Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

Gáboríkovu veľkú noc zastavilo zranenie, Halák opäť vyhral

V pondelok sa v štyroch zápasoch predstavili traja slovenskí hokejisti. Marián Gáborík strelil dva góly a pridal asistenciu pri víťazstve Rangers, Tomáš Kopecký bodoval pri víťazstve Blackhawks a Jaroslav Halák vychytal víťazstvo pre Montreal.

Marián Gáborík sa stal prvou hviezdou zápasu a druhou hviezdou večera po tom, čo svojim výkonom pomohol Rangers ukončiť negatívnu trojzápasovú sériu prehier. Gáborík svoju veľkú noc však nestihol osláviť, pretože mu zranenie predčasne ukončilo zápas. Gáborík v ňom stihol odohrať 18 minút, počas ktorých strelil dva góly a na svoje konto si pripísal aj asistenciu. Vďaka tomu sa dostal na druhé miesto v bodovaní a s 10 gólmi kraľuje spolu s Anže Kopitarom strelcom NHL. Diváci v Madison Square Garden boli odchodom slovenského útočníka znepokojení, no tím povedal, že to nie je zranenie týkajúce sa jeho slabín, ktoré by znamenalo dlhšiu pauzu. V stretnutí zaknihoval aj plusový bod a dve strely na bránu. Víťazný gól Rangers strelil Václav Prospal a presadili sa aj Artem Anisimov a Enver Lisin. New York porazil na domácom ľade Phoenix pomerom 5:2. Góly Coyotes dosiahli Jovanovski a Fiddler.

Roman Hamrlík strelil po prihrávke Tomáša Plekanca v 2. minúte predĺženia rozhodujúci gól a Montreal v utorok zdolal Islanders 3:2. Pre Canadiens je to štvrté víťazstvo v rade, pričom pri každom stál v bráne slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý potvrdil svoje kvalitné výkony 29 zákrokmi. Prekonať ho dokázal len Jeff Tambellini, ktorý sa dvakrát presadil v presilovej hre. Góly Montrealu v normálnom hracom čase zaknihovali Jaroslav Špaček a Travis Moen. Kým Canadiens štyrikrát v rade vyhrali, draftová jednotka John Tavares štyrikrát po sebe nedokázal bodovať. V prvých šiestich zápasoch strelil útočník Isles štyri góly a pridal tri asistencie.

Do kanadského bodovania sa dokázal zapísať aj Tomáš Kopecký, ktorý mal prsty vo víťaznom góle Troya Brouwera, ktorý padol v 18. minúte počas presilovej hry. Kopecký okrem asistencie zaknihoval aj dve trestné minúty za narazenie a v zápase odohral 9 minút a 36 sekúnd. Chicago zvíťazilo nad Minnesotou 3:1, keď sa o ďalšie dva góly postarali Dave Bolland a Patrick Kane. Cristobal Huet zaznamenal 20 zákrokov a prekonať ho dokázal len Andrew Brunette. Francúzsky brankár predtým neinkasoval gól počas 113 minút a 2 sekúnd. Minnesota sa po prehre stala prvým tímom, ktorý zaznamenal nula bodov v ôsmich zápasoch hraných vonku od roku 1996, kedy to postihlo Pittsburgh.

Niklas Hagman strelil tri z piatich presilovkových gólov Toronta a Maple Leafs sa konečne dočkali prvého víťazstva v sezóne, keď zdolali Anaheim pomerom 6:3. Tomáš Kaberle prispel k víťazstvu gólom a štyrmi asistenciami a Jonas Gustavsson zastavil 25 striel vo svojom prvom štarte za posledné tri týždne. Po pondelkovom zápase má Toronto bilanciu 1-7-1 a na svojom konte 3 body.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 29/31 - - - - - -
Marián Gáborík (NYR) 18:05 2 1 3 +1 2 0
Tomáš Kopecký (CHI) 09:36 0 1 1 0 0 2




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies