Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Štyria Slováci bodovali, Slafkovský a Fehérváry skórovali + video

Prvý decembrový deň priniesol v NHL 11 zápasov. Slovákom sa v nich darilo – bodovali štyria, skórovali dvaja.

Highlighty noci
  • Slafkovský a Fehérváry skórovali, Ružička a Černák asistovali
  • Seattle vyhral siedmy zápas po sebe
  • Stamkos dosiahol 1000. bod v kariére
  • Robertson bodoval v 17. zápase po sebe, Oettinger vychytal nulu
  • Robertson a Martinook dosiahli hetriky
  • Kaprizov bodoval v 10. zápase po sebe
  • MacKinnon päťbodový, Compher štvorbodový
  • Allen kryl 45 striel, Thompson 43

CGY - MTL 1:2

Slafkovský pomohol gólom k výhre, Ružička asistoval

Slovenský súboj sme videli v Calgary, kde Juraj Slafkovský pomohol svojím štvrtým gólom v sezóne, ktorým si ukončil osemzápasové gólové suchoty, k výhre Montrealu 2:1. Skóre duelu otvoril už po 13 sekundách. Víťazný gól strelil Cole Caufield, Sean Monahan pri návrate do Calgary dvakrát asistoval a Jake Allen zažiaril so 45 zákrokmi. Canadiens vyhrali tretí zápas z posledných štyroch, Flames prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Ich gól vsietil Elias Lindholm a asistenciu si pri ňom pripísal aj Adam Ružička. Jacob Markstrom opustil duel so 17 zákrokmi. Slafkovský, ktorý štartoval v útoku s Monahanom a Andersonom, odohral 12 minút a 39 sekúnd aj so ziskom plusového bodu, dvoch striel a bodyčeku. Ružička zaznamenal aj štyri strely a jeden bodyček počas 15 minút strávených na ľade. Absolvoval aj štyri vhadzovania, ale vyhral len jedno. Obaja Slováci si zahrali aj v presilovkách.

Slafkovského 4. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Allen (MTL), 2. S. Monahan (MTL), 3. E. Lindholm (CGY)

Článok pokračuje pod reklamou

SEA - WSH 3:2 PP

Fehérváryho gól nepomohol zastaviť víťaznú šnúru Seattlu

Skóre stretnutia otvoril aj Martin Fehérváry, ktorého gól z ôsmej minúty prvej tretiny však k výhre neviedol aj napriek tomu, že Washington následne viedol aj 2:0. Seattlu sa však podaril obrat, ktorý po siedmich sekundách predĺženia zavŕšil gólom na 3:2 Matty Beniers. Nadviazal na presné zásahy Jadena Schwartza a Yanniho Gourdeho. Vince Dunn a Andre Burakovsky dvakrát asistovali a k siedmej výhre v sérii pomohol Philipp Grubauer 21 zákrokmi. Okrem Fehérváryho ho prekonal aj dvojbodový Conor Sheary. Pri oboch góloch asistoval Alex Ovečkin a Darcy Kuemper urobil 22 zákrokov. Capitals prehrali druhý zápas z posledných troch. Fehérváry, ktorý v predošlom zápase skóre uzatváral, odohral takmer 20 a pol minúty. Pripísal si aj plusový bod, dve strely, dva bloky a tri bodyčeky.

Fehérváryho 2. gól v sezóne:

Víťazný gól Beniersa:

Hviezdy duelu: 1. M. Beniers (SEA), 2. P. Grubauer (SEA), 3. Y. Gourde (SEA)

PHI - TBL 1:4

Stamkos dosiahol 1000. bod v kariére, Černák asistoval

Slovenský obranca Erik Černák prispel asistenciou k výhre Tampy Bay 4:1 nad Philadelphiou, ktorá prehrala 11. zápas z posledných 12. Asistenciu si pripísal aj Andrej Vasilevskij, ktorý s 21 zákrokmi pomohol Lightning k siedmej výhre z posledných deviatich zápasov. Dva góly strelil Nicholas Paul, po jednom pridali Ross Colton a dvojbodový Ian Cole. Corey Perry asistoval dvakrát, Steven Stamkos raz – bol to jeho 1000. bod v kariére. O jediný gól Flyers sa postaral Travis Konecny, Carter Hart urobil 23 zákrokov. Černák ho neohrozil ani jednou strelou. V akcii strávil niečo cez 17 minút a pripísal si aj plusový bod, tri bloky a tri bodyčeky.


Hviezdy duelu: 1. N. Paul (TBL), 2. C. Perry (TBL), 3. S. Stamkos (TBL)

NJD - NSH 3:4 PP

Johansen rozhodol o výhre nad Devils

Ryan Johansen strelil svoj druhý gól v zápase v otváracej minúte predĺženia, aby Nashville zdolal New Jersey pomerom 4:3 a vyhral tak už šiesty vzájomný zápas po sebe. V normálnom hracom čase otvoril skóre už po 11 sekundách hry, čím vyrovnal klubový rekord Davida Legwanda, a pridal aj asistenciu. Colton Sissons a Mikael Granlund tiež skórovali a k tretej výhre z posledných štyroch zápasov pomohol aj Juuse Saros s 25 zákrokmi. Prekonali ho Kevin Bahl, Jesper Bratt a Alexander Holtz, ktorí v rozmedzí dvoch minút a 38 sekúnd druhej tretiny otočili stav z 0:2 na 3:2. Vítek Vaněček urobil 20 zákrokov. Devils delilo od výhry 8,4 sekundy. Práve toľko sekúnd pred koncom tretej tretiny vynútil nadstavený čas Granlund. Slovenský útočník Tomáš Tatar nebodoval. Na ľade strávil 14 a štvrť minúty a pripísal si mínusový bod a dve strely. Jeho spoluhráči Erik Haula a Jack Hughes dvakrát asistovali. New Jersey prehralo len druhý zápas z posledných 18.

Hviezdy duelu: 1. R. Johansen (NSH), 2. E. Haula (NJD), 3. K. Bahl (NJD)

DAL - ANA 5:0

Robertson strelil hetrik, Oettinger vynuloval Ducks

Jason Robertson strelil hetrik a Jake Oettinger zneškodnil všetkých 31 striel, aby doviedli Dallas k výhre 5:0 nad Anaheimom. Pre Oettingera išlo o druhé čisté konto v sezóne a štvrté v kariére, Robertson bodoval už v 17. zápase po sebe. K šiestej výhre vo vzájomných súbojoch po sebe pomohol troma asistenciami Miro Heiskanen, dvoma Rooper Hintz. Po góle pridali Joel Kiviranta a Wyatt Johnston. Anthony Stolarz kryl 36 striel, vrátane trestného strieľania Jamieho Benna. Ducks prehrali štvrtý zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich. Pavol Regenda šancu nedostal.

Hviezdy duelu: 1. J. Robertson (DAL), 2. M. Heiskanen (DAL), 3. J. Oettinger (DAL)

BUF - COL 4:6

MacKinnon zažiaril pri výhre nad Sabres

Nathan MacKinnon zaznamenal dva góly a tri asistencie, aby doviedol Colorado k výhre 6:4 nad Buffalom. J.T. Compher strelil dva góly a pridal dve asistencie, po góle pridali Artturi Lehkonan a do prázdnej brány dvojbodový Mikko Rantanen. Devon Toews a Cale Makar dvakrát asistovali a Alexandar Georgiev urobil 24 zákrokov. Kým Avalanche vyhrali druhý zápas z posledných troch, Sabres prehrali tretí z posledných štyroch. JJ Peterka, Tage Thompson, Dylan Cozens a Alex Tuch sa postarali o góly domácich, Thompson a Cozens aj dvakrát asistovali. Dve asistencie si pripísal aj Jeff Skinner a Ukko-Pekka Luukkonen zastavil 28 z 33 striel. Colorado vyhralo ôsmy vzájomný zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. J. Compher (COL), 3. T. Thompson (BUF)

PIT - VGK 4:3

Penguins otočili zápas proti Vegas

Pittsburgh prehrával 0:2 aj 2:3, no nakoniec zdolal Vegas 4:3, keď sa v rozmedzí necelých dvoch minút tretej tretiny presadili Jake Guentzel a Kasperi Kapanen. Pred nimi zmazali dvojgólovú stratu Brock McGinn a Rickard Rakell, ktorý si ako jediný z uvedených strelcov gólov nepripísal aj asistenciu. Odvrátiť tretiu prehru po sebe pomohol aj Tristan Jarry s 34 zákrokmi. Puk vyberal z brány po góloch Sheu Theodorea, Reillyho Smitha a dvojbodového Jacka Eichela. Logan Thompson urobil 43 zákrokov, ale ani to nestačilo na odvrátenie tretej prehry z posledných štyroch duelov.

Hviezdy duelu: 1. K. Kapanen (PIT), 2. J. Guentzel (PIT), 3. B. McGinn (PIT)

STL - CAR 4:6

Martinook strelil hetrik pri výhre nad Blues

Jordan Martinook strelou do prázdnej brány spečatil svoj hetrik i výhru Caroliny 6:4 nad St. Louis. Do čierneho sa trafil aj dvojbodový Brent Burns a do prázdnej brány Jordan Staal. Antti Raanta kapituloval trikrát z 15 striel, Piotr Kočetkov následne kryl 10 striel z 11. Hurricanes vyhrali tretí zápas po sebe a bodovali v posledných štyroch. Blues, o ktorých góly sa postarali dvojbodový Pavel Bučnevič, Noel Acciari, Torey Krug a Ryan O’Reilly, prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Vladimir Tarasenko dvakrát asistoval a Jordan Binnington inkasoval štyri góly z 34 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Martinook (CAR), 2. P. Bučnevič (STL), 3. B. Burns (CAR)

MIN - EDM 5:3

Kaprizov pomohol Wild k ďalšej výhre nad Oilers

Kirill Kaprizov zaznamenal gól a dve asistencie, aby Minnesota zdolala Edmontonu v siedmom vzájomnom zápase po sebe, tentoraz pomerom 5:3. Ruská hviezda bodovala v 10. zápase po sebe a stanovila nový klubový rekord so sériou deviatich duelov s asistenciou po sebe (predošlý rekord držal Jim Dowd). Joel Eriksson Ek a Mats Zuccarello zaznamenali po góle a asistencii, skóroval aj Sam Steel a dvakrát asistoval Jon Merrill. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov prispel Marc-Andre Fleury 18 zákrokmi. Prekonali ho Leon Draisaitl, Connor McDavid a Klim Kostin. Prví dvaja menovaní pridali aj po asistencii. Jack Campbell opustil zápas s 25 zákrokmi a Oilers prišli o trojzápasovú víťaznú sériu.

Hviezdy duelu: 1. K. Kaprizov (MIN), 2. J. Eriksson Ek (MIN), 3. S. Steel (MIN)

VAN - FLA 1:5

Panthers zdolali Canucks, ktorým sa zranil Demko

Matthew Tkachuk, Gustav Forsling a Ryan Lomberg skórovali v rozmedzí 59 sekúnd na konci prvej tretiny, aby nasmerovali Floridu k výhre 5:1 nad Vancouverom, ktorou si ukončila trojzápasovú sériu preier. Sam Bennett následne pridal dva góly a Spencer Knight zastavil 32 striel. Tkachuk ku gólu pridal aj dve asistencie. O jediný gól Canucks sa postaral Dakota Joshua. Thatcher Demko inkasoval tri góly z 18 striel a duel opustil pre zranenie dolnej časti tela. Spencer Martin následne kryl 12 striel.

Tri rýchle góly Panthers:

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. S. Bennett (FLA), 3. S. Knight (FLA)

LAK - ARI 5:3

Kopitar pomohol Kings k výhre nad Coyotes

Anže Kopitar strelil dva góly, vrátane víťazného, aby pomohol Los Angeles k výhre 5:3 nad Arizonou, ktorá prehrala tretí zápas po sebe a siedmy z posledných ôsmich. V zápase pritom viedla 1:0 po góle Christiana Fischera a 3:1, keď skórovali aj dvojbodový Matias Maccelli a Nick Bjugstad. Dylan Guenther dvakrát asistoval. K obratu Kings pomohli gólmi aj Trevor Moore,, Carl Grundstrom a Kevin Fiala, ktorý pečatil triumf gólom do prázdnej brány. Pridal aj asistenciu. Jonathan Quick kryl 18 striel, Karel Vejmelka 27.

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. D. Doughty (LAK), 3. D. Guenther (ARI)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Slafkovský (MTL) 12:39 1 0 1 +1 0 2 1
A. Ružička (CGY) 15:03 0 1 1 0 0 4 1
E. Černák (TBL) 17:09 0 1 1 +1 0 0 3
T. Tatar (NJD) 14:12 0 0 0 -1 0 2 0
M. Fehérváry (WSH) 20:23 1 0 1 +1 0 2 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies