Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Top 5 útočných nádejí Habs v kempe: Mešár vyššie ako Slafkovský

Marc Dumont z MTL Hockey Now zostavil vo štvrtok rebríček piatich najlepších nádejí spomedzi útočníkov v tréningovom kempe tímu Montreal Canadiens. Dostali sa medzi nich aj obaja Slováci.

Na čele rebríčka hráčov do 25 rokov, ktorí je zostavený na základe výkonov z nováčikovského aj hlavného kempu, je tretia draftová voľba klubu v tomto roku, Owen Beck. Na druhom mieste prichádza prvý slovenský zástupca, Filip Mešár.

„Ak by ste pred začiatkom kempu tipovalo, ktorý zo slovenských útočníkov vynikne, je pravdepodobné, že by ste poukázali na jednotku draftu 2022, no šou ukradol kamarát Juraja Slafkovského Filip Mešár. Je to klišé, ale Mešár má nos na góly. V momente, keď vnikne do útočného pásma s pukom pod kontrolou, sa rýchlo dostane do vysoko nebezpečnej oblasti,“ poznamenal Dumont.

„Jeho ofenzívna sila nie je poháňaná len jeho povedomím o situácii, hoci aj to zohráva veľkú úlohu. Využíva svoju fantastickú prácu s hokejkou, aby prechádzal s pukom cez rušné oblasti, vďaka čomu otvára priestor pre seba na prihrávky a pre spoluhráčov na strelecké príležitosti. Mešár by mohol byť ešte poslaný do OHL, no takto, ako to vyzerá, si zaslúžil príležitosť hrať v AHL za Laval.“

Článok pokračuje pod reklamou

Na treťom mieste skončil Emil Heineman, ktorého klub draftoval zo 43. miesta v roku 2020, a na štvrtom Xavier Simoneau, ktorý bol draftovaný v roku 2021 zo 191. miesta. Rebríček uzatvára posledná draftová jednotka, Juraj Slafkovský.

„Vzhľadom na úzkosť, ktorú pociťujú fanúšikovia z neschopnosti Montrealu správne rozvinúť svoje špičkové draftové voľby, sa dalo očakávať, že bude pod drobnohľadom. Napriek kritike a nevyhnutnej únave, ktorá prichádza z toho, že ste pod reflektormi na hokejom pobláznenom trhu, Slafkovský ukázal ten typ potenciálu, ktorý umocňuje myšlienku, že si zaslúži dlhší čas na rozjazd, ako väčšina draftových jednotiek,“ skonštatoval Dumont.

„Slafkovský má vrodený zmysel pre vedenie hry správnym smerom, čo v príprave viedlo k viacerým vyloženým šanciam v útočnom pásme. Jeho načasovanie a rozhodovanie sa musia zlepšiť, ale jeho zručnosti sú základom hráča, ktorý by sa mohol stať dominantnou silou v NHL. Má pozoruhodné rozpätie rúk a veľmi aktívnu hokejku, čo mu umožňuje narúšať hry v obrannom pásme a rýchlo posúvať puk hore. V jeho prípade je dôležité pripomenúť, že to nie je len začiatok jeho rozvoja. Je to začiatok začiatku.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies