Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Preview 1. kola play-off: Východná konferencia

V NHL nám play-off odštartuje už v pondelok a my sa teraz bližšie pozrieme na série, ktorá nás budú čakať v prvom kole. Začneme vo Východnej konferencii, z ktorej pochádza najlepší tím základnej časti i obhajca titulu.


Florida Panthers – Washington Capitals

Florida po prvýkrát vo svojej histórii získala Prezidentovu trofej a po rekordnej základnej časti by chcela presunúť Stanleyho pohár z jedného floridského mesta do druhého. Prvou prekážkou bude Washington, v drese ktorého zažíva vydarenú nováčikovskú sezónu slovenský obranca Martin Fehérváry. Capitals, ktorí po prvýkrát od roku 2012 nebudú mať v prvom kole výhodu domáceho ľadu, zaostali za Panthers o 22 bodov a za kratší povraz ťahali aj vo vzájomných zápasoch. Tie sa však hrali ešte v novembri. Tímy sa v play-off stretnú premiérovo a u oboch sa zdá byť najväčším otáznikom bránkovisko. Zadné vrátka musí mať na pozore najmä Washington, ktorý bude čeliť najlepšej ofenzíve ligy. Na jeho strane sú skúsenosti, inak nie je v ničom výnimočný. Florida sa pokúsi vyhrať prvú sériu od roku 1996, kedy si zahrala vo finále Stanleyho pohára. Capitals nemali v závere základnej časti najlepšiu formu a zranil sa im aj Alex Ovečkin, ktorý by však na play-off mal byť pripravený.

Bilancia: z pohľadu Floridy 2-1-0
Prvý zápas: 3. mája v Sunrise
Slováci: M. Fehérváry (WSH)
Očakávame: postup Floridy
Favorit Tipsportu: Florida (1,27), natipovať »

Článok pokračuje pod reklamou

Toronto Maple Leafs – Tampa Bay Lightning

Toronto päťkrát po sebe skončilo v play-off v prvom kole a tento rok by sériu chcelo pretrhnúť. Ako druhý tím Atlantickej divízie však narazí na Tampu Bay, ktorá síce získala o päť bodov menej, ale jej mužstvo má podstatne viac skúseností a brúsi si zuby na tretí Stanleyho pohár po sebe. Tímy sa v play-off ešte nikdy nestretli. V základnej časti vyhral každý tím po dva zápasy, no Lightning získali vo vzájomných súbojoch o bod viac a mali aj streleckú prevahu. Rozhodujúcim faktorom by mohol byť brankár Toronta Jack Campbell, ktorý v základnej časti ukázal dve tváre. Ak ukáže tú lepšiu, pri ktorej sa spájal aj s Vezinovou trofejou, kanadský tím by mohol narobiť obhajcovi titulu problémy. Ten si však po menšom útlme v závere základnej načasoval veľmi vhodne formu. Súčasťou toho bola aj výhra 8:1 nad Maple Leafs. Tým by sa mal do akcie vrátiť Michael Bunting. V sérii, ktorá by mala byť atraktívna, uvidíme aj slovenského obrancu Erika Černáka, ktorý bol pri oboch posledných tituloch Tampy.

Bilancia: z pohľadu Tampy 2-1-1
Prvý zápas: 2. mája v Toronte
Slováci: E. Černák (TBL)
Očakávame: ďalší koniec Toronta v 1. kole
Favorit Tipsportu: Toronto (1,75), natipovať »

Carolina Hurricanes – Boston Bruins

Carolina postúpila do play-off ako víťaz Metropolitnej divízie so 116 bodmi, a tak sa stretne s divokou kartou v podobe Bostonu. Ten síce získal o deväť bodov menej a prehral všetky tri vzájomné zápasy so skóre 1:16, no mohol by favorita potrápiť, najmä, ak nebude v zdravotnom poriadku Frederik Andersen. Tím z Raleigh však má papierovú prevahu na každom poste a vyzdvihuje sa najme jeho defenzíva a hĺbka, čo sú veľmi dôležité faktory v zápasoch play-off. S formou v závere základnej časti to však neboli ideálne. Boston patrí tiež k tímom so špičkovou defenzívou a jeho ofenzíva má potenciál vyprodukovať toho viac, ako ukázala v základnej časti. Tímy sa v play-off stretávajú po siedmykrát, pričom Bruins mali navrch v piatich predošlých sériách, naposledy v prvom kole v roku 2020.

Bilancia: z pohľadu Caroliny 3-0-0
Prvý zápas: 2. mája v Raleigh
Slováci: -
Očakávame: vyrovnanú sériu, postup Caroliny
Favorit Tipsportu: Carolina (1,65), natipovať »

New York Rangers – Pittsburgh Penguins

U Rangers sa čakal v tejto sezóne pokrok, ale ich úspechy boli nad očakávania dobré. Nakoniec skončili aj vďaka skvelému Igorovi Šesťorkinovi druhí v divízii a narazia na Pittsburgh, ktorý získal o šesť bodov menej a nedarilo sa mu ani vo vzájomných zápasoch – New York tri zo štyroch vyhral. V play-off na seba už tímy narazili sedemkrát, pričom v piatich prípadoch postupovali Penguins. Tí budú mať možno poslednú šancu zabojovať o ďalší titul s Crosbym, Malkinom a Letangom v zostave. Ako papierový favorit do série vstúpi New York, no Pittsburgh má bohaté skúsenosti. Rangers sa v závere základnej časti zranili dvaja kľúčoví útočníci Panarin a Copp, ktorí by mali hrať, hoci poriadne nevieme, v akom stave. Dôležité budú špeciálne formácie a u Pittsburghu najmä disciplína. Všetko bude otvorené.

Bilancia: z pohľadu Rangers 3-1-0
Prvý zápas: 3. mája v New Yorku
Slováci: -
Očakávame: tesnú výhru skúseností
Favorit Tipsportu: Rangers (1,78), natipovať »


Odporúčame:
Sekcia Play-off 2022



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies