Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 3. tr.
EDM
4
LAK
4
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Rangers vleteli do finále konferencie jasnou výhrou nad Tampou

V stredu odštartovalo v NHL už aj finále Východnej konferencie. Lepší vstup do neho mali rozbehnutí Rangers. Erik Černák nebodoval.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2022

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 1
1
2
3
Stav série
 New York Rangers
1
3
2
6
•••
 Tampa Bay Lightning
1
1
0
2
••••
Podrobné štatistiky

Filip Chytil strelil dva góly, vrátane víťazného, aby pomohol Rangers k výhre 6:2 v otváracom zápase série 3. kola play-off proti Tampe Bay. Chris Kreider a Frank Vatrano posielali New York dvakrát do vedenia, o ktoré tím zakaždým prišiel. Chytil potom odštartoval sekvenciu štyroch gólov „Blueshirts“ po sebe, do ktorej sa zapojili aj Artemij Panarin a Mika Zibanejad. Vatrano, Panarin a Zibanejad pridali aj po asistencii, dve zaznamenali Adam Fox a Alexis Lafreniere. Igor Šesťorkin čelil 39 strelám, z ktorých ho prekonali dvojbodový Steven Stamkos a Ondřej Palát. Anthony Cirelli dvakrát asistovali a Andrej Vasilevskij urobil 28 zákrokov. Slovenský obranca Erik Černák odohral 16 minút a 44 sekúnd, počas ktorých zaznamenal bodyček a dva mínusové body. Druhý zápas série sa odohrá v piatok v Madison Square Garden.

Chytil a jeho víťazný gól:


Rangers sa prvýkrát ujali vedenia už po 71 sekundách hry, keď sa po naznačenej strely a prihrávke Zibanejada presadil nikým nebránený Kreider. V ôsmej minúte bol stav opäť nerozhodný, keď Cirelli vybojoval v útočnom pásme puk a následne strelou spoza kruhov skóroval Stamkos.

Druhá tretina priniesla štyri góly. V 28. minúte obnovil vedenie Rangers jednoduchou strelou švihom Vatrano, no o 42 sekúnd neskôr vyrovnal stav Palát, ktorý uspel s dorážkou Stamkosovej strely. Následne sa presadil iný Čech. Dvoma gólmi za necelých šesť minút už definitívne priklonil misky váh na stranu New Yorku Chytil, ktorý uspel s dvoma rýchlymi zakončeniami.

Rangers vyšiel aj úvod tretej dvadsaťminútovky, z ktorej ubudlo len 30 sekúnd, keď na 5:2 zvýšil po rýchlom prenesení hry Panarin. V 47. minúte padol jediný presilovkový gól zápasu, keď faul Killorna potrestal po peknej kombinácii Zibanejad. Ďalšie góly sme už nevideli, ale záver zápasu ešte spestrila potýčka, po ktorej rozhodcovia udelili 22 trestných minút.

Igor Šesťorkin
Andrej Vasilevskij
60:00 37/39 60:00 28/34
Alexandar Georgiev
Brian Elliott
- - - -

Rangers po prvýkrát v tohtoročnom play-off v sérii vedú. Doma vyhrali siedmy zápas po sebe. ... Tampa inkasovala viac gólov ako v celej sérii proti Floride (4). ... Fox bodoval v ôsmom domácom zápase play-off po sebe, čím prekonal klubový rekord Marka Messiera (7). Na zisk 20 bodov v play-off v kariére potreboval len 18 zápasov. Z obrancov bol v celej histórii rýchlejší len Al MacInnis (17 zápasov).

Hviezdy duelu: 1. F. Chytil, 2. F. Vatrano, 3. M. Zibanejad (všetci NYR)

Gerard Gallant, tréner Rangers: „My sme hrali zápas, mali deň voľno a hrali sme znova, čo bolo dnes dobré pre nás. Bolo vidieť, že oni dnes boli trochu nerozohraní. Neboli rovnakým tímom po tom ich deväťdňovom voľne. To robí rozdiel.“

Jon Cooper, tréner Lightning: „Myslím si, že sme dnes urobili veľa vecí, ktoré sme v predošlých dvoch kolách tak často nerobili. Rangers majú dynamických hráčov. Keď im ponúknete palec, oni si vezmú míľu. Dnes to aj urobili. Sú dobrým tímom a tvrdo bojujú. Nie je náhoda, že sa v tomto play-off dostali až sem. My však toho v nás máme viac a pozajtra to ukážeme.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies