Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Aká bude budúcnosť Adama Ružičku v Calgary Flames?

Slovenský útočník Adam Ružička bol vo štvrtok zdravým náhradníkom v ôsmom zápase z prvých deviatich, ktoré tím Calgary Flames v tejto sezóne odohral. Jeho budúcnosti v tíme sa venovali Pat Steinberg a Ryan Pike v relácii Flames Talk.

Steinberg tvrdí, že Ružička nevyťažil veľa z príležitostí, ktoré od prípravy dostával a obavy mu prináša fakt, že v tomto bode hráčovej kariéry by sme mali vedieť povedať, či z neho bude v budúcnosti etablovaný hráč NHL alebo nie, no zatiaľ sa to nedá a v súčasnosti podľa neho ako taký hráč nevyzerá.

Pike pripomína, že tím má s Ružičkom obmedzené možnosti, pretože, ak by ho chcel poslať vyhrať sa na „farmu“, musel by byť zapísaný na waiver listinu. Zároveň konštatuje, že je piatym najlepším centrom v tíme, ktorý má k dispozícii troch hviezdnych centrov a Kevina Rooneyho, ktorého Flames získali na trhu s voľnými hráčmi ako prvú posilu.

Pri dlhodobej perspektíve pritom netreba zabúdať ani na mladíkov v systéme a oboch odborníkov v tomto smere zaujal Connor Zary, ktorý by Ružičku mohol v hierarchii centrov preskočiť. Veľké nádeje sa vkladajú do Colea Schwindta. Všetci traja už boli skúšaní aj na krídlach. Ružička podľa Pikea v tejto pozícii nevyzeral dobre.

Článok pokračuje pod reklamou

„Pokiaľ teda nebudú potrebovať centra, tak sa do zostavy nedostane. Následkom toho neviem, ako často ho v zostave v tejto sezóne uvidíme,“ poznamenal Pike. „Vyzerá ako hráč, ktorý odohrá menej ako 20 zápasov.“

Steinberg nechcel byť smerom k Ružičkovi kritický a povedal, že každý hráč potrebuje na rozvoj iný čas. Páčia sa mu jeho fyzické prednosti, strela a iné zručnosti, a preto chápe, že sa ho Flames boja zaradiť na waiver listinu. Chýba mu však u neho väčšia zaangažovanosť do hry, väčšie nasadenie, vyrovnanejšie výkony a možno aj lepšie hokejové IQ.

„Aby bol efektívnym hráčom, musí byť do hry zaangažovaný. A to nie je. Nebol taký ani počas pôsobenia v Sarnii, ani v Stocktone. Je to hráč, u ktorého sa tréneri neustále snažia udržovať oheň pod pokrievkou, pretože ak nie je zaangažovaný, nie je ani zďaleka efektívny,“ uviedol Steinberg.

Pike spomína, že ešte v draftovom roku mu ľudia zo Sarnie hovorili, že Ružička je schopný žiariť a zbierať veľa bodov, no potom zrazu odohrá zápasy, v ktorých si ho ani nevšimnete. Na to, aby bol hráč úspešný v NHL, musí drieť naplno v každom zápase. Myslí si, že je ťažké naučiť to hráča, ktorý sa blíži k stredu 20. rokov života.

Steinberg je zvedavý, či to Flames budú s Ružičkom skúšať ešte na krídle. Tiež sa zamýšľal, či pri danej konkurencii v Calgary by nebol dvadsaťtriročný Slovák lepšie využívaný v inej organizácii.

„Mohol by byť hráčom, ktorého časom Flames využijú na výmenu? Pomohli by tým jemu, mohol by dostať priestor na hranie, ale zároveň by za neho mohli získať niečo iné, čo by mohli využiť, čo by mohli potrebovať,“ skonštatoval Steinberg.

Pike pripomína osud Juusa Välimäkiho, ktorý sa nedokázal v Calgary presadiť a teraz sa mu celkom darí v Arizone, ktorá ho získala z waiver listiny. Verí, že by nový tím pre Ružičku mohla byť dobrá alternatíva, pretože momentálne pre neho nevidí miesto v mužstve Flames, na ktorom by sa mohol uchytiť.

Podľa Steinberga je Ružička typom centra, ktorý sa trénerovi Darrylovi Sutterovi páči a že by na ňom mohol chcieť ešte pracovať. Pike súhlasí s tým, že celkový balík zručností je u neho atraktívny, no nepripomína ešte hotového hráča.

„Na Americkú hokejovú ligu je príliš dobrý, ale frustrujúce je, že tu pre neho nie je očividné miesto, očividná úloha, očividná špecializácia,“ povedal expert.

Steinberg riešil aj správu od fanúšika, či by Flames nemohli vymeniť Ružičku za Jesseho Puljujärviho, ktorému by sa zišla tiež zmena prostredia. Momentálne si to nemyslí. Odborníci tiež pripomenuli, že medzi albertskými rivalmi k výmenám bežne nedochádza. Boli len tri. Teraz však oba tímy patria medzi popredné a ambiciózne organizácie, ktoré si nebudú chcieť pomáhať. Podobná výmena s niekým iným by však mohla byť alternatívou.

Steinberga zaujíma, čo prinesú z pohľadu Ružičku najbližšie dva až tri mesiace. Mohol by dovtedy požiadať mladík o výmenu? Je tím, ktorý sleduje situáciu a čaká, kedy ho Flames umiestnia na waiver listinu? Bude jeho situácia lepšia, ak by vydržal v tíme do budúcej sezóny?

„Všetko o čom sa bavíme, sa bude v tíme riešiť asi začiatkom roka 2023, v januári, februári, marci, pred uzávierkou prestupového obdobia. K zraneniam dochádza, Ružička poskytuje dobrú hĺbku. Môžu si ho udržať a využiť, keď sa niekto zraní. Ak ho vymenia, to už nebude možné,“ poznamenal Steinberg.

„Flames draftovali Adama Ružičku, rozvíjali ho a v kontexte toho, na čom tím momentálne je a kde by mohol byť o dva či tri roky, je to o tom, ako maximalizujete jeho hodnotu z pohľadu organizácie,“ dodal Pike.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies