Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Slováci v NHL

Slafkovský sa konečne prejavil, rozhodnutie o Mešárovi je blízko

Slovenský útočník Juraj Slafkovský sa po prvých dvoch prípravných zápasoch ocitol v nemilosti fanúšikov Canadiens. Draftová jednotka však v treťom zápase konečne prejavila svoje schopnosti.

Slafkovský zaznamenal prvý bod – asistenciu, ale podstatné bolo, že na ľade patril k najlepším hráčom. Pôsobil sebavedomo a zdá sa, že si pomaly začína viac zvykať na nové prostredie.

„Hovoril som to od začiatku, že som bol zvyknutý hrať európsky hokej, kde máte na všetko viac času, a preto som nemusel tak využívať svoje telo. Teraz musím rozvíjať viac vecí a využívať aj telo. Snažím sa zlepšovať každým zápasom. Verím si,“ povedal po zápase.

„Josh Anderson mi neustále hovorí, aby som využíval svoje telo. Zakaždým, keď sa pre mňa bude hra pocitovo spomaľovať, tak si viac rozviniem svoju hru. Po troch zápasoch je pre mňa hra pomalšia, ale stále musím veľa pracovať. Môžeme povedať, že to bol môj najlepší zápas, ale ešte je to ďaleko od toho, čoho som schopný.“

Článok pokračuje pod reklamou

S jeho pondelkovým výkonom bol spokojný aj hlavný tréner Martin St. Louis.

„Všimol som si, že hral s väčším nasadením, väčšou sebadôverou pri hre s pukom a keď bol na ľade, bolo vidno, že je zaangažovaný v hre. Niekedy potrebujete pár zápasov, aby ste porozumeli rýchlosti hry a prispôsobili sa našim konceptom. Mám z neho veľkú radosť,“ poznamenal St. Louis.

Montreal ešte nevie, či osemnásťročný košický rodák začne ročník v NHL a podľa St. Louisa vstupujeme do tej fázy prípravy, kedy sa o tom bude rozhodovať. Tímy totiž už začnú do zápasov zapájať svoje najväčšie zbrane.

Slafkovský sa medzitým snaží zlepšovať nie len na ľade, ale aj mimo neho.

„Snažil som sa sám sebe neustále opakovať, že viem, ako hrať hokej. To ma sem dostalo a cítil som, že v posledných zápasoch som upúšťal od spôsobu, akým hrávam. Dnes to bol môj normálny deň a nepremýšľal som skutočne o tom, čo by som mal robiť alebo čo by som robiť nemal. Len som sa koncentroval a užíval si hru,“ prezradil.

Rozhodnutie o Mešárovi sa rýchlo približuje

Druhý slovenský mladík v organizácii, Filip Mešár, je jedným zo siedmich hráčov, ktorí hrali v troch z prvých štyroch prípravných zápasoch Canadiens. A hoci nemal na ľade taký priestor ako Rem Pitlick či Owen Beck, bolo zrejmé, že tím ho chcel poriadne posúdiť predtým, ako sa rozhodne, kde ho nechá hrať v sezóne.

Arpon Basu a Marc Antoine Godin z The Athletic v pondelok skonštatovali, že Canadiens by radi nechali Mešára vyhrať v Kitcheneri z juniorskej OHL, kde by mohol mať dominantný rok, a nenechať ho trápiť vo fyzicky náročnej AHL. Na tú sa však samotný hráč cíti pripravený po dvoch sezónach medzi mužmi na Slovenku.

„Nevinili by sme Canadiens za zvažovanie toho, že fyzickou náročnosťou je AHL inde ako slovenská liga,“ poznamenali zámorskí odborníci.

Mešár bol v dvoch zápasoch využívaný ako center, v jednom ako krídelník. A práve na krídle ho niektorí ľudia v organizácii vidia v budúcnosti. V Lavale však chýba hĺbka práve v pozícii stredného útočníka.

Basu a Godin podotýkajú, že ak by Mešár hral v tejto sezóne v Kitcheneri, Canadiens by ho nemohli povolávať hore-dole ako z „farmy“ a nemalo by to vplyv na to, kde by v budúcej sezóne hral. Ak by v tejto sezóne pôsobil v OHL, v budúcej by mohol stále hrávať v AHL. Rozhodnutie je to náročné, ale už je k nemu blízko.

„Bolo by fér očakávať rozhodnutie o Mešárovi ešte predtým, ako Canadiens odídu v stredu na posledné dva prípravné zápasy na pobrežie Kanady,“ skonštatovali experti.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies