Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Slováci v NHL

Mali by Islanders predĺžiť zmluvu so Zdenom Chárom?

Mike Stephens napísal, že Zdeno Chára nebude osobou, ktorá rozhodne o tom, či bude vo svojej ikonickej kariére pokračovať. O tom, či by mu Islanders mali dať ďalšiu šancu, sa zase zamýšľala Maisy Healyová.

Stephens poukázal na najvýznamnejšie úspechy slovenského obrancu a skonštatoval, že ani ďalšia slabšia sezóna by nezmenila nič na jeho odkaze. Tvrdí, že bude pri prvej príležitosti uvedený do Siene slávy a v Bostone mu vyradia číslo 33.

Na druhú stranu, súčasnému hokeju už nestíha, na čom podľa neho nie je nič zlé, keďže už má bližšie k 50-ke ako ku 40-ke. A aj preto by už mohol prísť čas, aby ukončil hráčsku kariéru. Ak sa však rozhodne pokračovať, nakoniec by to nemusel byť on, kto ju ukončí.

„Po tom, čo v poslednej dekáde úspešne bojoval s vekom, v sezóne 2021/22 robustného veterána dobehol a Chára začínal pôsobiť, že nestíha súperom, ktorí budú iba ďalej zrýchľovať, kým on spomaľovať,“ poznamenal Stephens.

Článok pokračuje pod reklamou

„Islanders s Chárom na ľade inkasujú významne viac gólov i šancí pri hre v plnom počte hráčov a on zbiera trestné minúty najrýchlejším tempom od roku 2011. To je znepokojivý trend. A jeho využívanie sa zmenšilo na tretí pár, takže čelí slabšej konkurencii. Pre jeho budúcnosť to nevyzerajú príliš sľubne.“

Viacerí veteráni sú prinútení ukončiť kariéru, keď už o nich nikdy v lige nejaví záujem. Chára bude v lete neobmedzeným voľným hráčom a ako prvá otázka príde na rozum tá, či by o jeho pokračovanie mali záujem na Long Islande.

„Aj spomeniete meno Zdeno Chára medzi fanúšikmi Islanders, pravdepodobne získate silnú odozvu. Ľudia ho buď milujú, alebo neznášajú. Je to nešťastné, pretože Chára je skvelá osoba a silná prítomnosť v šatni, no jeho výkony na ľade sú zúfalé,“ skonštatovala Healyová.

Chára je najstarším hráčom NHL i najstarším hráčom v štyroch hlavných profesionálnych ligách v zámorí. Stále však hráva 18 a pol minúty na zápas. O ofenzíve nemožno ani hovoriť a defenzívne to tiež už nie je ono.

„Chára sa často snaží vypichnúť puky svojím dosahom namiesto toho, aby nasledoval puk alebo pokrýval voľného útočníka. Súperi s Chárom na ľade vstupujú do pásma poľahky a prakticky len okolo neho prekorčuľujú. ďalším problémom je jeho tvrdosť. Tím vedie s trestnými minútami. Keďže je súčasťou oslabení, nemôže ich brániť, keď je na trestnej lavici, čo tímu škodí.“

Mali by teda Islanders zmluvu s Chárom predĺžiť, ak by chcel pokračovať?

„Aj napriek tomu, že ide hráča s platovým minimom, Islanders urobili chybu, keď si ho upísali. Mali by sa uistiť, že počas tohto leta nenechajú históriu, aby sa opakovala,“ tvrdí Healyová s tým, že klub by si mal z veteránov radšej upísať Andyho Greenea, ktorý podľa nej podával konzistentnejšie výkony.rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies