Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Nemec a Slafkovský idú správnym smerom, tvrdí bývalý skaut

Niekdajší skaut a súčasný analytik kanadskej televízie Sportsnet, Jason Bukala, sa pozrel na prvých 10 draftovaných hráčov v tomto roku a na to, ako sa im v tejto sezóne darí. U slovenských zástupcov, Juraja Slafkovského a Šimona Nemca, vidí pozitívny trend.

„Mohutný krídelník sa učí remeslu na úrovni NHL. V prvých 13 zápasoch hrával v priemere takmer 11 minút na zápas. Pred sebou má dlhú cestu v detailoch hry vo všetkých troch pásmach. Väčšina jeho minút prichádza z hry piatich proti piatim, ale dostáva čas už aj v presilovkách Habs. V útočnom pásme hrá ako silový útočník a dokazuje, že je ťažké odstaviť ho z okolia brány, “ poznamenal k Slafkovskému, ktorého Montreal draftoval z prvého miesta.

„Zostava New Jersey sa dáva dokopy. Tím sa v posledných rokoch vytváral cez draft a pridával kľúčových hráčov cez trh s voľnými hráčmi a výmeny. Môžu venovať čas na rozvoj ich ďalšej vrstve nádejí. Nemec hrá v AHL za Uticu. U obrancu je to odlišný proces. Nemec sa učí, ako brániť a kontrolovať súperov na menšom klzisku v Severnej Amerike, pričom sa snaží udržať si svoju ofenzívu ako kľúčový prvok svojej hry,“ napísal k Nemcovi, z ktorého New Jersey urobilo draftovú dvojku.

Pozitívny trend registruje Bukala aj u Logana Cooleyho (Arizona), Cuttera Gauthiera (Philadelphia), Davida Jiříčka (Columbus), Kevina Korchinskiho (Chicago), Marca Kaspera (Detroit), Matthewa Savoieho (Buffalo) a Pavla Minťjukova (Anaheim). Jediným hráčom, ktorý podľa neho stagnuje, je Shane Wright (Seattle).




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies