Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
EDM
3
LAK
3
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Správy z NHL

To najlepšie z blogu Hockeytown Blog v e-knihe zdarma

PR článok
24.06.2022

Na ceste za svojím prvým víťazstvom Stanleyho pohára uspeli aj v úmornom zápase, ktorý dodnes zostáva najdlhším v histórii NHL.

Prežili nepokoje v Montreale, vyhrážky zastrelením v Toronte či dramatický let z Kalifornie. Zažili hrozivé zranenie Gordieho Howea i srdcový kolaps vlastného spoluhráča počas zápasu.

Postarali sa o najväčší debakel v dejinách NHL. Zažili krutú výmenu Reda Kellyho z pomsty za pravdu, obranársky um Martyho Pavelicha, inovácie Teda Lindsayho či neobvyklý strach, najnečakanejšiu pózu i nenapodobiteľnú galantnosť inak húževnatého Gordieho Howea.

Ako jediní v NHL nastúpili na ikonický zápas pod šírym nebom proti väzňom, a to v obávanej väznici v Marquette, prezývanej Alcatraz severu.

Zažili neobvyklé akrobatické kúsky Rogera Croziera. V dobách studenej vojny privítali na vlastnom ľade hokejistov Tesly Pardubice. V zápase proti Krídlam Sovietov Moskva boli svedkami toho, ako Václav Nedomanský heroicky dokázal Sovietom, že je stále nažive.

Zažili rekordné play-off v podaní Petra Klímu, desivé bitky Joeyho Kocura či slávne góly a ťažko prekonateľné rekordy Stevea Yzermana. Vďaka odvážnym výberom na drafte 1989 zmenili skeptický postoj NHL k Európanom.

Prežili turbulentné roky Boba Proberta i víťazstvá a pády Darrena McCartyho. Zatrhli éru Patricka Roya v Montreale. Vytvorili vlastnú verziu 'Ruskej päťky' a desili ňou svojich súperov.

Zažili krvavú rivalitu s Coloradom, veľký strelecký koncert Sergeja Fiodorova, najlepšie i najsmutnejšie roky Vladimira Konstantinova. Zažili božské výkony Nicklasa Lidströma, ničivé predstavenia Johana Franzéna či životné chvíle Henrika Zetterberga. Sledovali, ako Chris Osgood nikdy nepocítil porážku od Tampy. Boli svedkami dominantnej sezóny a jedného z najúžasnejších gólov v kariére Mariána Hossu.

Na mnohé zo svojich veľkých víťazstiev dosiahli v legendárnej Joe Louis Arene, kde sa ich protivníkom neraz roztriasli nohy. V meste, ktoré sa preslávilo ako Hockeytown. Pred zrakom hrdých fanúšikov, ktorí vytvorili jednu veľkú rodinu.

To sú len niektoré jedinečné príbehy, o ktoré sa postarali hokejisti klubu Detroit Red Wings, najúspešnejšieho amerického klubu v histórii NHL.

Tieto a mnohé ďalšie jedinečné príbehy nájdete v elektronickej knihe Červené krídla.

E-kniha Červené krídla pojednáva o vybraných osobnostiach, príbehoch, míľnikoch a zaujímavostiach z histórie hokejového klubu Detroit Red Wings. Predstavuje to najlepšie z blogu Hockeytown Blog a završuje jeho dvanásťročnú misiu. E-knihu tvorí 75 starostlivo vybraných statí a článkov, ktoré na blogu Hockeytown Blog patrili medzi najnavštevovanejšie a najčítanejšie, a ktoré medzi čitateľmi a návštevníkmi blogu vyvolali najväčší ohlas. Je reprezentatívnou ukážkou toho, čo bolo po celých dvanásť rokov hlavným krédom a zároveň veľkou pýchou blogu Hockeytown Blog: kombinuje dôkladne podložené a jedinečné informácie, ktoré v podobnej miere nespracovali a nepublikovali iné médiá.

Niektoré články z tejto e-knihy boli svojho času v rôznych formách zverejnené aj na spravodajskom portáli SlovakNHL.sk.

E-kniha Červené krídla je vám k dispozícii zdarma.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Divoká polminúta v Toronte rozhodla: Marchand vyrovnal rekord, ďalší prekonal! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies