Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Erik Černák: Vedeli sme, čo máme urobiť

Slovenský obranca Erik Černák a jeho tím Tampa Bay Lightning pokračujú v snahe získať majstrovský hetrik aj po prvom kole play-off. Séria proti Torontu však bola náročná a rozhodla ju jednogólová výhra 2:1 v siedmom zápase.

„Vedeli sme, že to bude skutočne ťažký zápas, hlavne pred ich fanúšikmi, ktorí ich tlačili vpred v podstate celých 60 minút. My sme vedeli, čo máme urobiť. V prvej tretine sme prišli o Pointa, čo bola pre nás obrovská strata, ale každý jeden z nás ukázal neuveriteľnú snahu a hrali sme ako skutočne dobrý tím,“ povedal Černák.

Nečakaným hrdinom zápasu sa stal útočník Nick Paul, ktorý strelil oba góly Lightning. Išlo o jeho prvé dva góly v play-off v kariére. Tampa ho získala v tejto sezóny od Ottawy, s ktorou vo vyraďovacích bojoch nehral ani raz.

„Pauly je úžasný hráč. Na ľade robí skvelú prácu defenzívne aj ofenzívne. Dnes večer ukázal, akým druhom hráča je. Posunul nás ďalej dvoma gólmi a my sme radi, že sme ho získali,“ skonštatoval Černák.

Článok pokračuje pod reklamou

Už tradičnou oporou „Bleskov“ bol brankár Andrej Vasilevskij, ktorý zneškodnil 30 z 31 striel.

„Vasi je náš hráč číslo jeden v každom jednom zápase. Vieme, že urobí niekoľko veľkých zákrokov, keď ho budeme potrebovať. To urobil aj dnes večer. Sme veľmi šťastní, že sme dnes večer vyhrali,“ poznamenal Černák.

Lightning teraz čaká ďalšia náročná séria – proti držiteľovi Prezidentovej trofeje a štátnemu rivalovi, Floride Panthers. Hráči obhajca titulu tak nebudú mať veľa priestoru na oslavy postupu.

„Je to obrovská vec. Každý zápas číslo sedem je veľmi ťažký fyzicky aj mentálne. Na to musíte byť pripravení, ale teraz musíme ísť ďalej a pripraviť sa na ďalšie kolo,“ povedal Černák.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies