Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
EDM
3
LAK
3
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Slováci v NHL

Chromiak v prvom útoku a v prvej presilovke? Aké sú vyhliadky Hrenáka?

V tréningovom kempe tímu Los Angeles Kings momentálne zarezávajú aj dvaja slovenskí mladíci – útočník Martin Chromiak a brankár Dávid Hrenák. Na to, aké majú vyhliadky pred novou sezónou, sa pozreli na Hockey Royalty.

Dvadsaťročný Chromiak, ktorý bol draftovaný L.A. v roku 2020 zo 128. miesta, má za sebou sezónu v Kingstone z juniorskej OHL. Vyprodukoval v nej 44 gólov a 86 bodov v 60 zápasoch. V 11 dueloch play-off pridal 12 bodov (7+5). Teraz ho čaká prechod medzi profesionálov. Očakáva sa, že to bude v AHL, kde by mohol dostať významnú príležitosť.

„Po odchode Martina Frka do St. Louis Blues, sa tu otvára priestor v prvej presilovke aj v prvom útoku. Chromiak nemá takú tvrdú strelu ako Frk, ale dokáže zaplniť medzeru v prvej presilovkovej formácii. Ak by sa Chromiak nedostal do nej, mal by byť členom druhej presilovkovej formácii. Jeho strelou nemôže mrhať,“ skonštatoval Kyle Garcia.

„Nebol by som prekvapený, ak by ročník začal v prvom útoku, keďže on a TJ Hynan by spolu boli perfektní. Avšak, prednosť pred ním by mohol dostať Samuel Fagemo. Bez ohľadu na to, Chromiak by mal dostať priestor v prvých dvoch útokoch a v prípade potreby sa posunúť do prvého útoku. Mala by to byť zábavné prvá profesionálna sezóna pre 20-ročného hráča. Dodá ofenzívu tímu, ktorý nemá problém so strieľaním gólov.“

Článok pokračuje pod reklamou

Dvadsaťštyriročný Hrenák, ktorého si Kings vybrali zo 144. miesta na drafte 2018, má za sebou úspešné päťročné pôsobenie na Štátnej univerzite St. Cloud a takisto ho čaká sezóna v Ontariu, za ktoré debutoval už koncom minulej sezóny. Pri bilancii 1-1-0 mal 95,1% úspešnosť zákrokov.

Na Hockey Royalty očakávajú, že rodák z Považskej Bystrice bude pravdepodobne robiť u Reign náhradníka Mattovi Villaltovi, no ak by sa mu nedarilo, prítomnosť Pheonixa Copleyho v organizácii by ho mohla odsúdiť aj na nejaký čas strávený v Greenville z nižšej ECHL.

Keďže sa Hrenák po sezóne môže stať obmedzeným voľným hráčom, bude to pre neho dôležitý ročník. Ak by ho celý strávil v AHL, mohol by sa dočkať 15-20 štartov. V systéme, ktorému chýbajú špičkové brankárske nádeje, má pritom na to, aby sa časom dostal až na „vrchol kopca“.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Divoká polminúta v Toronte rozhodla: Marchand vyrovnal rekord, ďalší prekonal! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies