Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Známy expert predpovedá 5 Slovákov v prvých 3 kolách draftu

Známy zámorský odborník Corey Pronman z The Athletic zverejnil dlhý rebríček nádejí pred tohtoročným vstupným draftom NHL. Medzi 127 menami je aj päť slovenských. Jedno je pritom hneď na čele!

Pronmanovi pripadá tohtoročná draftová trieda vo všeobecnosti podpriemerne a určiť jej jednotku bolo pre neho takmer ako hod mincou. Rozhodoval sa medzi kanadským centrom Shaneom Wrightom a slovenským krídelníkom Jurajom Slafkovským.

A hoci má podľa neho Wright dlhší zoznam úspechov a ako center je na podstatne preferovanejšej pozícii, za sebou nemá najlepšiu sezónu. Slafkovského balík zručností mu pripadal atraktívnejší a aj vzhľadom na jeho vystúpenie na svetovom šampionáte nakoniec zvolil jeho.

„Slafkovský má v sebe všetko, čo hľadáte u špičkového útočníka NHL. Je to robustný krídelník, ktorý dokáže porážať súperov svojou rýchlosťou a zručnosťami. Má mimoriadne zručnosti pri práci s pukom, dokáže puky posielať pomedzi nohy a hokejky vo veľmi vysokom tempe. Slafkovský vie využívať svoju šikovnosť, silu a rýchlosť, aby sa dostával cez obrancov. Dokáže prihrávať i zakončovať. Svojou postavou súperov nebúra, ale jeho bojovnosť je dostatočne dobrá. Predpokladom je, že bude krídelníkom prvého útoku s potenciálom byť skutočnou hviezdou NHL,“ poznamenal Pronman.

Článok pokračuje pod reklamou

Rozdiel medzi jednotkou a päťkou draftu je podľa Pronmana menší ako zvyčajne, hoci za potenciálne budúce hviezdy označil len prvých dvoch hráčov. Za Slafkovského a Wrighta zaradil s potenciálom byť hráčom prvej formácie amerického centra Logana Cooleyho, českého obrancu Davida Jiŕíčka a slovenského obrancu Šimona Nemca.

„Nemec je všestranným obrancom a jeho hra s pukom je skvelá. Má špičkové myslenie, aby často tvoril hru aj v náročných situáciách. Dokáže strieľať, tvoriť hru pod tlakom a robiť skvelé rozohrávky. Jeho individuálne zručnosti v kombinácii s jeho dobrou rýchlosťou mu umožňujú byť nebezpečným pri prechodoch. Defenzívne je dobrý pre jeho korčuľovanie, bojovnosť a mozog. Aj keď nie je veľmi robustný, môžete mu dôverovať v ťažkých situáciách. Predpokladom je, že bude obrancom prvého páru,“ skonštatoval Pronman.

Ďalšiu kategóriu tvorili hráči s potenciálom zaradiť sa do horných alebo stredných oblastí zostavy tímu NHL. Patria medzi nich Cutter Gauthier, Joakim Kemell, Matthew Savoie, Marco Kasper, Danila Jurov a Jonathan Lekkerimaki.

Skupinu hráčov s potenciálom zaradiť sa do stredu zostavy tímu NHL tvoria Ivan Mirošničenko, Denton Mateychuk, Brad Lambert, Lian Bichsel, Kevin Korchinski, Jiří Kulich, Pavel Minťjukov, Frank Nazar, Conor Geekie, Rutger McGroarty, Lane Hutson, Nathan Gaucher, Owen Pickering, Luca Del Bel Belluz, Liam Ohgren, Jimmy Snuggerud, Owen Beck, Ryan Chesley, Jagger Firkus, Isaac Howard a slovenský krídelník Filip Mešár, ktorý by uzavrel prvé kolo.

„Hru Mešára definujú rýchlosť a tempo. Je jedným z lepších korčuliarov tohto draftu, ktorý so svojou rýchlosťou dokáže prekorčuľovať stredným pásmom a čisto prejsť do útočného pásma. Má dobré zručnosti a schopnosť tvoriť hru. Ukazuje, že dokáže tvoriť hru aj v rýchlosti s pukom na hokejke. Chýba mu väčšia postava a nie je príliš fyzickým hráčom. Jeho bojovnosť je podľa mňa dosť dobrá, ale nie taká, akú chcete u hráča jeho postavy. Napriek tomu by so svojou rýchlosťou, zručnosťami a streleckými schopnosťami mohol byť hráčom prvých troch útokov,“ zhodnotil Pronman.

Do rebríčka sa dostali aj ďalší dvaja hráči spod Tatier – útočník Adam Sýkora skončil na 62. mieste, ktoré zodpovedá koncu druhého kola, a útočník Servác Petrovský skončil na 92. mieste, ktoré zodpovedá koncu tretieho kola.

„Sýkora má šikovné ruky, videnie a vysokú úroveň bojovnosti. Už v mladom veku ukázal, že dokáže byť platným hráčom proti profíkom. Je však nízky. A hoci má slušné korčuľovanie a ofenzívne zručnosti, otázkou je, či sú dostatočne dobré na to, aby sa stal plnohodnotným hráčom NHL. Je jedným z najmladších hráčov na drafte, takže je tu priestor na rast. Vedel by som si predstaviť, že v NHL nejaké zápasy odohrá,“ skonštatoval Pronman.

K Petrovskému napísal: „Je to slušný všestranný útočník. Dokáže zakončovať aj prihrávať. Má slušné korčuliarske schopnosti, viac živšie ako rýchle. Pracuje tvrdo, napriek svojej postave vyhráva súboje a dokáže hrať v oslabeniach. Jeho hra nie je príliš žiarivá, pokiaľ ide o rýchlosť a zručnosti, a je ťažké vidieť ho medzi profíkmi ako skutočného top produktívneho hráča. Má však šancu pre svoje rôzne silné stránky.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies