Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Pánik zabojuje o ďalší Calderov pohár. Napodobní Valábika a Jurča?

Už cez víkend sa o majstrovský titul začne bojovať aj v nižšej AHL. Tak ako v NHL, aj v nižšej lige bude za jedného finalistu bojovať aj slovenský hokejista.

Útočník Richard Pánik začal sezónu na farme Islanders v Bridgeporte, kde pravidelne nehrával. Vďaka tomu došlo k hosťovaniu v Chicagu, za ktoré si teraz môže zahrať o Calderov pohár. Jeho súperom v sérii hranej na štyri víťazné zápasy bude Springfield.

Wolves, ktorí sú farmou Caroliny Hurricanes, vstupujú do finále ako najvyššie nasadený tím Centrálnej divízie s výhodou domáceho ľadu. Postupne vyradili Rockford, Milwaukee a Stockton. Martinský rodák sa bude môcť stať druhým Slovákom, ktorý by s „Vlkmi“ získal titul. Získali ich už v rokoch 2002 a 2008, v ktorom bol pri tom aj slovenský obranca Boris Valábik.

Thunderbirds postúpili do play-off z druhého miesta Atlantickej divízie a v play-off sa im do cesty neúspešne postavili Wilkes-Barre/Scranton, Charlotte a Laval. Tím zo Springfieldu si zahrá finále po prvýkrát za ostatných 31 rokov a záložný tím St. Louis Blues vôbec premiérovo.

Článok pokračuje pod reklamou

Tridsaťjedenročný Pánik, ktorý v 11 stretnutiach vyraďovacích bojov zaznamenal dva góly, štyri asistencie, tri plusové body a 12 trestných minút, má šancu získať svoj druhý Calderov pohár v kariére. Ten prvý získal ešte v roku 2012 s Norfolkom, vtedajšou farmou Tampy Bay. S dvoma titulmi by vyrovnal slovenský rekord Tomáša Jurča, ktorý je posledným slovenským šampiónom v AHL (2019).

Okrem Pánika, Valábika a Jurča získali Calderov pohár zo slovenských hokejistov aj Rudolf Tajcnár, Miroslav Ihnačák, Jerguš Bača, Martin Červeň, Rastislav Pavlikovský, Tomáš Tatar, Jaroslav Janus a Martin Marinčin.

Tohtoročného šampióna spoznáme najskôr 24. a najneskôr 29. júna.

Rozpis finálovej série AHL:
19.06. Chicago - Springfield
20.06. Chicago - Springfield
22.06. Springfield - Chicago
24.06. Springfield - Chicago
25.06. Springfield - Chicago *
28.06. Chicago - Springfield *
29.06. Chicago - Springfield *
* - ak by bolo nutné



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies