Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Video

Prvé: Andrej Svečnikov a Alex Tuch dosiahli hetriky + video

Vo štvrtok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo 12 zápasov a v dvoch z nich sme videli aj hetriky. Pre oboch autorov boli z hľadiska kariéry významné. Len jeden však viedol k triumfu.

Andrej Svečnikov strelil prvý gól v základnej časti

Andrej Svečnikov sa z troch gólov v jednom zápase tešil už v roku 2020, no išlo o kvalifikačný zápas v rámci vtedy rozšíreného play-off. Vo štvrtok dosiahol svoj prvý hetrik v základnej časti. práve jeho výkon však prišiel nazmar, keď Carolina prehrala s Edmonotnom 4:6.

„Je zábavné streliť hetrik, no je to ťažké, keď prehráte. Myslím si, že moji spoluhráči urobili pekné prihrávky a mojou úlohou je byť strelcom, čo som dnes aj splnil. Len som strieľal na bránu a padlo mi tam niekoľko gólov,“ povedal Svečnikov.

Dvadsaťdvaročný Rus strelil v tejto sezóne šesť gólov a pridal dve asistencie. Odohral štyri zápasy. Po zápase sa dočkal pochvaly od trénera Rod Brind’Amoura, ktorého však sklamala hra zvyšku tímu.

Článok pokračuje pod reklamou

„Bol celkom dominantný, bol našou jednotkou, jeho útok bol dobrý, on bol skutočne dobrý, no od nikoho ostatného sme toho dnes veľa nezískali,“ poznamenal kormidelník.

Alex Tuch strelil prvý hetrik vôbec

Alex Tuch doteraz ešte hetrik nestrelil v NHL nikdy. Ten prvý si zaistil gólom do prázdnej brány, ktorým pečatil výhru Buffala 6:3 nad Calgary. V histórii Sabres je prvým hráčom z domáceho štátu New Yorku, ktorému sa to podarilo.

„On nejakým spôsobom dokáže vždy skórovať vtedy, keď musíme dať gól. Dokáže strhnúť hru v náš prospech. Sme super šťastní, že ho máme. Dnes odviedol skvelú prácu,“ povedal o ňom Rasmus Dahlin.

Dvadsaťšesťročný Tuch má po štyroch zápasoch sezóny na konte už päť gólov a jednu asistenciu. Momentálne ťahá trojzápasovú gólovú sériu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies