Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Odštartuje Adam Ružička sezónu na tribúne?

Jozef Struhár  
13.10.2022

Slovenský útočník Adam Ružička sa dostal do otváracej zostavy tímu Calgary Flames, no to neznamená, že ho uvidíme v akcii v dnešnom otváracom zápase proti Coloradu.

Dvadsaťtriročný bratislavský rodák trénoval v stredu ako 13. útočník, a ak sa nestane nič nečakané, nemal by dnes figurovať v prvých štyroch formáciách. Tie tréner Darryl Sutter vyskladal takto:

Jonathan Huberdeau – Elias Lindholm – Tyler Toffoli
Andrew Mangiapane – Nazem Kadri – Dylan Dube
Blake Coleman – Mikael Backlund – Trevor Lewis
Milan Lucic – Kevin Rooney – Brett Ritchie

Zloženie spodnej šestky sa celkom nepozdáva zámorskému autorovi Robovi Couchovi, ktorý by v základnej zostave videl radšej práve Ružičku.

„Ritchie a Lewis sú hráči, ktorí by v tejto sezóne mali odohrať nanajvýš 40-50 zápasov, zatiaľ čo Ružička by dostal skutočnú šancu v zostave vo väčšine večerov,“ poznamenal Crouch.

Článok pokračuje pod reklamou

„Lewis by mal rotovať v štvrtom útoku a nie začínať v treťom. Rooney hrával vlani u Rangers takmer 14 minút na zápas a bol využívaný po celej zostave. Ukázal, že zvládne úlohu v treťom útoku a mohol by byť pre Flames alternatívou. On a Ružička by sa mohli striedať na pozícii štvrtého centra a tretieho pravého krídla a obmedziť úlohu Lewisa a Ritchieho v zostave.“

Podľa Davida Songa by v prípade, ak nedôjde k zraneniam, bola pre Ružičku najlepšia cesta pre zväčšenie priestoru transformácia na krídelníka, čo si vyskúšal už aj v príprave.

„Flames nemajú hĺbku na krídlach a medzi tými, ktorí súperia o miesto, sú aj Milan Lucic a Trevor Lewis. Oboch by ste v ideálnom prípade nechali hrať v štvrtom útoku,“ poznamenal Song. „Ak by Ružička dokázal zaujať na novej pozícii, bola by to neho najlepšia šanca na to, aby si vyslúžil priestor vo veľkej lige skôr ako neskôr.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies