Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Kadri priniesol Avs majstrovský mečbal, Černák nedohral

Štvrtý zápas finále priniesol aj bod Erika Černáka, no ten duel nedohral. Colorado vyhralo po predĺžení, a tak ho už len jedno víťazstvo delí od Stanleyho pohára.

Odporúčame:
Sekcia Play-off 2022

Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 4
1
2
3
P
Stav série
 Tampa Bay Lightning
1
1
0
0
2
•••
 Colorado Avalanche
0
1
1
1
3
•••
Podrobné štatistiky

Navrátilec Nazem Kadri skóroval v 13. minúte predĺženia, aby Colorado vďaka výhre 3:2 nad Tampou Bay získalo v štvrtom zápase veľkého finále majstrovský mečbal pred sťahovaním série do Denveru, kde sa bude hrať už v piatok. V normálnom hracom čase skórovali Nathan MacKinnon a Andrew Cogliano, ktorí zakaždým vyrovnávali stav. Anthony Cirelliho a Victor Hedman strelili góly Lightning. Darcy Kuemper urobil 37 zákrokov a zaznamenal asistenciu pri víťazom góle, Andrej Vasilevskij kryl 35 striel. Slovenský obranca Erik Černák zaznamenal asistenciu pri otváracom góle zápasu a odohral len sedem minút a 37 sekúnd, pretože po blokovaní strely zamieril do šatne a už sa z nej nevrátil. Dovtedy zaznamenal aj plusový bod, tri strely, dva bodyčeky a dva bloky.


Víťazný gól Kadriho:


V prvej tretine boli domáci lepším tímom a už po 36 sekundách hry ich tlak vyústil v gól, keď strelu Černáka dorazil do odkrytej brány Cirelli. V strede tretiny mali oba tímy väčšie šance na skórovanie, ale brankári svoje tímy podržali. V 16. minúte Kuemper zneškodnil aj Stamkosove zakončenie z úniku Lightning.

Po zmene strán sa Colorado herne zlepšilo a kým v 24. minúte Vasilevskij ešte vyriešil príležitosti MacKinnona a Lehkonena, v 26. minúte už počas vylúčenia Hedmana nestačil zabrániť vyrovnávajúcemu gólu MacKinnona. Domáci nevyužili presilovku na obnovenie vedenia, ale nakoniec sa im ho podarilo obnoviť v 31. minúte, keď Hedman prenikol do útočného pásma a bekhendovým zakončením zaskočil Kuempera.

V tretej dvadsaťminútovke potrebovali Avalanche len necelé tri minúty, aby sa im opäť podarilo vyrovnať stav, keď Sturm dorazil strelu Helma a puk sa do brány odrazil od Cogliana. Avalanche sa snažili o to, aby sa prvýkrát v zápase ujali vedenia. V 49. minúte však mali blízko Lightning k tomu, aby opäť viedli. Kučerov trafil len tyčku. V závere tretiny ešte pohrozil Paul, ale gólom to neskončilo, a tak sa muselo predlžovať.

Článok pokračuje pod reklamou

Od úvodu nadstaveného času boli aktívnejší hostia. V prvých piatich minútach riešil Vasilevskij dve väčšie príležitosti. V deviatej minúte predĺženia mohol rozhodnúť Byram, ale netrafil odkrytú bránu. V 13. minúte však už potešil fanúšikov denverského tímu Kadri, ktorý po prihrávke Lehkonena prekorčuľoval okolo Sergačova a zakončil svoj prienik presne.

Andrej Vasilevskij
Darcy Kuemper
72:02 35/38 72:02 38/40
Brian Elliott
Pavel Francouz
- - - -

Cirelliho gól po 36 sekundách hry bol najskorším vo finále od roku 2006, kedy Fernando Pisani otvoril skóre už po 16 sekundách. ... Rantanen bodoval v ôsmom zápase po sebe a stal sa 10. hráčom histórie, ktorý vo finále nazbieram osem alebo viac asistencií. Za posledných 30 rokov je len druhým po Danielovi Briereovi (2010, 9 asistencií). V prvých štyroch zápasoch finále ich toľko nazbieral len Wayne Gretzky (1988). ... Makar sa stal piatym obrancom histórie s 20 asistenciami v jednom play-off. Nazbierali ich aj Paul Coffey (25), Al MacInnis (24), Brian Leetch (23) a Miro Heiskanen (20). ... MacKinnon strelil svoj 40. gól v play-off. V klubovej histórii ich viac dosiahli len Joe Sakic (84) a Peter Forsberg (58). ... Naposledy sme predĺženia v dvoch zápasov finálovej série videli v roku 2016 v sérii medzi Penguins a Sharks. ... Hostia majú v predĺženiach vo finále Staleyho pohára bilanciu 51-42-3.

Hviezdy duelu: 1. N. Kadri (COL), 2. V. Hedman (TBL), 3. A. Cirelli (TBL)

Nazem Kadri, útočník Avalanche: „Bolo to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Získali sme ho húževnatosťou. Na toto som čakal celý môj život. Došlo mi, že bolo na čase, aby som sa pridal k tejto párty.“

Jon Cooper, tréner Lightning: „Sme v tom všetci spolu. Hráči, tréneri, rozhodcovia, všetci. Tento víťazný gól však bude bolieť viac ako ostatné. Bude teraz pre mňa ťažké rozprávať... Porozprávam sa s vami vo štvrtok. Uvidíte, čo myslím, keď uvidíte ten víťazný gól. Mám zlomené srdce pre našich chlapcov, pretože sme teraz pravdepodobne mali stále hrať.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies