Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
WPG
2
COL
4
po 2. tr.
VAN
1
NSH
3
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Správy z NHL

Preview Západnej konferencie pred štartom sezóny 2022/23

Kanadsko-americká NHL otvára dvere sezóny 2022/23. Medzi ňou a sezónou minulou sa toho v jednotlivých tímoch opäť mnoho zmenilo. S akými vyhliadkami do nej vstupujú tímy Západnej konferencie?

Pacifická divízia

Budú aj v tejto sezóne o titul v Pacifickej divízii bojovať tímy z Alberty? Calgary a Edmonton do nej vstúpia s najvyššími ambíciami, no v zlepšenie dúfajú aj ostatné kluby. Vegas sa bude chcieť vrátiť do play-off, Los Angeles si pozíciu v bojoch o Stanleyho pohár bude chcieť obhájiť. Od ostatných tímov z Kalifornie sa veľa neočakáva, Vancouver sa zlepšil, ale nie tak, ako mnohí dúfali, a Seattle bude pokračovať aj naďalej skôr v práci vo svojom dlhodobom pláne.

ANAHEIM DUCKS

Základná časť 2021/22: 31-37-14 (7. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: J. Klingberg, R. Strome, F. Vatrano, D. Kulikov
Kľúčové odchody: R. Getzlaf, S. Steel, S. Milano
Slováci v tíme: Pavol Regenda (?)

Ducks vstupujú do éry bez Ryana Getzlafa, ktorého miesto v zostave sa pokúsi zaceliť Ryan Strome. Viac sa bude opäť očakávať od mladíkov, ako sú Trevor Zegras či Mason McTavish, ktorý sa radí k skorým favoritom na Calderovu trofej. Tím posilnili Frank Vatrano a John Klingberg, ktorí by mohli nasmerovať tím v prestavbe k ďalšiemu zlepšeniu. Postup do play-off sa však stále neočakáva.

Článok pokračuje pod reklamou

CALGARY FLAMES

Základná časť 2021/22: 50-21-11 (1. miesto v divízii)
Play-off 2022: 2. kolo
Kľúčové príchody: J. Huberdeau, N. Kadri, M. Weegar
Kľúčové odchody: J. Gaudreau, M. Tkachuk, S. Monahan
Slováci v tíme: Adam Ružička (?)

Calgary prišlo o Johnnyho Gaudreaua, no z leta, ktoré mohlo skončiť katastrofou, napokon vykorčuľovalo veľmi dobre. Vymenilo aj Matta Tkachuka, no priviedlo Johnnyho Huberdeaua, Nazema Kadriho a MacKenzieho Weegara. Tím získal cenné skúsenosti, zlepšil šírku svojho kádra a opäť by pod vedením Darryla Suttera a so spoľahlivými brankármi mal patriť medzi top tímy divízie.

EDMONTON OILERS

Základná časť 2021/22: 49-27-6 (2. miesto v divízii)
Play-off 2022: 3. kolo
Kľúčové príchody: J. Campbell, M. Janmark
Kľúčové odchody: M. Koskinen, D. Keith, K. Turris, Z. Kassian
Slováci v tíme: -

Edmonton si v lete splnil hlavný cieľ, keď si posilnil bránkovisko o Jacka Campbella, u ktorého bude menší otáznik nad jeho odolnosťou a vyrovnanosťou. Inak sa mužstvo veľmi nezmenilo. Ken Holland si dokázal udržať aj Evandera Kanea, ktorému sa v minulej sezóne darilo znamenito. Tím okolo McDavida bude mať opäť tie najvyššie ambície, no zišla by sa mu ešte posila do defenzívy.

LOS ANGELES KINGS

Základná časť 2021/22: 44-27-11 (3. miesto v divízii)
Play-off 2022: 1. kolo
Kľúčové príchody: K. Fiala
Kľúčové odchody: D. Brown, A. Athanasiou, M. Määttä
Slováci v tíme: -

Los Angeles si v lete naplnilo jednu z dvoch hlavných potrieb – útok si posilnilo o Kevina Fialu, ktorý by mohol prospieť aj Anžemu Kopitarovi. Obrancu do prvých dvoch párov, ktorý by zase o niečo odľahčil Drewa Doughtyho, však Kings nezískali. Napriek tomu by však mohli urobiť ďalší krok vpred, ak by mladíci naďalej pokračovali vo vzostupnej trajektórii a spoľahliví by boli aj brankári. Účasť v play-off bude cieľom rastúceho tímu.

SAN JOSE SHARKS

Základná časť 2021/22: 32-37-13 (6. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: L. Kunin, O. Lindblom, M. Benning, N. Sturm
Kľúčové odchody: B. Burns, A. Hill, R. Balcers, L. Pederson
Slováci v tíme: -

Sharks sa rozlúčili s dlhoročnou oporou Brentom Burnsom a získali niekoľko nových hráčov, no žiadne veľké meno. Aj preto sa neočakáva, že by San Jose začalo éru pod vedením generálneho manažéra Mikea Griera veľkým zlepšením oproti minulej sezóne, v ktorej klub patril medzi šedý priemer až podpriemer. Podobné zaradenie sa očakáva aj teraz.

SEATTLE KRAKEN

Základná časť 2021/22: 27-49-6 (8. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: A. Burakovsky, O. Bjorkstrand, J. Schultz, M. Jones
Kľúčové odchody: R. Sheahan, H. Fleury
Slováci v tíme: -

Prvá sezóna Seattlu v NHL skončila sklamaním, ale v prípade expanzného tímu ide skôr o normu - nie každý do ligy vstúpi ako Vegas. V lete sa posledný tím Pacifickej divízie posilnil v útoku i v obrane, pričom bude zaujímavé sledovať, ako sa bude dariť mladíkom Mattymu Beniersovi a potenciálne Shaneovi Wrightovi, a najmä, ako Philipp Grubauer zareaguje na frustrujúci ročník. Očakáva sa zlepšenie, ale či to bude stačiť na boj o play-off, to je otázne.

VANCOUVER CANUCKS

Základná časť 2021/22: 40-30-12 (5. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: I. Michejev, C. Lazar
Kľúčové odchody: J. Halák, B. Hunt, A. Chiasson
Slováci v tíme: -

Canucks mali z pohľadu posilňovania pomerne tiché leto a za najväčšou akvizíciu sa považuje útočník Iľja Michejev. Tím bude mať o niečo širší útok, no obranu si nevylepšil. Mužstvo vlani ukázalo pod vedením Brucea Boudraua zlepšenie a v novom ročníku môže bojovať o postup do play-off, no veľké veci sa od neho aj v prípade postupu neočakávajú, hoci v základnej časti by im mohla situácia v divízii pomôcť.

VEGAS GOLDEN KNIGHTS

Základná časť 2021/22: 43-31-8 (4. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: P. Kessel, A. Hill
Kľúčové odchody: M. Pacioretty, J. Dadonov, D. Coghlan, M. Janmark
Slováci v tíme: -

Vegas opúšťalo minulú sezónu s veľkým sklamaním – prvýkrát nepostúpilo do play-off. V novej sezóne to zopakovať nechce. Do tímu prišli Kessel a Hill a pre problémy s platovým stropom odišli takmer bez náhrady Pacioretty, Dadonov či Coghlan. Tímu bude chýbať aj zranený Robin Lehner. Okrem otáznika nad bránkoviskom, bude zaujímavé sledovať uzdraveného Jacka Eichela a vplyv trénera Brucea Cassidyho. Kľúčovú úlohu zrejme aj tento rok zohrá zdravotný stav mužstva.

Centrálna divízia

V Centrálnej divízii bude top favoritom úradujúci držiteľ Stanleyho pohára, Colorado. Vyzvať sa ho pokúsi najmä Minnesota. Okrem elity v tejto divízii nájdeme aj top outsiderov – Arizonu a Chicago. St. Louis, Dallas, Nashville a Winnipeg sú zase tímy, medzi ktorými je to vcelku otvorené – neprekvapia svojou účasťou v play-off a ani absenciou v bojoch o Stanleyho pohár.

ARIZONA COYOTES

Základná časť 2021/22: 25-50-7 (8. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: Z. Kassian, P. Nemeth, J. Brown, T. Stecher, N. Bjugstad
Kľúčové odchody: A. Galchenyuk, P. Kessel, A. Roussel, D. Jaškin
Slováci v tíme: -

Jednou z najväčších zmien pre tento tím v novej sezóne bude, že domáce zápasy bude hrať v hale s kapacitou 5000 divákov. Inak sa opäť od Coyotes nečaká veľa, pokiaľ ide o ich výkony na ľade. Klub vstúpil do prestavby po prestavbe a svoje nádeje vkladá do budúcna. Mal by sa pohybovať na dne ligovej tabuľky a hlavnou otázkou pred štartom sezóny bude, či bude Jakob Chychrun v tejto sezóne vymenený.

CHICAGO BLACKHAWKS

Základná časť 2021/22: 28-42-12 (7. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: A. Athanasiou, M. Domi, P. Mrázek, C. Blackwell, J. Johnson
Kľúčové odchody: K. Dach, A. DeBrincat, D. Kubalík, D. Strome, C. de Haan, E. Gustafsson, K. Lankinen
Slováci v tíme: -

Chicago sa zaviazalo k prestavbe, a tak vyzeralo aj leto, ktoré prinieslo aj odchody DeBrincata či Dacha. NHL vo svojej histórii zažila už viacero prekvapení, ale v tomto prípade sa skôr ako boj o play-off očakáva „boj“ o posledné miesto v ligovom poradí, získavanie skúsenosti u mladých hráčov a pracovanie na budúcnosti. Je tu definitívny koniec jednej éry, ktorú by mohla uzavrieť aj výmena Patricka Kanea či Jonathana Toewsa, o ktorých odchode sa bude aj naďalej špekulovať.

COLORADO AVALANCHE

Základná časť 2021/22: 56-19-7 (1. miesto v konferencii)
Play-off 2022: Stanley Cup
Kľúčové príchody: A. Georgiev, E. Rodrigues, L. Sedlák
Kľúčové odchody: N. Kadri, A. Burakovsky, D. Kuemper, N. Sturm, J. Johnson
Slováci v tíme: -

Aktuálny šampión síce prišiel o niekoľko členov majstrovského mužstva, vrátane Kuempera či Kadriho, no aj tak si brúsi zuby na obhajobu titulu. Do sezóny síce vstúpi s papierovo slabšou zostavou, no stále ako jeden z popredných tímov súťaže, ktorý sa navyše, podobne ako vlani, môže posilniť ešte pred uzávierkou prestupového obdobia. Najväčšou otázkou bude, ako sa bude dariť v bráne Alexandarovi Georgievovi.

DALLAS STARS

Základná časť 2021/22: 46-30-6 (4. miesto v divízii)
Play-off 2022: 1. kolo
Kľúčové príchody: M. Marchment, C. Miller, N. Lundkvist
Kľúčové odchody: J. Klingberg, A. Sekera, V. Namestnikov, A. Radulov, M. Raffl
Slováci v tíme: -

Dallas v lete priviedol do tímu Masona Marchmenta, ktorým si posilnil útok. Otázne bude, či tímu nebude chýbať obranca John Klingberg, ktorý v lete odišiel ako voľný hráč. Stars dúfajú, že Peter DeBoer prinesie do kabíny čerstvý hlas a pomôže oživiť trebárs aj Tylera Seguina. Texaský tím nie je v rovnakej kategórii ako Colorado či Minnesota, ale má kvalitného brankára a dostatok talentu na to, aby mohol milo prekvapiť aj v play-off.

MINNESOTA WILD

Základná časť 2021/22: 53-22-7 (2. miesto v divízii)
Play-off 2022: 1. kolo
Kľúčové príchody: S. Steel, F. Gustavsson
Kľúčové odchody: C. Talbot, D. Kulikov, K. Fiala, N. Bjugstad, J. Benn
Slováci v tíme: -

Wild už pociťujú následky vykúpenia Sutera a Pariseho zo zmluvy – nemohli si udržať Kevina Fialu ani za neho nájsť vhodnú náhradu. Udržali si však Marc-Andre Fleuryho a veria, že dokážu byť rovnako konkurencieschopní ako vlani. Závisieť to však bude aj na tom, či bude Kirill Kaprizov pokračovať v takých hviezdnych výkonoch a ako sa bude dariť mladíkom Boldymu či Rossimu. Play-off by pre toto mužstvo, ktoré kombinuje skúsenosti s talentom, však mala byť povinnosť.

NASHVILLE PREDATORS

Základná časť 2021/22: 45-30-7 (5. miesto v divízii)
Play-off 2022: 1. kolo
Kľúčové príchody: N. Niederreiter, R. McDonagh, L. Lankinen, Z. Sanford
Kľúčové odchody: N. Cousins, D. Rittich, M. Benning, L. Kunin
Slováci v tíme: -

Nashville sa pokúsi postúpiť do play-off v deviatej sezóne po sebe a verí, že mu k tomu pomôže Ryan McDonagh, ktorý v lete posilnil defenzívu. Nino Niederreiter zase dodal viac sily útoku, a tak možno skonštatovať, že Predators vstúpia do sezóny na papieri silnejší, ako boli vlani, kedy mali piatu najlepšiu bilanciu v divízii. Ak Roman Josi a Juse Saros nadviažu na posledný ročník a tímu sa vyhnú zranenia, mohla by to byť pre klub vydarená sezóna.

ST. LOUIS BLUES

Základná časť 2021/22: 49-22-11 (3. miesto v divízii)
Play-off 2022: 2. kolo
Kľúčové príchody: T, Greiss, N. Acciari, J. Leivo
Kľúčové odchody: V. Husso, D. Perron
Slováci v tíme: -

Blues v lete prišli o brankára Hussa a užitočného útočníka Perrona. Jadro je stále silné a hokej v play-off by St. Louis mohol vyhovovať, takže v ňom s ním treba počítať. Dôležité však je dostať sa doň. Rozhodujúce by mohlo byť, ako sa bude dariť v bráne Jordanovi Binningtonovi, po ktorom bude v hierarchii nasledovať veterán Thomas Greiss. Jordan Kyrou a Robert Thomas budú pod drobnohľadom s otázkou, či si svoje lukratívne osemročné zmluvy zaslúžia. Blues by mohlo stať veľa, ak by nenadviazali na prelomové sezóny.

WINNIPEG JETS

Základná časť 2021/22: 39-32-11 (6. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: D. Rittich, S. Gagner
Kľúčové odchody: P. Stastny, E. Comrie, J. Svečnikov
Slováci v tíme: -

Winnipeg do mužstva nepriviedol žiadnu významnú posilu a prišiel o Paula Stastnyho. Novým trénerom sa stal Rick Bowness, ktorý nebude mať ľahkú úlohu. Všetko začal tým, že zbavil kapitánskeho „céčka“ Blakea Wheelera, čo podčiarklo špekulácie, že v kabíne nie je všetko také ružové. Ak sa to nestane rozptýlením, Connor Hellebuyck bude patriť opäť medzi elitu a útok vykompenzuje rezervy obrany, klub má na to, aby sa dostal do play-off. V ňom vlani chýbal, takže neprekvapí ani jeho opätovná absencia.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLDramatické zápasy Slovákov v play-off NHL: Jeden mohol svoj tím dostať na koňaĎalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies