Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

Slovensko odštartuje MS v hokeji v piatok trinásteho proti Francúzsku

Jozef Struhár  
12.05.2022

Už v piatok sa vo fínskych mestách Tampere a Helsinki odštartujú tohtoročné majstrovstvá sveta. Slovensko do nich vstúpi ako bronzový medailista z nedávnej olympiády a opäť s omladenou zostavou.

Výber Craiga Ramseyho má vekový priemer 24,44 roka, čo z neho robí najmladšiu nomináciu v histórii samostatného Slovenska. Z hráčov NHL v tíme figuruje len útočník Tomáš Tatar, ktorý bude najstarším hráčom tímu. Za možné posily sú však vnímaní aj Martin Fehérváry, Erik Černák či Adam Ružička.

V slovenskom tíme nechýbajú hráči, ktorí sa vo februári zaslúžili o historickú olympijskú medailu. Opäť uvidíme aj nádejných mladíkov, ako sú Juraj Slafkovský, Šimon Nemec a v zálohe pripravený sedemnásťročný Adam Sýkora. Tí si budú ešte zlepšovať svoje šance pred draftom.


Slovensko sa predstaví v helsinskej skupine A, v ktorej sa postupne stretne s Francúzskom, Nemeckom, Kanadou, Švajčiarskom, Kazachstanom, Talianskom a Dánskom. Skupinu B tvoria Fínsko, USA, Česko, Švédsko, Lotyšsko, Nórsko, Veľká Británia a Rakúsko.

Článok pokračuje pod reklamou

Francúzsko a Rakúsko nahradili na turnaji Rusko a Bielorusko.

Z každej skupiny postupujú štyri najlepšie tímy do štvrťfinále a posledný zostúpi z elitnej kategórie svetového šampionátu. Štvrťfinále sa odohrá 26. mája, semifinále 28. mája a turnaj vyvrcholí 29. mája.

Podľa bookmakerov sú poprednými favoritmi na titul Kanada a Fínsko, ktorým konkurujú najmä Česko a Spojené štáty americké. Tie nasleduje Švajčiarsko a až potom prichádza na rad Slovensko s Nemeckom. Za najväčších outsiderov sa považujú Taliansko a Veľká Británia.

Na svojho favorita si môžete aj na Tipsporte: Zaregistrovať sa a získať bonus 50 € na prvé stávky

Program Slovenska na MS v hokeji 2022:
13. mája: Francúzsko – Slovensko (15:20)
14. mája: Slovensko – Nemecko (19:20)
16. mája: Slovensko – Kanada (15:20)
18. mája: Švajčiarsko – Slovensko (19:20)
20. mája: Kazachstan – Slovensko (19:20)
21. mája: Taliansko – Slovensko (19:20)
24. mája: Slovensko – Dánsko (15:20)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies