Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Blesky v sobotu neudreli. Zmietla ich sedemgólová lavína

Tampe sa v druhom zápase finále Stanleyho pohára nepodarilo odpovedať na prehru z otváracieho zápasu. Naopak, Colorado obhajcu titulu zdolalo jednoznačne.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2022

Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
 Colorado Avalanche
3
2
2
7
••••
 Tampa Bay Lightning
0
0
0
0
••••
Podrobné štatistiky

Colorado strelilo tri góly v prvých 14 minút a udržiavalo si prevahu, aby zdolalo Tampu 7:0 v druhom finálovom zápase, po ktorom sa séria presťahuje na Floridu za stavu 2:0 pre šampióna Západnej konferencie. Valerij Ničuškin a Cale Makar strelili po dva góly, Andre Burakovsky zaznamenal gól a asistenciu a strelecky sa presadili aj Josh Manson a Darren Helm. Mikko Rantanen nazbieral tri asistencie, Alex Newhook a navrátilec Andrew Cogliano po dve. Darcy Kuemper potreboval na svoje prvé čisté konto v tohtoročnom play-off a druhé v kariére urobiť len 16 zákrokov. Andrej Vasilevskij inkasoval sedem gólov z 30 striel – toľko gólov v kariére ešte v rámci play-off neinkasoval. Bol to jeho jubilejný 100. zápas v play-off. Slovenský obranca Erik Černák odohral 17 a pol minúty so ziskom mínusového bodu, strely, dvoch bodyčekov, troch blokov a štyroch trestných minút za hrubosť.

Víťazný gól Ničuškina:


Colorado nedovolilo obhajcovi titulu dobrý štart do zápasu a samo sa chopilo oťaží zápasu. Už po minúte hry hralo po vylúčení McDonagha presilovku, ktorú krátko pred jej vypršaním využil na otvorenie skóre Ničuškin. O päť minút neskôr už bolo 2:0, keď sa do prečíslenia dostali dvaja hráči domácich a úspešne ho zakončil obranca Manson, ktorý namiesto prihrávky útočníkovi zvolil strelu. V 14. minúte už bol náskok Avalanche trojgólový, keď Burakovsky po rýchlej akcii dorazil do odkrytej brány strelu Rantanena. Burakovsky mohol pridať ešte gól do šatne, ale svoj únik nezakončil pol minúty pred prestávkou presne.

Aj v úvode druhej tretiny pokračovalo Colorado v prevahe a v 23. minúte pomohlo Tampe šťastie, keď strela Mansona skončila na tyčke. O dve a pol minúty neskôr však už Vasilevskij opäť vyberal puk z brány, keď na 4:0 zvýšil po prihrávke Rantanena spoza brány Ničuškin. Ten mohol v 35. minúte spečatiť hetrik, ale proti bola lapačka gólmana hostí. V 37. minúte však z protiútoku uspel strelou švihom Helm a krátko po piatom góle mohol pridať šiesty O’Connor. Proti Vasilevskimu však neuspel.

Po minúte tretej dvadsaťminútovky putoval na trestnú lavicu Rantanen, ale Lightning sa presilovka nevydarila a dokonca v nej kapitulovali. Makar sa rútil vpred v prečíslení a opäť uprednostnil strelu pred prihrávkou a urobil dobre. Od 49. minúty hrali domáci aj presilovku a Makar sa opäť trafil do čierneho. Po presnej prihrávke Rantanena zvýšil na konečných 7:0. V závere došlo ešte k hromadnej potýčke a následne sa už duel len dohrával.

Článok pokračuje pod reklamou

Darcy Kuemper
Andrej Vasilevskij
60:00 16/16 60:00 23/30
Pavel Francouz
Brian Elliott
- - - -

Colorado sa stalo tretím tímom histórie NHL, ktorý strelil tri alebo viac gólov v prvej tretine každého z prvých dvoch zápasov finále Stanleyho pohára. Napodobnil Islanders (1981) a Red Wings (1936). ... Colorado strelilo minimálne 7 gólom v tohtoročnom play-off po štvrtýkrát. Rekord držia Oilers so šiestimi takýmito zápasmi. ... Naposledy sme vo finále Stanleyho pohára videli čisté konto a minimálne sedem gólov v roku 1991, keď Pittsburgh zdolal Minnesotu 8:0. Predtým sa to už stalo len raz – v roku 1919, keď Seattle zdolal Montreal 7:0. ... Makar sa stal druhým obrancom v histórii NHL, ktorý strelil gól v presilovke i oslabení rovnakého zápasu finále Stanleyho pohára. Pred ním to dokázal len Glen Wesley z Bostonu v roku 1988.

Hviezdy duelu: 1. V. Ničuškin, 2. D. Kuemper, 3. C. Makar (všetci COL)

Jared Bednar, tréner Avalanche: „Dnes sme boli najbližšie k dokonalej hre, ako sa dá od vašich hráčov získať.“

Cale Makar, obranca Avalanche: „Hrali sme podľa našej identity a to veľkým štýlom. Mali sme niekoľko dobrých gólov a podobne, ale dnešný zápas bol trochu zvláštny. Samozrejme, dostávali sme príležitosti, ktoré boli chlapci schopní využiť. A to je tá dobrá časť. “

Jon Cooper, tréner Lightning: „Oni teraz hrajú na elitnej úrovni a za to im patrí uznanie. Jednoducho momentálne hrajú na omnoho vyššej úrovni ako hráme my.“

Steven Stamkos, útočník Lightning: „Som šokovaný z toho, že sme prehrali 0:7? Nemyslím si, že sme niečo také čakali.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies