov a nakoniec ho „bluesmani“ poslali späť do juniorského tímu Niagara IceDogs, v ktorom odohral ďalších 36 stretnutí s bilanciou osem gólov a dvadsaťjeden asistencií. 10. apríla 2009 nastúpil v drese Peorie Rivermen (American Hockey League).

V prebiehajúcom ročníku má za sebou iba jeden štart. Stalo sa tak 10. októbra v zápase medzi Blues a Kings. Alex Pietrangelo reprezentoval Kanadu na poslednom juniorskom šampionáte, z ktorého si priviezol zlatú medailu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Fantastické správy pre fanúšikov slovenskej reprezentácie o Jurajovi Slafkovskom!Canadiens si upísali útočníka so slovenskými koreňmi. Islanders obrancu Slafkovský hviezdil a zinkasoval tučný šek. Skóroval aj Tatar, o play-off je rozhodnuté Príprava na MS alebo play-off? O osude Martina Fehérváryho je rozhodnuté! Slafkovský to nakoniec dokázal: Strelil 20. gól, dosiahol 50. bod! + videoAHL: Regenda pri prehre nebodovalNemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies