Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Slafkovský bodoval, Regenda sa tešil z výhry nad zakliatym Halákom

V stredu sa v NHL po druhýkrát za posledných päť dní odohralo až 15 zápasov. V akcii boli šiesti Slováci, bodoval len Slafkovský. Halák opäť prehral a prehru si po dlhom čase vyskúšal aj Tatar.

Highlighty noci
  • Šesť Slovákov v akcii, Slafkovský asistoval
  • Devils, Blues a Bruins prišli o víťazné série
  • Devils neuznali až tri góly
  • Flyers prehrali 8. duel po sebe, Blackhawks piaty
  • Jarry vychytal 100. víťazstvo v kariére
  • Sorokin urobil pri čistom konte 49 zákrokov
  • Vejmelka a Husso tiež vychytali čisté kontá
  • Gibson urobil 41 zákrokov
  • Robertson bodoval v 13. zápase po sebe
  • Holmberg a Sanderson strelili svoj prvý gól v NHL
  • Seattle po prvýkrát v histórii strelil 8 gólov
  • Meier dosiahol hetrik

CBJ - MTL 1:3

Canadiens dvoma rýchlymi gólmi otočili zápas, Slafkovský asistoval

Arber Xhekaj a David Savard skórovali v tretej tretine v rozmedzí 57 sekúnd, aby otočili stav a rozhodli o výhre Montrealu 3:1 nad Columbusom. Poistku do prázdnej brány pridal Sean Monahan a Sam Montembeault pomohol k druhej výhre z posledných troch zápasov 30 zákrokmi. Recept na neho našiel len Mathieu Olivier. Joonas Korpisalo kryl 26 z 28 striel a Blue Jackets prehrali druhý zápas z posledných troch. Do bodovania sa v ňom zapísal aj Juraj Slafkovský, ktorý sa vrátil do štvrtej formácie k Jakeovi Evansovi a Michaelovi Pezzettovi – zaznamenal sekundárnu asistenciu pri góle Xhekaja. Na ľade strávil 10 minút a 20 sekúnd, pričom si pripísal aj plusový bod, strelu, blok a bodyček.

Hviezdy duelu: 1. D. Savard (MTL), 2. S. Montembeault (MTL), 3. M. Olivier (CBJ)

ANA - NYR 3:2

Halák sa prvej výhry nedočkal, proti boli Ducks a Gibson

Jaroslav Halák je snáď zakliaty. Ani vo svojom šiestom zápase sezóny sa nedočkal svojej prvej výhry v drese Rangers napriek tomu, že jeho spoluhráči posledný tím Západnej konferencie prestrieľali 43:22. Prvou hviezdou zápasu bol John Gibson, ktorý zneškodnil 41 striel, aby pomohol výhrou 3:2 ukončiť Anaheimu trojzápasovú sériu prehier. Recept na neho našli len Barclay Goodrow, ktorý otvoril skóre zápasu, a Braden Schneider, ktorý ho uzavrel. Artemij Panarin zaznamenal 400. asistenciu v kariére. Halák kryl 19 striel a prekonali ho Masom McTavish, dvojbodový Dmitrij Kulikov a Troy Terry. Slovenský útočník Pavol Regenda, ktorý sa vrátil do zostavy Ducks, neohrozil svojho krajana ani raz. Odohral však len tri minúty a 42 sekúnd. V tretej tretine odohral len jedno striedanie. Pripísal si jeden blok. Pre kalifornský tím išlo o prvú výhru v normálnom hracom čase.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. T. Terry (ANA), 3. C. Fowler (ANA)

PIT - CGY 2:1 SN

Jarry doviedol Penguins k výhre nad Flames, rozhodli nájazdy

Tristan Jarry predviedol 33 zákrokov a vyhral svoj jubilejný 100. zápas v NHL, keď Jevgenij Malkin premenil svoj samostatný nájazd a Mikael Backlund následne nie. Pittsburgh zdolal Calgary 2:1, aby vyhral štvrtý zápas po sebe. V normálnom hracom čase skóroval Jan Rutta, na ktorého gól odpovedal Dillon Dube. Dan Vladař kryl 38 striel. Slovenský útočník Adam Ružička odohral takmer 14 a pol minúty s troma strelami na bránu a štyrmi bodyčekmi. Absolvoval aj dve vhadzovania. Obe prehral.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. T. Jarry (PIT), 3. D. Vladař (CGY)

NJD - TOR 1:2

Toronto ukončilo New Jersey rekordnú sériu výhier

New Jersey si nevytvorilo nový rekord. Doma prehralo s Torontom 1:2 a po 13 výhrach po sebe, ktorými si vyrovnalo rekordnú sériu z ročníka 2000/01, pocítilo trpkosť prehry. Matt Murray pomohol Maple Leafs k natiahnutiu bodovej série na šesť zápasov (4-0-2) 34 zákrokmi a v prvej tretine skórovali John Tavares a Pontus Holmerg, ktorého prvý gól v kariére bol nakoniec víťazný. O jediný gól Devils sa postaral v tretej tretine Dougie Hamilton. Domácim rozhodcovia neuznali až tri góly. Vítek Vaněček urobil 18 zákrokov a Tomáš Tatar nebodoval. Slovenský útočník odohral niečo cez 16 minút a pripísal si mínusový bod, jedno víťazné vhadzovania a dva bodyčeky. Torontu sa zranil ďalší obranca - Jordie Benn.


Hviezdy duelu: 1. M. Murray (TOR), 2. D. Hamilton (NJD), 3. J. Siegenthaler (NJD)

WSH - PHI 3:2 PP

Ovečkin rozhodol o výhre nad trápiacou sa Philadelphiou

Alex Ovečkin strelil svoj 10. gól v sezóne v druhej minúte predĺženia, aby rozhodol o výhre Washingtonu 3:2 nad Philadelphiou, ktorá prehrala už ôsmy zápas po sebe. Marcus Johansson a Sonny Milano skórovali v normálnom hracom čase, Ovečkin v ňom zaknihoval asistenciu, dve si pri návrate zo zranenia pripísal T.J. Oshie. Darcy Kuemper čelil 23 strelám, z ktorých ho prekonali Morgan Frost a Patrick Brown. Felix Sandstrom urobil 29 zákrokov. Dvakrát ho ohrozil aj Martin Fehérváry. Slovenský obranca predviedol aj dva bodyčeky a jeden blok, pričom odohral 20 a štvrť minúty. Ovečkin skóroval už proti 164 rozdielnym brankárom, čím sa vyrovnal Markovi Messierovi na treťom mieste historického poradia za Jaromírom Jágrom (178) a Patrickom Marleauom (177).

Ovečkinov 790. gól v kariére, 10. v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. T. Oshie (WSH), 3. F. Sandstrom (PHI)

MIN - WPG 6:1

Wild zdolali Jets poľahky 6:1

Marcus Foligno strelil dva góly pri výhre Minnesoty 6:1 nad Winnipegom. Matt Boldy zaznamenal gól a dve asistencie, Caden Addison a Kirill Kaprizov po góle a asistencii. Skóroval aj Mason Shaw a dvakrát asistovali Matt Dumba a Joel Eriksson Ek. Filip Gustavsson čelil 29 strelám, z ktorých ho prekonal len Kyle Connor. Connor Hellebuyck opustil duel s 33 zákrokmi. Wild vyhrali druhý zápas po sebe, Jets prehrali druhý z posledných troch. Minnesote sa zranili Foligno a Brandon Duhaime.

Hviezdy duelu: 1. M. Foligno (MIN), 2. M. Boldy (MIN), 3. F. Gustavsson (MIN)

CAR - ARI 0:4

Vejmelka vynuloval Hurricanes, Coyotes si ukončili sériu prehier

Karel Vejmelka vychytal svoje tretie čisté konto v kariére a druhé v sezóne, aby s 36 zákrokmi doviedol Arizonu k výhre 4:0 nad Carolinou, ktoré vyhrala predošlých päť vzájomných zápasov. K prvej výhre Coyotes nad Hurricanes od 2. novembra 2018 viedli aj dva góly Lawsona Coruseho, ako aj presné zásahy Nicka Schmaltza a Nicka Bjugstada. Shayne Gostisbehere a Dylan Guenther dvakrát asistovali. Piotr Kočetkov inkasoval tri góly z 26 striel – Crouse svoj druhý gól strelil do prázdnej brány. Arizona si ukončila štvorzápasovú sériu prehier, Carolina prehrala štvrtý zápas po sebe. Kočetkov prehral prvýkrát v kariére v normálnom hracom čase.

Hviezdy duelu: 1. K. Vejmelka (ARI), 2. L. Crouse (ARI), 3. N. Schmaltz (ARI)

FLA - BOS 5:2

Knight pomohol Panthers ukončiť Bruins sériu výhier

Spencer Knight urobil 37 zákrokov, aby doviedol Floridu k výhre 5:2 nad Bostonom. Obom tímom tak skončili série – floridská trojzápasová série prehier i bostonská sedemzápasová série výhier. Aleksander Barkov a Aaron Ekblad zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, Sam Reinhart a Matthew Tkachuk pridali po góle a asistencii. Skóroval aj Anton Lundell. Tri góly Panthers padli v početnej prevahe a jeden do prázdnej brány (Ekblad). Charlie McAvoy a David Pastrňák strelili góly Bruins. V presilovkách. Jeremy Swayman opustil duel s 26 zákrokmi. Ekblad strelil svoj 100. gól v 563. zápase kariéry. Z aktívnych obrancov to rýchlejšie dosiahol len Erik Karlsson (477 zápasov).

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. S. Knight (FLA), 3. A. Ekblad (FLA)

BUF - STL 6:2

Sabres ukončili Blues víťaznú sériu

Jeff Skinner a Jack Quinn strelili po dva góly a Buffalo víťazstvom 6:2 ukončilo St. Louis sedemzápasovú sériu výhier. Sabres vyhrali druhý zápas po sebe po deväťzápasovej sérii prehier. Po góle pridali Dylan Cozens a Victor Olofsson, dve asistencie zaznamenal Alex Tuch a Ukko-Pekka Luukkonen predviedol 34 zákrokov. Puk z brány vyťahoval po góloch Pavla Bučneviča a Braydena Schenna. Jordan Binnington opustil duel s 26 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. J. Skinner (BUF), 2. U. Luukkonen (BUF), 3. J. Quinn (BUF)

NYI - EDM 3:0

Sorokin zažiaril pri výhre nad Oilers

Iľja Sorokin si vytvoril osobný rekord so 49 zákrokmi a neinkasoval ani raz, aby s druhým čistým kontom v sezóne doviedol Islanders k výhre 3:0 nad Edmontonom. Všetky tri góly New Yorku padli v druhej tretine, keď skórovali dvakrát Jean-Gabriel Pageau a raz Sebastian Aho. Následne Sorokin zastavil v tretej tretine až 24 striel. Jack Campbell vo svojom prvom štarte od 10. novembra urobil 28 zákrokov. Oilers prehrali tretí zápas z posledných štyroch a siedmy z posledných desiatich. Zach Hyman ukončil zápas s 11 strelami na bránu. Len dvaja brankári Islanders urobili viac zákrokov pri nule ako Sorokin – Jaroslav Halák (50) a Glenn Healy (51).

Hviezdy duelu: 1. I. Sorokin (NYI), 2. J. Pageau (NYI), 3. S. Aho (NYI)

DET - NSH 3:0

Husso pomohol s čistým kontom k výhre nad Predators

Ville Husso zneškodnil všetkých 26 striel, aby Detroit vyhral tretí zápas po sebe a bodoval v štvrtom zápase po sebe, keď zdolal Nashville 3:0. Pre Hussa išlo o tretie čisté konto v tejto sezóne, pričom štartoval len v 13 zápasoch. Flip Hronek skóroval v treťom zápase po sebe a pridal asistenciu. Z gólov sa tešili aj Dylan Larkin a Michael Rasmussen, ktorý uzavrel skóre gólom do prázdnej brány. Kevin Lankinen inkasoval dva góly z 28 striel a Predators prišli o päťzápasovú bodovú sériu. Predtým zdolali Red Wings v šiestich vzájomných zápasoch po sebe.

Hviezdy duelu: 1. V. Husso (DET), 2. D. Larkin (DET), 3. F. Hronek (DET)

DAL - CHI 6:4

Dallasu sa podaril v tretej tretine veľký obrat

Radek Faksa strelil víťazný gól minútu a pol pred koncom zápasu, aby Dallas zdolal Chicago 6:4 napriek tomu, že ešte v strede tretej tretiny prehrával 1:4. Pred Faksom sa o vyrovnanie skóre postarali Jamie Benn, Mason Marchment, Ty Dellandrea a po ňom pridal poistku do prázdnej brány Jason Robertson. Bol to jeho druhý gól v zápase, v ktorom si natiahol bodovú sériu na 13 zápasov. Benn pridal aj asistenciu, Jake Oettinger urobil 27 zákrokov. Prekonali ho Seth Jones, Andreas Athanasiou, Connor Murphy a dvojbodový Max Domi. Petr Mrázek inkasoval päť gólov z 36 striel. Stars bodovali v šiestom zápase po sebe (4-0-2), Blackhawks prehrali piaty zápas po sebe. Domáci Ryan Suter odohral svoj 1300. zápas v kariére a hosťujúci Jonathan Toews zaznamenal svoju 500. asistenciu.

Hviezdy duelu: 1. R. Faksa (DAL), 2. J. Benn (DAL), 3. J. Robertson (DAL)

VGK - OTT 4:1

Stone si natiahol gólovú sériu pri výhre nad Senators

Mark Stone skóroval v štvrtom zápase po sebe, Jack Eichel zaznamenal gól do prázdnej brány a asistenciu a Vegas zdolalo Ottawu 4:1, aby vyhralo ôsmy vzájomný zápas po sebe. Natiahlo si tiež bodovú sériu na štyri duely (3-0-1). William Carrier a William Karlsson sa tiež tešili z gólov, Logan Thompson kryl 38 striel. Ako jediný ho prekonal Jake Sanderson, pre ktorého to bol prvý gól v kariére. Cam Talbot opustil duel s 32 zákrokmi a Senators prehrali 11. zápas z posledných 13.

Hviezdy duelu: 1. W. Carrier (VGK), 2. L. Thompson (VGK), 3. W. Karlsson (VGK)

SEA - SJS 8:5

Hetrik Meiera nepomohol, Seattle strelil Sharks 8 gólov

Seattle po prvýkrát vo svojej histórii strelil v jednom zápase osem gólov, aby porazil San Jose 8:5. Len jeden hráč pritom strelil viac ako gól – dvojgólový Jaden Schwartz. Gól a dve asistencie zaznamenali Matty Beniers a Andre Burakovsky, gól a asistenciu Vince Dunn a gól Oliver Bjorkstrand, Ryan Donato a Jamie Oleksiak. Jared McCann dvakrát asistoval a k tretej výhre v sérii pomohol s 21 zákrokmi Martin Jones. Prekonali ho traja hráči – Aleander Barabanov, dvojbodový Logan Couture a Timo Meier, ktorý strelil hetrik. Tomáš Hertl dvakrát asistoval a Kaapo Kahkonen inkasoval sedem gólov z 26 striel – Schwartz svoj druhý gól strelil do prázdnej brány. Sharks prehrali tretí zápas z posledných štyroch.


Hviezdy duelu: 1. M. Beniers (SEA), 2. A. Burakovsky (SEA), 3. T. Meier (SJS)

COL - VAN 3:4

Bear rozhodol o výhre Canucks nad Avalanche

Ethan Bear strelil rozdielový gól osem minút pred koncom tretej tretiny, aby Vancouver zdolal Colorado 4:3 a pripísal si tretiu výhru z posledných štyroch stretnutí. Iľja Michejev, Bo Horvat a Sheldon Dries sa presadili pred ním, pričom on a Dries si pripísali aj po asistencii. Dve prihrávky si pripísal Oliver Ekman-Larsson a 33 zákrokov Spencer Martin. Dvakrát ho prekonal Mikko Rantanen, ktorý otočil stav z 0:1 na 2:1, a raz Cale Makar, ktorý posielal Avalanche do vedenia 3:2. Skóroval v treťom zápase po sebe. Pavel Francouz urobil 21 zákrokov a obhajca titulu prišiel o trojzápasovú sériu výhier. Pre zranenie prišiel aj o Evana Rodriguesa.

Hviezdy duelu: 1. E. Bear (VAN), 2. M. Rantanen (COL), 3. O. Ekman-Larsson (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYR) 19/22 (86,4%) - - - - - - -
P. Regenda (ANA) 03:42 0 0 0 0 0 0 0
M. Fehérváry (WSH) 20:13 0 0 0 0 0 2 2
T. Tatar (NJD) 16:06 0 0 0 -1 0 0 2
J. Slafkovský (MTL) 10:20 0 1 1 +1 0 1 1
A. Ružička (CGY) 14:22 0 0 0 0 0 3 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Celebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies