Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Vzrušujúci deň pre Columbus: Získal superhviezdu. Pomôže udržať Laineho?

Jozef Struhár  
14.07.2022

Určite to bude Philadelphia alebo New Jersey. Možno Islanders. Takto tipovala väčšina ľudí budúce pôsobisko Johnnyho Gaudreaua po tom, čo sa rozhodol opustiť Calgary. O prekvapenie sa však postaral Columbus, ktorý vstúpil do hry a superhviezdu získal.

„Hráči jeho kalibru nie sú dostupní tak často. Chcel sem prísť, takže takúto príležitosť si nemôžete nechať ujsť. To bol hlavný dôvod, prečo sme ho získali. Hneď ako sme zistili, že toto bola jeho vytúžená destinácia, išli sme do toho,“ povedal generálny manažér Jarmo Kekäläinen.

„Povedal nám, že sme jednou z jeho skutočných prioritných destinácií. My sme sa len pýtali sami seba: OK, wau, je toto skutočnosť? Keď sme si uvedomili, že áno, tak sme sa dali do vážnych rozhovorov. Potom už sme to dotiahli za cieľovú čiaru celkom rýchlo.“

Tím z Ohia sa nakoniec dohodol s americkým útočníkom, ktorý v poslednej sezóne strelil 40 gólov a nazbieral 115 bodov, na sedemročnej zmluve s priemernou ročnou hodnotou 9,75 milióna amerických dolárov.

Článok pokračuje pod reklamou

„Johnny Gaudreau je superhviezdou NHL a my by sme nemohli byť šťastnejší, že ho môžeme privítať do rodiny tímu Columbus Blue Jackets. Je to elitný hráč so skvelým charakterom, ktorý robí hráčov okolo seba lepšími. Sme poctení, že sme mohli angažovať hráča jeho kalibru. Toto je vzrušujúci deň pre našu organizáciu, našich fanúšikov a mesto Columbus,“ poznamenal Kekäläinen.

Gaudreau vraj odmietol ponuku Flames na osemročný kontrakt s cap-hitom 10,5 milióna dolárov. Rodáka z New Jersey sa intenzívne snažili získať Devils, ktorí mu vraj ponúkli viac ako 9 miliónov dolárov ročne.

Dvadsaťosemročný Američan sa v novom pôsobisku stretne s dlhoročným kamarátom Ericom Robinsonom. Pozná aj Zacha Werenskiho, Cama Atkinsona či Daltona Prouta. Všetci ho ubezpečili, že si Columbus zamiluje.

Či sa v ňom stretne aj s Patrikom Lainem je zatiaľ otázne, ale mnohí veria, že Blue Jackets fínskemu krídelníkovi ukázali, že to myslia vážne a pomôžu ho presvedčiť k dlhodobému zotrvaniu.

Kekäläinen tiež ubezpečil, že príchod Gaudreaua neznamená, že to so svojím krajanom vzdal: „Nič to nemení. Stále sa ho pokúsime upísať na dlhé obdobie tak, ako sme avizovali predtým. Teraz sa musíme vrátiť k práci s ním a vyriešiť to. Chceme tu mať oboch a chceme ich tu mať dlho.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies