Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Černák viedol zápas, ale netešil sa. Rozhodlo predĺženie

Prvý zápas finále Stanleyho pohára máme za nami. Rozhodlo ho predĺženie a dopadol v prospech domáceho tímu.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2022

Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 1
1
2
3
P
Stav série
 Colorado Avalanche
3
0
0
1
4
•••
 Tampa Bay Lightning
1
2
0
0
3
••••
Podrobné štatistiky

Andre Burakovsky skóroval v druhej minúte predĺženia, aby sa Colorado vo finálovej sérii proti Tampe ujalo vedenia 1:0 vďaka triumfu 4:3. Domáci v zápase viedli 2:0 i 3:1. Gól a asistenciu zaznamenali Gabriel Landeskog a Valerij Ničuškin, skóroval aj Artturi Lehkonen a dve asistencie nazbieral Mikko Rantanen. Do brány sa vrátil Darcy Kuemper, ktorý urobil 20 zákrokov. Prekonali ho Nick Paul, Ondřej Palát a Michail Sergačov. Nerozhodný stav 3:3 trval od 34. minúty. Andrej Vasilevskij čelil 38 strelám. Slovenský obranca Erik Černák odohral 19 minút a 53 sekúnd. Predviedol tri bodyčeky a viedol duel s piatimi blokmi. Jeho spoluhráč Brayden Point odohral pri návrate do akcie 18 minút. Druhý zápas sa odohrá opäť v Denveri, ale až v sobotu.

Burakovsky rozhodol o výhre:


Colorado otvoril skóre zápasu už v ôsmej minúte, keď streli Rantanena doklepol do brány Landeskog. Domáci boli aktívnejší a v desiatej minúte už viedli o dva góly, keď MacKinnon zachytil puk, poslal ho Ničuškinovi a ten uspel strelou spomedzi kruhov. Tampe sa podarilo znížiť v 13. minúte zásluhou Paula, ktorý uspel tiesnený obrancom zoči-voči Kuemperovi. V 16. minúte putoval na trestnú lavicu Sergačov, o pol minúty neskôr sa k nemu pridal Cielli a Avalanche presilovku o dvoch hráčov využili na obnovenie dvojgólového vedenia. Postaral sa o tom Lehkonen, ktorý usmernil do brány strelu Rantanena.

Tampa Bay vstúpila do druhej dvadsaťminútovky aktívnejšie a Jan Rutta dokonca nastrelil tyčku, ale na góly sa čakalo až do jej druhej polovice. V 33. minúte strelil kontaktný gól po peknej prihrávke Kučerova Palát a len o 48 sekúnd neskôr stav vyrovnal Sergačov, ktorý pri svojej strele od modrej využil hustú premávku pred Kuemperom.

Domáci sa v treťom dejstva snažili zobrať hru do svojich rúk a dostávali sa k strelám, ale nie k vyloženým šanciam. Ako čas plynul, hra bola čoraz opatrnejšia. V 59. minúte dostal domáci príležitosť na rozhodnutie duelu pri vylúčení Maroona, ale nakoniec sa rozhodlo až v druhej minúte nadstaveného času, keď už bolo po presilovke. Compher najskôr svojím zakončením neuspel, ale Ničuškin zachytil vyrazený puk, poslal ho Burakovskymu a ten sa strelou z prvej do odkrytej brány nemýlil.

Darcy Kuemper
Andrej Vasilevskij
61:23 20/23 61:07 34/38
Pavel Francouz
Brian Elliott
- - - -

Kuemper sa stal prvým brankárom za 34 rokov a siedmym v celej histórii, ktorý štartoval v prvom zápase finále Stanleyho pohára po tom, čo nechytal v zápase, v ktorom si jeho tím zaistil postup do finále. ... Bowen Byram sa vo veku 21 rokov a 2 dni stal najmladším hráčom v klubovej histórii, ktorý bodoval vo finále. ... Nathan MacKinnon bodoval v ôsmom domácom zápase po sebe. Colorado ich doteraz odohralo osem. ... Nikita Kučerov dosiahol 100. asistenciu v play-off vo svojom 131. zápase. Rýchlejšie to dokázalo len šesť hráčov. ... Naposledy sme rýchlejší gól v predĺžení finálového zápasu videli v roku 2011, kedy Andrew Brunette rozhodol druhý duel série Canucks proti Bruins po 11 sekundách nadstaveného času. ... Vasilevskij po prvýkrát inkasoval viac ako dva góly v prvej tretine zápasu play-off. Odohral ich doteraz 99.

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky, 2. G. Landeskog, 3. M. Rantanen (všetci COL)

Jared Bednar, tréner Avalanche: „Mali sme obavy, ako (po dlhom voľne) zvládneme prvú a druhú tretinu. Myslím si, že naši chlapci boli skutočne dobrí v prvej tretine, v druhej sme trochu poľavili. Treba však pochváliť aj Tampu. Vedeli sme, že sa nevzdajú. Našli spôsob, ako nás rozložiť a kontrolovali väčšinu druhej tretiny, minimálne jej prvú polovicu, ak nie aj viac. Vrátili sa do zápasu. Páčilo sa mi, ako naši chlapci zatlačili na konci druhej tretiny a v tretej tretine.“

Jon Cooper, tréner Lightning: „V tomto zápase bolo pre nás aj niekoľko pozitívnych znamení. Vyhral ho však ten správny tím. Treba ich pochváliť za to, ako to zvládli.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies