Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Tkachuk vysvetlil, prečo odišiel z Calgary

Keď ste v sobotu ráno navštívili náš web, najviac vás zaujal text s titulkom „Veľká výmena je na svete: Tkachuk na Floridu za Huberdeaua!“. V prvom momente vám napadlo, že môže ísť o chybu alebo nepodarený vtip, ale opak bol pravdou. K najväčšej výmene za posledné roky sa teraz, s odstupom pár dní, opäť vrátime.

Matthew Tkachuk, jeden z hlavných členov tohto obrovského trejdu, totiž krátko po výmene poskytol Ericovi Francisovi z televízie Sportsnet exkluzívny rozhovor, v ktorom vysvetlil, prečo požiadal o výmenu a rozhodol sa odísť z Calgary Flames.

„Po podpise poslednej zmluvy som sa dostal do pozície, že som trochu prehodnotil život a kariéru. A keď sa otvoril trh s voľnými hráčmi, vtedy som prišiel k záveru, že pôjdem inam. Mal som na to viac dôvodov, nie iba jeden,“ uviedol 24-ročný Američan bez toho, aby dôvody viac konkretizoval. Tiež však prezradil, že pri rozhodovaní ho neovplyvnil odchod Johnnyho Gaudreaua.

Tkachuk následne poskytol Flames zoznam niekoľkých tímov, do ktorých by akceptoval výmenu. Zvyšok už poznáme - Calgary vymenilo svoju hviezdu na Floridu, zatiaľ čo opačným smerom išiel napríklad ďalší kvalitný útočník Jonathan Huberdeau.

Článok pokračuje pod reklamou

„Na konci dňa ostali v hre iba tri tímy, do ktorých by som veľmi rád išiel. Florida bola však veľmi aktívna a všetko sa to udialo veľmi rýchlo. Na klube ma najviac zaujala jeho kvalita a potenciál, ktorý má. Samozrejme, na Floride je krásne počasie, ale šanca na úspech všetko prevýšila. Veľa hráčov je stála mladých a cítim, že môžem pomôcť k úspechom,“ pokračoval Tkachuk, ktorý má najnovšie platný osemročný kontrakt v hodnote 76 miliónov dolárov (podpísal ho 22. júla s Calgary).

Dvadsaťštyriročný útočník hral doteraz iba za Calgary, ktoré ho draftovalo pred šiestimi rokmi z celkovej šiestej pozície. V NHL odohral doteraz 431 zápasov a minulá sezóna bola pre neho najlepšou v kariére - v základnej časti dal 42 gólov a pridal 62 asistencií.

„V Calgary som strávil najdôležitejšie roky mojej doterajšej kariéry. Prišiel som tam ako mladý chlapec a odchádzam ako muž. Verím, že každý, kto so mnou pracoval, si užil zábavu. A tiež dúfam, že ľudia v Calgary sú na mňa hrdí. Toto skvelé mesto bude totiž navždy v mojom srdci,“ uzavrel Matthew Tkachuk.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk
SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies