Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Gaudreau poškuľoval po Columbuse už dlhšie. Do Calgary sa vrátiť nechcel

Množstvo ľudí sa pýtalo, prečo Johnny Gaudreau podpísal zmluvu práve s tímom Columbus Blue Jackets. Hviezdny útočník túto otázku zodpovedal vo štvrtok, kedy sa prvýkrát postavil pred novinárov v oblečení s logom tímu z Ohia.

„Hral som tu veľakrát a zakaždým to tu bolo zábavné. Je tu dobré, mladé mužstvo a to ma tiež prilákalo. Ja a moja manželka sme si mysleli, že sem skutočne dobre zapasujeme. Bolo to miesto, ktoré som mal zakrúžkované na mojom zozname už nejaký čas,“ povedal Gaudreau.

Gaudreau bol najväčšou rybou na tohtoročnom trhu s voľnými hráčmi a prekvapil, keď podpísal s Blue Jackets zmluvu na sedem rokov za 68,25 milióna dolárov. Ukončil tým deväťročné pôsobenie v Calgary, ktoré mu údajne ponúkalo lukratívnejší kontrakt.

„Vždy som sníval o hraní bližšie k domovu. Nezáležalo na tom, kde to bude. Myslím si, že naše rozhodnutie bolo, že bude najlepšie, ak sa nevrátime do Calgary. Potom sme sa rozhodovali, čo bude pre nás najlepšia možnosť a Columbus bol v hornej časti nášho zoznamu,“ poznamenal Gaudreau.

Článok pokračuje pod reklamou

Gaudreau pochádza zo štátu New Jersey, takže Devils, Philadelphia Flyers a New York Islanders patrili medzi favoritov na zisk jeho služieb. O Columbuse sa nehovorilo a podľa slov generálneho manažéra Jarma Kekäläinena sa dostalo do hry na poslednú chvíľu.

„Zvyčajne sme v prvý deň otvorenia trhu s voľnými hráčmi dosť opatrní, no keď sa pred nami objavila táto príležitosť, neboli sme opatrní vôbec. Hneď sme po nej skočili,“ skonštatoval Kekäläinen.

Columbus bol dlho považovaný za miesto, do ktorého sa hráči nehrnú. Zvýraznili to aj hviezdni Artemij Panarin, Sergej Bobrovskij a Matt Duchene, ktorí klub opustili v lete v roku 2019.

„Dostanem vyrážku vždy, keď počujem negatívne komentáre o Columbuse. Je to také neférové,“ povedal Kekäläinen.

Blue Jackets sa v poslednej sezóne nedostali do play-off, no Gaudreau by tam klub chcel vrátiť: „Neprišiel som do Columbusu, aby som tu obdivoval krásy mesta. Prišiel som sem vyhrávať.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies