Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Černáka delí od finále jedna výhra: Tampa prvýkrát proti Rangers vedie

Tampa Bay v sérii proti Rangers prehrávala už 0:2 na zápasy, no po piatom zápase finále Východnej konferencie má v rukách postupový mečbal.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2022

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 5
1
2
3
Stav série
 New York Rangers
0
1
0
1
••••
 Tampa Bay Lightning
0
1
2
3
•••
Podrobné štatistiky

Ondřej Palát vďaka šťastnému tečovaniu strelil víťazný gól v 59. minúte, aby Tampa Bay otočila piaty zápas i celú sériu tretieho kola play-off proti Rangers. Po výhre 3:1 vedie 3:2 na zápasy a v sobotu na domácom ľade bude môcť rozhodnúť o svojom postupe do finále Stanleyho pohára. Vo štvrtok sa do čierneho trafil aj dvojbodový Michail Sergačov, ktorý bol aj autorom strely pred rozhodujúcim gólom. Brandon Hagel poistil triumf gólom do prázdnej brány a Andrej Vasilevskij kryl 24 striel. Rovnaký počet zákrokov urobil aj Igor Šesťorkin, ktorého tím viedol od stredu druhej tretine po góle Ryana Lindgrena. Nakoniec prišiel o osemzápasovú víťaznú sériu v domácom prostredí a prehral tretí zápas po sebe. Nepomohol mu ani návrat Ryana Stromea. Slovenský obranca Erik Černák vo štvrtok odohral 22 minút a 11 sekúnd, počas ktorých zaznamenal plusový bod a menší trest za hrubosť. Prezentoval sa aj strelou, dvoma blokmi a štyrmi bodyčekmi.

Víťazný gól po strele Sergačova. Tečoval Palát:


Prvá tretine nepriniesla góly. Aktívnejší v nej boli Rangers, ktorí mali aj streleckú prevahu. Dvakrát však mali aj šťastie, keď zakončenia Kučerova v druhej a Paula v 12. minúte skončili na tyčke.

V druhej tretine sa hra viac vyrovnala a po necelých jedenástich minútach sa domáci mohli aj tešiť z otváracieho gólu. Strelou švihom z neoptimálnej pozície uspel Lindgren. Tampa dostala krátko na to šancu vyrovnať v presilovke, ale nevyužila ju. V 38. minúte však už bolo 1:1, keď sa od modrej presadil Sergačov. Šesťorkin toho pred sebou vďaka hustej „premávke“ veľa nevidel.

Do tretej tretiny vstúpili hostia aktívnejšie, ale domáci ich k ničomu vážnemu nepúšťali. Ani jeden tím nechcel urobiť chybu. Ďalší gól prišiel až v 59. minúte, keď Sergačov vystrelil od modrej a puk sa obšuchol od Paláta až do brány New Yorku. Domáci na to okamžite zareagovali hrou bez brankára a Hagel vtedy spečatil triumf gólom na 3:1. Na konci sa ešte strhla potýčka.


Igor Šesťorkin
Andrej Vasilevskij
59:12 24/26 60:00 24/25
Alexandar Georgiev
Brian Elliott
- - - -

Tímy, ktoré vedú 3:2 na zápasy, vyhrali doteraz 78,6 % sérií. V kole pred finále 81,4 %. ... Obrancovia Rangers strelili v play-off už 10 gólov. Viac ich majú na konte len obrancovia Avalanche (14). ... Palát strelil svoj 11. víťazný gól v play-off. Z aktívnych hráčov NHL ich majú viac len Joe Pavelski (14) a Jevgenij Malkin (13). ... Lightning sa stali druhým tímom ligovej histórie, ktorý strelil tri víťazné góly v posledných dvoch minútach normálneho hracieho času v jedinom play-off. Napodobnili Devils z roku 1995.

Hviezdy duelu: 1. M. Sergačov (TBL), 2. A. Vasilevskij (TBL), 3. R. Lindgren (NYR)

Steven Stamkos, útočník Lightning: „Nepáčili sa nám naše prvé dva zápasy. Boli pre nás necharakteristické a hrali sme v nich lajdácky hokej. Keď inkasujete jeden či dva góly, mali by ste byť schopní vyhrať. Dnes sme našli ten recept. Teraz je to 3:2 na zápasy. Nie je čas na to, aby sme lipli na tom, čo sme dokázali. Musíme ísť domov a dokončiť tú robotu. Bude to doteraz najťažší zápas, ale celkom určite sa môžeme spoliehať na skúsenosti.“

Gerard Gallant, tréner Rangers: „Je to dnes večer ťažké. Je to ťažká noc, o tom niet pochýb. No, zajtra nasadneme na lietadlo a budeme pripravení na zápas v Tampe. Bude to boj. Oni sú dobrým tímom, a preto sú víťazmi Stanleyho pohára. My tam budeme musieť ísť a odohrať náš najlepší zápas. Budeme ho musieť vyhrať, aby sme si dali šancu odohrať siedmy zápas u nás doma.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies