Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Víkend prinesie 5 zápasov číslo 7. Tri nás čakajú už dnes!

Prvé kolo tohtoročného play-off vyvrcholí v sobotu a nedeľu piatimi zápasmi číslo sedem – v histórii NHL sme ich v jednom kole videli viac len raz. Prvé tri sa odohrajú už dnes a v akcii bude aj jeden slovenský zástupca.

Ako prvý sa začne zápas medzi Carolinou a Bostonom. Tieto organizácie sa už v takomto zápase stretli dvakrát – v roku 1990 vyhral Boston (ešte éra Whalers), v roku 2009 vyhrala Carolina. V sobotu bude 13. výročie druhého spomínaného duelu, ktorý rozhodlo až predĺženie.

Bruins môžu v tomto roku vytvoriť nový ligový rekord so 16. víťazstvom v zápase číslo sedem. Ak by sa im to nepodarilo, história by sa prepísala aj tak – Carolina by vyhrala takýto duel šiestykrát po sebe, čím by rekord NHL vyrovnala.

Fanúšika spod Tatier najviac zaujme boj medzi Torontom a Tampou Bay, za ktorú hráva slovenský obranca Erik Černák. Oba tímy hrali v takomto zápase aj vlani – Maple Leafs prehrali 1:3 s Montrealom, Lightning vyhrali 1:0 nad Islanders.

Článok pokračuje pod reklamou

Kanadský tím sa bude snažiť stať 18. tímom histórie, ktorý by vyradil obhajcu Stanleyho pohára po sedemzápasovej sérii. Tento osud od roku 2009 postretol sedem úradujúcich šampiónov. Obranca floridského tímu Ryan McDonagh môže s 8. výhrou v zápase číslo 7 vyrovnať rekord NHL, ktorý aktuálne zdieľa päť hráčov.

Na záver hracieho dňa si o postup zahrajú Edmonton a Los Angeles. Oilers budú takýto zápas hostiť doma po prvýkrát za 32 rokov – posledných päť odohrali vždy vonku. Kings si tento duel zahrajú po prvýkrát od roku 2014, kedy na ceste za Stanleyho pohárom vyhrali tri takéto duely a všetky u súpera. Todd McLellan bol pri poslednej účasti Edmontonu v takomto zápase (2017, prehra 1:2 s Ducks) a ako deviaty tréner bude v zápase číslo sedem stáť proti tímu, s ktorým ho už predtým zažil.

Brankár L.A. Jonathan Quick je v týchto zápasoch doteraz nezdolaný – jeho bilancia je 4-0 s 94% úspešnosťou zákrokov. V sobotu sa môže stať prvým brankárom histórie NHL, ktorý by v nich mal bilanciu 5-0. Mike Smith sa stane prvým brankárom ligy, ktorý zažije debutový siedmy zápas po tom, čo už v lige odchytal minimálne 600 zápasov.

Tím Bilancia v zápase č. 7
Carolina/Hartford 5-3 (62,5%)
Boston 15-13 (53,6%)
Toronto 12-13 (48,0%)
Tampa Bay 6-3 (66,7%)
Edmonton 6-4 (60,0%)
Los Angeles 7-4 (63,6%)

Naposledy sme v jeden deň videli tri zápasy číslo sedem 30. apríla 2014. Najviac sa ich hralo 1. mája 1992 – štyri. Všetky vtedy začínali v rovnaký čas. Dnešné sú rozložené na 22:30, 01:00 a 04:00 nášho času.

Zápasy môžete sledovať aj na Tipsport TV.

Tím, ktorý v siedmom zápase série skóruje ako prvý, vyhrá v troch prípadoch zo štyroch. Vlani to platilo stopercentne (3-0). Domáce tímy majú bilanciu 107-77. Polovica týchto zápasov skončí jednogólovým rozdielom a štvrtina potrebuje aj predĺženie. rn



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies