Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Slafkovský je šťastný, že je v NHL, no hovorí otvorene: Musím sa zlepšiť

Jozef Struhár  
29.11.2022

Slovenský útočník Juraj Slafkovský má za sebou prvých 16 zápasov v tejto sezóne. Všetky ich strávil v tíme Montreal Canadiens z NHL. Ako hodnotí svoje doterajšie výkony?

„Bolo to v poriadku. Nič mimoriadne, ani nič príliš zlé. Je to taký priemer. Musím sa zlepšiť. Snažím sa učiť v každom zápase. Cítim, že tam boli vrcholy aj pády,“ povedal Slafkovský pre Montreal Gazzette.

Osemnásťročný košický rodák je vo svojej prvej sezóne v zámorí po tom, čo sa v lete stal draftovou jednotkou. Zatiaľ si pripísal tri góly a dve asistencie. Rozdiel oproti hraniu za TPS Turku vo Fínsku je citeľný.

„Je to veľký skok, ale som šťastný, že sa môžem učiť, ako hrať v tejto lige, v tejto lige a nemusím si prechádzať nižšou ligou a podobnými vecami. Cítim sa skvelo, že môžem byť tu a snažím sa robiť to najlepšie, aby som sa každý deň zlepšoval,“ poznamenal Slafkovský.

Článok pokračuje pod reklamou

Slafkovský hráva v priemere necelých 11 minút na zápas, čo je druhý najnižší hrací čas v tíme. Nižší má len útočník Michael Pezzetta – 8:43. Už bol aj suspendovaný a zažil aj prvé nárazy. Po tom poslednom je v poriadku.

Po zápase proti Chicagu zažil aj tímovú večeru, ktorá je súčasťou tímovej tradície – nováčikovia pozvú tím do peknej reštaurácie a zaplatia účet. Slovák mal šťastie, že nováčikmi sú aj Kaiden Guhle, Arber Xhekaj, Jordan Harris a Johnathan Kovacevic.

„Bolo to chutné a drahé,“ povedal Slafkovský s veľkým úsmevom. „Nič viac o tom nemôžem povedať. Bolo to fajn. Máme päť nováčikov, takže to nebolo zas až také drahé. Napriek tomu je to dobré. Je to zábava a súčasť vstupu do tejto ligy. Je to pekné, páči sa mi to.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies