Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Preview Východnej konferencie pred štartom sezóny 2022/23

Po pohľade na vyhliadky 16 tímov Západnej konferencie prichádza čas pozrieť sa na druhú polovicu mapy NHL. V akom stave vstupujú do sezóny 2022/23 tímy z Východnej konferencie?


Atlantická divízia

Atlantická divízia bude opäť tou, ktorej vývoj bude zaujímavé sledovať. Florida, Tampa Bay a Toronto patria k ligovej elite, Boston, Buffalo, Detroit a Ottawa pristupovali k letu s cieľom posilniť sa a zdá sa, že by sa im to aj mohlo podariť. Medzitým, Montrealu zostáva v rukách pozícia divízneho outsidera.

BOSTON BRUINS

Základná časť 2021/22: 51-26-5 (4. miesto v divízii)
Play-off 2022: 1. kolo
Kľúčové príchody: P. Zacha, D. Krejčí
Kľúčové odchody: E. Haula, C. Lazar
Slováci v tíme: -

Bruins nemali také aktívne leto ako konkurencia z divízie, ale vrátil sa im David Krejčí. Najväčšou zmenou bolo vyhodenie Bruce Cassidyho, ktorého nahradil Jim Motgomery. Začiatok sezóny bude pre tím náročný pre absencie niekoľkých kľúčových hráčov. Stále sú rezervy v spodnej polovici útoku a brankári by tiež mohli urobiť ďalší krok vpred. Je celkom ťažko čitateľné, aký vplyv to všetko bude mať na sezónu Bostonu. V tejto divízii to však nebude mať na ružiach ustlaté.

Článok pokračuje pod reklamou

BUFFALO SABRES

Základná časť 2021/22: 32-39-11 (5. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: E. Comrie, I. Ľjubuškin
Kľúčové odchody: C. Miller, M. Pysyk
Slováci v tíme: -

Buffalo v minulej sezóne ukázalo niekoľko svetlých bodov a očakáva sa, že v novej sezóne bude vo svojom raste pokračovať. Tím má viacero šikovných mladíkov a aj pár skúsených hráčov v jadre. V lete k veľkým zmenám nedošlo, čo by nemuselo byť negatívum. Napriek tomu to však vyzerá tak, že Sabres nepostúpia do play-off v 12. sezóne po sebe.

DETROIT RED WINGS

Základná časť 2021/22: 32-40-10 (6. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: A. Copp, D. Perron, B. Chiarot, V. Husso, D. Kubalík, O. Määttä
Kľúčové odchody: M. Staal, T. Greiss
Slováci v tíme: -

Red Wings boli v lete aktívni a opäť si zlepšili mužstvo, ktoré sa nechce spoliehať len na jednu formáciu. Tím ide dobrou cestou a možno očakávať ďalšie zlepšenie aj v jeho výsledkoch. Aj napriek príchodom Chiarota a Määttäho sú v hĺbke obrany stále rezervy a tím sa stále radí k tým, s ktorými sa do play-off nepočíta. Zaujímavé bude, aký vplyv bude mať na mužstvo nový trénera Derek Lalande, ktorý v posledných rokoch zbieral majstrovské skúsenosti v Tampe.

FLORIDA PANTHERS

Základná časť 2021/22: 58-18-6 (1. miesto v divízii, Prezidentova trofej)
Play-off 2022: 2. kolo
Kľúčové príchody: M. Tkachuk, N. Cousins, C. White
Kľúčové odchody: J. Huberdeau, M. Weegar, C. Giroux, B. Chiarot, M. Marchment
Slováci v tíme: -

Florida po zisku Prezidentovej trofeje prešla celkom významnými zmenami – preč sú Huberdeau, Weegar, Marchment, Giroux či Chiarot. Najvýznamnejšou akvizíciou je Matt Tkachuk. Zdá sa, že sa tím papierovo oslabil. Citeľné by to mohlo byť najmä v obrane, preto bude dôležité, aby brankári zažili vydarený ročník. Bude to však stačiť na to, aby klub opäť bojoval o pozíciu top tímu ligy? Asi nie. Vyplatia sa však zmeny, keď príde čas play-off? To ukáže až čas.

MONTREAL CANADIENS

Základná časť 2021/22: 22-4-11 (8. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: K. Dach, S. Monahan, J. Dadonov, M. Matheson
Kľúčové odchody: J. Petry, A. Romanov
Slováci v tíme: J. Slafkovsky (?)

Montreal v lete vyberal draftovú jednotku, ktorú urobil z Juraja Slafkovského. Aby toho nebolo zo slovenského pohľadu málo, v prvom kole si vybral aj Filipa Mešára. Od oboch sa veľa bude čakať až v budúcnosti a hoci budú Canadiens v nove sezóne chcieť zareagovať na sklamanie z minulej sezóny, nevyzerá to na rapídne zlepšenie. Obrana je slabá a hoci sú v tíme niekoľkí dobrí mladíci, stále ide o tím v prestavbe, od ktorého sa veľa čakať nedá.

OTTAWA SENATORS

Základná časť 2021/22: 33-42-7 (7. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: C. Giroux, A. DeBrincat, C. Talbot
Kľúčové odchody: C. Brown, C. White, M. Murray, F. Gustavsson
Slováci v tíme: -

Koniec prestavby avizovala už Ottawa, ktorá v minulej sezóne urobila ďalší krok a leto naznačilo, že by v tom chcela pokračovať aj v novej sezóne. DeBrincat, Giroux či Talbot urobia tento tím silnejším a mladíci budú opäť rok skúsenejší a vyzretejší. Možno očakávať ďalšie pokroky a prekvapením by nemuselo byť ani play-off. Jedna vec, ktorá by však Senators mohla stáť v ceste, je obrana.

TAMPA BAY LIGHTNING

Základná časť 2021/22: 51-23-8 (3. miesto v divízii)
Play-off 2022: finále
Kľúčové príchody: V. Namestnikov, I. Cole, P. Myers
Kľúčové odchody: O. Palát, R. McDonagh, J. Rutta
Slováci v tíme: E. Černák

Tampa Bay prišla o Paláta a McDonagha, dvoch kľúčových hráčov. Ak však budú naďalej pokračovať v raste hráči ako Paul a Cirreli, resp. Černák a Sergačov, nemuselo by to ambiciózny tím až tak bolieť. Tím nemal priestor v rozpočte pre externé posily, ale aj po relatívne tichom lete je to stále mužstvo ako stvorené pre úspech. Po finálovej porážke s Coloradom bude mať pritom aj motiváciu navyše.

TORONTO MAPLE LEAFS

Základná časť 2021/22: 54-21-7 (2. miesto v divízii)
Play-off 2022: 1. kolo
Kľúčové príchody: M. Murray, C. Jarnkrok, I. Samsonov, N. Aube-Kubel
Kľúčové odchody: J. Campbell, I. Michejev, J. Spezza, O. Kaše, I. Ľjubuškin, P. Mrázek
Slováci v tíme: -

Toronto sa pasuje do pozície jedného z favoritov Atlantickej divízie a jeho cieľ je jasný – ukončiť dlhé čakanie na Stanleyho pohár. V tíme došlo k množstvu zmien a nový bude celý brankársky tandem, ktorý vytvoria Murray a Samsonov. A práve ten bude jedným z rozhodujúcich faktorov úspechov tímu pri obrane, ktorá neprešla významným posilnením. Otázne tiež bude, či tím konečne prenesie svoje úspechy zo základnej časti do play-off, v ktorom Maple Leafs nevyhrali sériu od roku 2004.

Metropolitná divízia

Ak sa na jar bude tešiť zo Stanleyho pohára tím z Metropolitnej divízie, nebude to prekvapenie. Táto divízia má hneď niekoľko tímov, ktoré majú kvalitu a ambície bojovať o titul. Washington a Pittsburgh by chceli obnoviť roky slávy, Carolina a Rangers tiež chcú siahnuť na Pohár. Zabúdať netreba ani na Islanders. Vzostup sa čaká od New Jersey a nevyspytateľný Columbus a Philadelphia to budú všetko zrejme sledovať v úzadí.

CAROLINA HURRICANES

Základná časť 2021/22: 54-20-8 (1. miesto v divízii)
Play-off 2022: 2. kolo
Kľúčové príchody: B. Burns, M. Pacioretty, O. Kaše, P. Stastny
Kľúčové odchody: M. Domi, N. Niederreiter, V. Trocheck, I. Cole, T. DeAngelo
Slováci v tíme: -

Carolina prišla v lete o DeAngela, Niederreitera a Trochecka, ale získala Paciorettyho, Stastnyho a Burnsa. Klub má talentované mužstvo s veľkou šírkou, ktoré si oprávnene brúsi zuby na boj o titul. Mladí útočníci vstupujú do najlepších rokov kariéry, obrana patrí medzi najlepšie a oporou sú aj brankári. Dôležité však je, aby boli zdraví.

COLUMBUS BLUE JACKETS

Základná časť 2021/22: 37-38-7 (6. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: J. Gaudreau, E. Gudbranson
Kľúčové odchody: O. Bjorkstrand
Slováci v tíme: -

Columbus mal pozitívne leto, keď prišiel len o Bjorkstranda, no predĺžil zmluvy s niekoľkými dôležitými hráčmi a upísal si aj Johnnyho Gaudreaua a Erika Gudbransona. To dodáva optimizmus do sezóny, v ktorej by sa Blue Jackets chceli vrátiť do play-off. Bude však oprávnený? Tím by mohol doplatiť na nedostatok hĺbky a to najmä v zadných radoch.

NEW JERSEY DEVILS

Základná časť 2021/22: 27-46-9 (7. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: O. Palát, J. Marino, V. Vaněček, E. Haula, B. Smith
Kľúčové odchody: P. Zacha, P.K. Subban, T. Smith
Slováci v tíme: T. Tatar, Š. Nemec (?)

Od New Jersey sa čakalo v minulej sezóne viac. V lete si posilnilo obranu, bránkovisko aj útok a bude sa spoliehať na väčšie skúsenosti najmä u mladých šikovných útočníkov. Očakávania budú opäť väčšie a zdá sa, že tím bude konkurencieschopný. Ak brankári nesklamú a zdravie tím podrží, mohol by zabojovať o návrat do play-off.

NEW YORK ISLANDERS

Základná časť 2021/22: 37-35-10 (5. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: A. Romanov
Kľúčové odchody: Z. Chára, A. Greene
Slováci v tíme: -

Islanders prekvapivo vyhodili Barrhyo Trotza, ale inak sú bez výraznejšej zmeny v zostave. Mnohí tvrdili, že vlani doplatili na náročný rozpis na začiatku sezóny a nákazu. Zdá sa, že tomu veria aj v klube, čo naznačuje relatívne pasívne leto – aj keď je pravdou, že sa vraj snažili uloviť Gaudreaua. Zaujímavé bude sledovať, ako si s týmto mužstvom poradí Lane Lambert, ktorý bude medzi hlavnými trénermi nováčikom. V náročnej divízii to nebude mať ľahké.

NEW YORK RANGERS

Základná časť 2021/22: 52-24-6 (2. miesto v divízii)
Play-off 2022: 3. kolo
Kľúčové príchody: V. Trocheck, J. Halák
Kľúčové odchody: A. Copp, R. Strome, F. Vatrano, A. Georgiev, J. Braun
Slováci v tíme: J. Halák

Zdá sa, že Rangers už sú tam, kde chceli byť. Tím už nie len bojuje o play-off, ale má ambície bojovať aj o Stanleyho pohár. V lete síce prišiel o Alexandara Georgieva, ale získal do bránkoviska skúseného Jaroslava Haláka. Rangers majú elitného brankára, kvalitnú obranu a útok, ktorý kombinuje mladý talent so skúsenými hráčmi. Na hĺbke by sa však stále dalo zapracovať, či už v obrane alebo útoku, inak to bude opäť stať na hviezdach a najmä Šesťorkinovi.

PHILADELPHIA FLYERS

Základná časť 2021/22: 25-46-11 (8. miesto v divízii)
Play-off 2022: -
Kľúčové príchody: T. DeAngelo, N. Deslauriers, J. Braun
Kľúčové odchody: O. Lindblom, K. Yandle, M. Jones
Slováci v tíme: -

Očakávania pri Philadelphii sú také, že bude na dne divízie. Prísny tréner John Tortorella to však bude chcieť zmeniť a začal od základov – zmenou kultúry. Do tímu prišiel aj Tony DeAngelo a Flyers dúfajú, že sa Sean Couturier dá zdravotne dokopy. Aj s nimi to však klub nebude mať ľahké v náročnej divízii a nemožno čakať žiadne zázraky. Tím potrebuje zmenu a ak sezóna skončí mimoriadne zle, mohla by sa týkať aj vedenia.

PITTSBURGH PENGUINS

Základná časť 2021/22: 46-25-11 (3. miesto v divízii)
Play-off 2022: 1. kolo
Kľúčové príchody: J. Petry, J. Rutta
Kľúčové odchody: J. Marino, M. Matheson
Slováci v tíme: -

Pittsburgh v lete predĺžil zmluvy s Letangom a Malkinom a teraz avizuje pokus o ďalší titul so starnúcim jadrom. V lete prešla zmenou najmä defenzíva. Tím však nevyzerá významne lepšie či horšie ako vlani. Nádeje budú, že Tristan Jarry bude zdravý a v top forme. V tom prípade by Penguins mohli miešať kartami aj v play-off. Medzi absolútnych top favoritov nepatria, ale stále majú potenciál.

WASHINGTON CAPITALS

Základná časť 2021/22: 44-26-12 (4. miesto v divízii)
Play-off 2022: 1. kolo
Kľúčové príchody: D. Kuemper, C. Brown, D. Strome, E. Gustafsson
Kľúčové odchody: I. Samsonov, V. Vaněček, M. Kempný, J. Schultz
Slováci v tíme: M. Fehérváry

Washington vstúpi do sezóny bez zranených opôr, no ak prežije začiatok základnej časti, bolo by prekvapením, ak by nepostúpil do play-off. Tím v lete prekopal bránkovisko a teraz sa bude spoliehať na aktuálneho šampióna Darcyho Kuempera. Ak naplní očakáva, Capitals budú zrejme o čosi silnejší ako vlani. Zaujímavé tiež bude sledovať, či Alex Ovečkin dokáže dobiehať Gretzkyho rekord takým tempom, ako v posledných ročníkoch, a aj to, ako nadviaže Martin Fehérváry na vydarený nováčikovský ročník.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies