Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Sentiment verzus tvrdý biznis. Penguins v očakávaní zásadných zmien

Milan Kuna
24.05.2022

Do tohtoročných vyraďovacích bojov NHL vstupovali „tučniaci“ z Pittsburghu s cieľom dokázať verejnosti i samým sebe že sú ešte stále konkurencieschopným tímom s reálnou možnosťou útočiť na najvyššie méty. Opätovný neúspech s Rangers je však predzvesťou horúceho leta v meste ocele.

Nie tak dávno boli hráči Pittsburghu Penguins na tróne NHL s nevídaným úspechom v ére platového stropu vo forme dvoch víťazstiev v play-off za sebou. Do NHL priniesli v roku 2016 a 2017 rýchly a agresívny hokej ktorým zaskočili fyzicky dominantné tímy San Jose Sharks a Nashville Predators. V roku 2018 ešte s veľkou pompou vyradili arcirivala z Pensylvánie Philadelphiu Flyers ale odvtedy nedokázali vyhrať ani jednu jedinú sériu v play-off.

Z pohľadu dlhodobej úspešnosti v základnej časti nemá organizácia Penguins v súčasnej NHL konkurenciu. Nepretržitá účasť v play-off kanadsko-americkej NHL 16 sezón za sebou je rekordom ktorým sa nemôže popýšiť žiadna iná profesionálna športová organizácia v Severnej Amerike vrátane všetkých populárnych športov a známych líg (NHL, MLS, NBA, WNBA, MLB, NFL). Najbližšie rekordu Penguins sú Seattle Sounders FC z MLS a ženský tím Minnesota Lynx z WNBA s 13 respektíve 11 účasťami v play-off v rade.

Sezóna je však v NHL len taká dobrá ako dlho trvá cesta tímu v play-off. Penguins už štyri roky za sebou nedokázali prejsť cez 1.kolo čo je veľký neúspech a z neho vyplývajúca dlhodobá frustrácia neschopnosti prekročiť svoj vlastný tieň. Aktuálne je celá organizácia Penguins na pomyselnej križovatke, kde je potrebné si zvoliť svoju ďalšiu cestu. Má partia okolo kapitána Crosbyho na to aby ešte dokázala vyhrať Stanley Cup alebo je časť pustiť sa do prestavby mužstva s cieľom omladenia a vízie nových úspechov? Väčšina zámorských odborníkov si myslí, že tzv. „okno úspechu“ je pre „tučniakov“ už dlhšie zavreté a je čas myslieť na budúcnosť.

Generálny manažér Ron Hextall sedí na horúcej a vratkej stoličke a optimizmus mu určite nepridávajú končiace zmluvy opôr tímu a ani trénerská situácia. Jevgenij Malkin, Kris Letang, Evan Rodrigues, Bryan Boyle, Rickard Rakell a Casey DeSmith – to je dlhý menoslov hráčov, ktorí nemajú platný kontrakt na budúcu sezónu a stanú sa tak neobmedzenými voľnými hráčmi. K tomu treba pripočítať Kasperiho Kapanena a Dantona Heinena, ktorí budú obmedzení voľní hráči a bude im potrebné predložiť minimálne kvalifikačné ponuky. Viacerí z vyššie vymenovaných hráčov budú chcieť svoje mzdové podmienky výrazne vylepšiť – Bryan Rust sa toho už dočkal, teraz sa to týka najmä Rodriguesa. Tí zarábali menej ako by mohli dostať na trhu s voľnými hráčmi. U Malkina a Letanga môže byť problémom aj prípadná dĺžka novej zmluvy. V kuloároch už prenikli informácie, že by Kris Letang mohol svoju budúcnosť spojiť s Montrealom Canadiens.

Fenway Sports Group ako nový väčšinový vlastník klubu bude určite chcieť držať organizáciu Penguins na vysokej úrovni aj v budúcnosti z dôvodu rentability svojej investície. Ikona klubu Mario Lemieux spolu s Ronom Burkleom figurujú už v organizácii len ako minoritný vlastníci s poradným hlasom pri fungovaní klubu. Udržať jadro tímu pokope alebo začať s kompletnou prestavbou bude hlavná téma majiteľov Penguins v nadchádzajúcom lete. Samotní hráči na čele s Malkinom a Letangom sa súhrne vyjadrili, že by svoju budúcnosť veľmi ochotne spojili s Penguins aj naďalej, no uvedomujú si, že to bude nesmierne zložité.

Veľkým otáznikom ostáva aj ďalšie pôsobenie hlavého kouča Mikea Sullivana, ktorý je so 44 výhrami v play-off historicky najúspešnejším koučom na lavičke Penguins pred Danom Bylsmom, Scotty Bowmanom či Eddiem Johnstonom. Sám tréner sa po prehre v rozhodujúcom 7.zápase proti Rangers vyjadril: „Trénovať tento tím je pre mňa cťou a privilégiom.“ Budúcnosť ukáže či u „tučniakov“ zvíťazil sentiment alebo dali prednosť tvrdému biznisu. Jedno je však isté a to že v Pittsburghu sa dá očakávať veľmi pestré medzisezónne obdobie.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Toto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Pospíšil sa vyrovnal Tatarovi i Nemcovi. V dvoch ohľadoch viedol tím, v jednom aj celú NHL! Patrick Kane čelil otázke, ktorá zaujíma mnohých: Zostane v Detroite? Crosby bude hovoriť s Penguins o predĺžení zmluvyTatar má za sebou rozpačitú sezónu a pred sebou zaujímavé leto Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies