Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Slováci v NHL

St. Louis registruje talent Mešára, na Slafkovského mieri kritika

Kým Juraj Slafkovský v Kanade schytal za svoj výkon kritiku, druhý slovenský mladík v organizácii Canadiens, Filip Mešár, podal pri stredajšej prehre 0:3 s Torontom ďalší dobrý výkon.

Aj napriek tomu, že Mešár ani v druhom prípravnom zápase nebodoval a jeho tím prehral, pocitovo bol na tom opäť o niečo lepšie.

„Cítil som sa v tomto zápase pohodlnejšie. Podali sme dobrý výkon, ale inkasovali sme dva góly v oslabení a preto sme prehrali,“ priznal po zápase.

„Celkovom som rád, že mám túto skúsenosť. V každom zápase mám príležitosť učiť sa. Chcem robiť to najlepšie pre tím a pre seba. Som stále mladý a chcem z tejto skúsenosti vyťažiť čo najviac.“

Článok pokračuje pod reklamou

Mešár, ktorý tentoraz nastúpil na ľavom krídle tretej formácie Owena Becka s Mitchellom Stephensom na opačnom krídle, patril v stredu medzi najlepších hráčov Canadiens. Registroval to aj hlavný tréner Martin St. Louis.

„Ten talent, ktorý má, je vidno,“ skonštatoval St. Louis a zareagoval aj na slová slovenského mladíka o ďalšom učení. Týkajú sa všetkých mladíkov.

„Má pravdu. V kempe máme 70 hráčov a snažíme sa učiť každého. Ukazujeme im, ako pracujeme, ako robíme nejaké veci. Potom je to na nich, aby to absorbovali a priniesli do zápasu. Keď tu potom dostanú šancu hrať, budú vedieť, ako tu veci fungujú.“

Mešára pochválil aj novinár Stu Cowan z Montreal Gazzete: „Ukazuje svoje šikovné ruky. Tento chlapec je veľmi šikovný a skutočne sa mi páči spôsob, akým hrá. Je veľmi prefíkaný.“

Slafkovský dostal šancu na ľavom krídle prvej formácie s Remom Pitlickom v strede a Joelom Armiom vpravo. Ani on si v príprave stále neotvoril bodové konto a už sa začína prejavovať náročný trh v Montreale. Začína sa ozývať kritika a už nie len od fanúšikov.

„Vôbec si nemyslím, že je to ideálne. Pravdepodobne od Slafkovského chcete vidieť viac, no aj rozpis bol náročný,“ poznamenal Marc Dumont z MTL Hockey Now.

„Áno, pri výške 191 cm a váhe 108 kg má nevyhnutné fyzické parametre, ale v jeho hre ani korčuľovaní sa ešte neprejavili,“ povedal Darren Dreger z TSN.

Analytik Francois Gagnon vo vysielaní frankofónnej RDS pripomenul, že so Slafkovským máme byť trpezliví, no nepáčil sa mu jeho stredajší výkon. Dokonca povedal, že bol horší ako ten v pondelkovom zápase. Zo strany draftovej jednotky mu chýbalo viac zaangažovanosti a korčuľovania.

Nicolas Cloutier z TVA Sports skonštatoval: „Chlapci, je v poriadku, ak Slafkovský po dvoch prípravných zápasoch všetko neroztrieska. Nie je to nič alarmujúce. Nevadí však ani, keď poznamenáme, že to je zatiaľ priemerné. Je to len nazývanie vecí pravými menami. Juraj bude dobrý.“

Slafkovský v stredu pôvodne hrať ani nemal, nahradil chorého Jonathana Drouina. St. Louis povedal, že tím nestanovil žiaden počet zápasov na to, aby rozhodol o jeho ďalšom osude.

„Ak by som bol v jeho pozícii, chcel by som odohrať čo najviac zápasov. Čím viac bude hrať, tým väčšiu vzorku budeme mať. Máme malú predstavu, ale plány sa menia. Ani dnes nemal hrať. Máme plán, ale sú to okolnosti, ktoré ho menia. Hodnotiť budeme každý deň. Hodnotíme ho teraz a bude hodnotený, aj keď bude hrať v NHL. Je to každodenná záležitosť,“ uviedol hlavný tréner Montrealu.

Canadiens čaká ešte šesť prípravných zápasov, takže má Slafkovský stále dosť času na to, aby prejavil svoje schopnosti. Montreal otvorí základnú časť 12. októbra proti Torontu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies