Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Dvaja Slováci v akcii, dvojbodový Tatar naštartoval obrat

V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo šesť zápasov. V akcii boli aj dvaja Slováci.

Highlighty noci
  • Tatar skóroval i asistoval, Černák sa tiež tešil z výhry
  • New Jersey vyhralo vonku 10. zápas po sebe a stanovilo rekord
  • Toronto vyhralo 4. zápas po sebe a bodovalo v 9. zápase po sebe
  • Marner bodoval v 17. zápase po sebe, Robertson v 16.
  • Murray urobil 42 zákrokov
NYR - NJD 3:5

Tatar začal cestu za obratom, Devils zdolali Rangers

Tomáš Tatar svojím šiestym gólom v sezóne naštartoval obrat New Jersey a neskôr pridal asistenciu, aby pomohol k výhre 5:3 nad Rangers. Po Tatarovi skórovali Jegor Šarangovič, Jack Hughes a Michael McLeod, ktorí otočili stav z 0:2 na 4:2. Šarangovič ešte neskôr pridal gól do prázdnej brány. Vítek Vaňeček pomohol k tretej výhre v sérii a 16. z posledných 17 zápasov 35 zákrokmi. Prekonali ho Artemij Panarin, Mika Zibanejad a Vincent Trocheck. Chris Kreider dvakrát asistoval a Igor Šesťorkin urobil 33 zákrokov. New York prehral tretí zápas po sebe. Tatar, ktorý bol jediným viacbodovým hráčom tímu, odohral necelých 14 minút. Pripísal si aj dva plusové body, dve strely, jeden blok a dve trestné minúty za hru vysokou hokejkou. Absolvoval aj jedno vhadzovanie – neúspešne. Jeho tím stanovil rekord NHL v počte výhier v novembri – dosiahol ich 13. Vonku vyhral 10 zápasov v sérii.


Tatarov 6. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Šarangovič (NJD), 2. M. McLeod (NJD), 3. J. Hughes (NJD)

Článok pokračuje pod reklamou

BUF - TBL 5:6 PP

Stamkos rozhodol o tesnej výhre nad Sabres

V akcii bol aj obranca Erik Černák, ktorý sa tešil z výhry Tampy Bay 6:5 nad Buffalom, o ktorej v tretej minúte predĺženia rozhodol svojím druhým gólom v zápase trojbodový Steven Stamkos. Tri body – za asistencie – si pripísali aj Michail Sergačov a Nikita Kučerov. Dva góly strelil Brayden Point, gól a asistenciu zaznamenal Brandon Hagel, gól pridali aj Corey Perry. Brian Elliott pomohol k šiestej výhre z posledných siedmich zápasov 32 zákrokmi, Ukko-Pekka Luukkonen ich urobil 19. Sabres v zápase prehrávali 0:2, no potom stav otočili Tage Thompson, Jack Quinn a Tyson Jost. Dylan Cozens a Jeff Skinner v tretej tretine upravili stav už na 5:3. Domáci nakoniec prehrali 10. zápas z posledných 12. Viacbodový bol len Thompson, ktorý ku gólu pridal asistenciu. Duel nedohral pre zranenie Iľja Ľjubuškin. Černák odohral viac ako 18 a pol minúty so ziskom mínusového bodu, strely, dvoch blokov a dvoch bodyčekov. Stamkosa delia už len dva body od 1000. bodu v kariére.


Stamkosov rozhodujúci gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. T. Thompson (BUF)

DET - TOR 2:4

Toronto uzavrelo výjazd bez prehry, Marner opäť bodoval

Mitchell Marner bodoval v 17. zápase po sebe a jeho gól bol nakoniec pri výhre Toronta 4:2 nad Detroitom víťazný. Maple Leafs vyhrali štvrtý zápas po sebe aj vďaka gólom dvojbodového Austona Matthewsa, Williama Nylander a dvojbodového Rasmusa Sandina, ako aj 42 zákrokom Matta Murraya. Toronto ťahá aj deväťzápasovú bodovú sériu (7-0-2) a Red Wings zdolalo v siedmom vzájomnom zápase po sebe. O góly domácich sa postarali dvojbodový Moritz Seider Adam Erne. Ville Husso inkasoval štyri góly z 13 striel, Alex Nedeljkovic následne zastavil zvyšných 12 striel. Marner potrebuje bodovať už len v jednom zápase, aby vyrovnal klubový rekord Darryla Sittlera (1977/78) a Eda Olczyka (1989/90).

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. M. Murray (TOR), 3. M. Seider (DET)

CBJ - VGK 2:3 SN

Cotter rozhodol o výhre Vegas nad Columbusom

Paul Cotter uspel v siedmej sérii samostatných nájazdov, aby si Vegas odvrátilo hrozbu tretej prehry v sérii triumfom 3:2 nad Columbusom, ktorý posledné tri zápasy prehral. V prvej tretine poslali Golden Knights do dvojgólového vedenia William Karlsson a William Carrier, ktorí skórovali v rozmedzí 56 sekúnd. Stratu Blue Jackets zmazali Johnny Gaudreau a Boone Jenner. Gaudreau pridal aj asistenciu, Gustav Nyquist prihrával na oba góly. Logan Thompson pomohol k výhre 26 zákrokmi, Daniil Tarasov ich urobil 34. Jack Eichel trafil bránkovú konštrukciu v predĺžení i nájazdoch.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. L. Thompson (VGK), 2. J. Gaudreau (CBJ), 3. P. Cotter (VGK)

STL - DAL 1:4

Robertson opäť bodoval, Dallas zdolal St. Louis

Jason Robertson skóroval, aby natiahol svoju bodovú sériu na 16 zápasov a pomohol Dallasu zdolať St. Louis pomerom 4:1. Do čierneho sa trafili aj dvojbodový Wyatt Johnston a Ty Dellandrea, do prázdnej brány Miro Heiskanen. Jamie Benn dvakrát asistoval a tretiu prehru v sérii pomohol odvrátiť aj Scott Wedgewood, ktorého z 24 striel prekonal len Brandon Saad. Jordan Binnington kryl 20 z 23 striel a Blues prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Robertson ťahá druhú najdlhšiu bodovú sériu v klubovej histórii. Dlhšiu, dvadsaťzápasovú, ťahal ešte v ére North Stars Brian Bellows.


Hviezdy duelu: 1. W. Johnston (DAL), 2. J. Benn (DAL), 3. J. Leivo (STL)

EDM - FLA 4:3 PP

Draisaitl rozhodol po tom, čo Bouchard vynútil predĺženie

Leon Draisaitl skóroval po 22 sekundách nadstaveného času, aby Edmonton zdolal Floridu 4:3 po tom, čo predĺženie vynútil len päť sekúnd pred koncom tretej tretiny Evan Bouchard – išlo o piaty najneskorší vyrovnávajúci gól v klubovej histórii (rekord vytvoril v roku 2006 s 1 sekundou pred koncom Chris Pronger). Connor McDavid zaznamenal gól a dve asistencie, skóroval aj Tyson Barrie a tri asistencie nazbieral Zach Hyman. Stuart Skinner kryl 25 striel, Spencer Knight 36. Dvojbodový Matthew Tkachuk, Anton Lundell a Brandon Montour sa postarali o góly Panthers, ktorí bodovali v treťom zápase po sebe, no prehrali posledné dva a päť z posledných šiestich.

Bouchard poslal zápas do predĺženia:

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. S. Knight (FLA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 18:39 0 0 0 -1 0 1 2
T. Tatar (NJD) 13:42 1 1 2 +2 2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies