Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Slafkovský sa prepadol. On i Ružička si natiahli série, Černák sa tešil

V utorok sa v NHL odohralo 11 zápasov, v ktorých sa predstavili štyria Slováci. Ani jeden nebodoval a z výhry sa tešil len Erik Černák.

Highlighty noci
  • Slováci nebodovali, z výhry sa tešil Černák
  • Montreal prehral šiesty zápas po sebe
  • Chicago prehralo piaty duel po sebe, zranil sa mu Kane
  • Rangers ukončili Caroline víťaznú i bodovú sériu
  • Thompson a Tkachuk dosiahli hetrik
  • Forsberg vychytal čisté konto
  • Matthews dosiahol 500. bod v NHL

CHI - TBL 1:4

Černák sa tešil z výhry nad Blackhawks

Ako jediný Slovák v akcii sa v utorok tešil z víťazstva obranca Erik Černák, ktorého Tampa Bay si víťazstvom 4:1 nad Chicagom natiahla víťaznú sériu na štyri zápasy. V zápase prehrávala po presilovkovom góle Setha Jonesa, no Pat Maroon stav vyrovnal ešte v prvej tretine predtým, ako v tretej dvadsaťminútovke skórovali Alex Killorn, Brandon Hagel a do prázdnej brány Nicholas Paul. Hagel pridal aj asistenciu, Victor Hedman asistoval dvakrát. Brian Elliot i Alex Stalock urobili po 25 zákrokov. Blackhawks prehrali piaty zápas po sebe, 13. z posledných 14 a prišli aj o Patricka Kanea. Černák odohral 21 minút a 43 sekúnd, počas ktorých predviedol dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. P. Maroon (TBL), 2. B. Hagel (TBL), 3. B. Elliott (TBL)

WSH - BUF 4:5 PP

Thompson skompletizoval hetrik v predĺžení, Sabres zdolali Capitals

Tage Thompson zavŕšil svoj hetrik dve minúty pred koncom predĺženia, aby rozhodol o výhre Buffala 5:4 nad Washingtonom. K trom gólom pridal aj asistenciu. Gól a dve asistencie si pripísal Alex Tuch, z gólu sa tešil aj Tyson Jost a k siedmej výhre z posledných ôsmich duelov pomohol s 28 zákrokmi aj Ukko-Pekka Luukkonen. Alex Ovečkin strelil dva góly Capitals, ktorí bodovali v ôsmom zápase po sebe (6-0-2). Po jednom góle pridali Nic Dowd a dvojbodový Sonny Milano. Darcy Kuemper urobil 24 zákrokov. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral 17 minút. Predviedol tri bloky a šesť bodyčekov.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Thompson (BUF), 2. A. Ovečkin (WSH), 3. S. Milano (WSH)

WPG - CGY 3:2

Hellebuyck pomohol k výhre nad Flames, Ružička opäť bez bodu

Winnipeg prišiel dvakrát o vedenie, no po góle Sama Gagnera z 55. minúty si ho už udržal a pomerom 3:2 zdolal Calgary v súboji dvoch tímov, ktoré vyhrali predošlé dva zápasy. Skórovali aj Brenden Dillon a Josh Morrissey, kým Connor Hellebuyck kryl 33 striel. Nikita Zadorov a Mikael Backlund strelili góly Flames, Jacob Markström urobil 22 zákrokov. V akcii nechýbal ani slovenský útočník Adam Ružička, ktorý nebodoval v štvrtom zápase po sebe. Odohral necelých 10 minút ako tretí najmenej využívaný hráč tímu. Pripísal si mínusový bod a jednu strelu.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. J. Morrissey (WPG), 3. J. Markstrom (CGY)

NSH - MTL 6:3

Slafkovský si natiahol bodové suchoty pri prehre s Nashvillom

Juraj Slafkovský nastúpil po boku Jakea Evansa a Michaela Pezzettu v štvrtom útoku a nebodoval už v deviatom zápase po sebe. Montreal si natiahol sériu prehier na šesť zápasov, keď prehral v Nashville 3:6. Jeho góly strelili Cole Caufield, Josh Anderson a Brendan Gallagher, ktorí korigovali stav. Domáci v zápase ani raz neprehrávali. Sama Montembeaulta prekonali z 34 striel Cody Glass, Colton Sissons, dvojbodový Mattias Ekholm, dvojbodový Thomas Novak, dvojbodový Roman Josi a Matt Duchene. Nino Niederreiter asistoval trikrát, Mikael Granlund dvakrát. K druhej výhre z posledných troch duelov pomohol aj Juuse Saros s 24 zákrokmi. Slafkovský ho neohrozil ani raz. Odohral 11 minút a 22 sekúnd, čo bol tretí najnižší hrací čas v tíme. Pripísal si „mínusku“ a tri bodyčeky.

Caufield ukázal svoje šikovné ruky:

Hviezdy duelu: 1. T. Novak (NSH), 2. M. Ekholm (NSH), 3. N. Niederreiter (NSH)

NYR - CAR 5:3

Carolina prišla o svoje série v zápase proti Rangers

Víťazná séria Caroliny skončila na 11 zápasoch a bodová na 17 (15-0-2), keď aj napriek trom vedeniam podľahla Rangers 3:5. Definitívny zvrat priniesli v tretej tretine Artemij Panarin a K’Andre Miller. Pred nimi skórovali Jacob Trouba Mika Zibanejad, po nich do prázdnej brány Filip Chytil. Všetci s výnimkou Panarina pridali aj po asistencii. Igor Šesťorkin urobil 20 zákrokov a prekonali ho Brent Burns, Martin Nečas a Jalen Chatfield. Piotr Kočetkov kryl 26 z 30 striel. Newyorský tím má v posledných piatich dueloch bilanciu 3-1-1. Nečas bodoval v šiestom zápase po sebe.

Hviezdy duelu: 1. K. Miller (NYR), 2. M. Zibanejad (NYR), 3. K. Kakko (NYR)

FLA - ARI 5:3

Tkachuk doviedol s hetrikom Floridu k výhre nad Arizonou

Matthew Tkachuk strelil svoj prvý hetrik v drese Floridy a pridal asistenciu, aby pomohol k výhre 5:3 nad Arizonou. Eric Staal strelil dva góly, aby Panthers odvrátili hrozbu tretej prehry v sérii. Spencer Knight k tomu pomohol s 33 zákrokmi. Prekonali ho Jakob Chychrun, Nick Bjugstad a dvojbodový Clayton Keller. Karel Vejmelka opustil duel s 32 zákrokmi. Coyotes prehrali vonku 10. zápas po sebe. 38-ročný Staal je najstarším hráčom Floridy s viacgólovým zápasom od 10. marca 2016, kedy ho zažil 44-ročný Jaromír Jágr.

Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. E. Staal (FLA), 3. C. Keller (ARI)

OTT - CBJ 4:0

Forsberg pomohol k výhre nad Coyotes nulou

Anton Forsberg zneškodnil všetkých 22 striel, aby s prvým čistým kontom v sezóne a druhým v kariére doviedol Ottawu k výhre 4:0 nad Columbusom. „Je fajn dosiahnuť čisté konto. Je to dobré pre sebavedomie,“ poznamenal. Tim Stützle zaznamenal gól a asistenciu, Derick Brassard strelil víťazný gól a Claude Giroux dvakrát asistoval. Do čierneho sa trafil aj Drake Batherson, do prázdnej brány Austin Watson. Kým Senators vyhral štvrtý zápas z posledných piatich, Blue Jackets prehrali ôsmy z posledných deviatich. Joonas Korpisalo inkasoval tri góly z 33 striel. Tímu z Ohia nepomohol ani návrat Patrika Laineho.

Hviezdy duelu: 1. T. Stuetzle (OTT), 2. A. Forsberg (OTT), 3. C. Giroux (OTT)

TOR - STL 5:6 SN

Schenn rozhodol o výhre nad Torontom, Matthews dosiahol 500. bod

Brayden Schenn premenil rozhodujúci samostatný nájazd po tom, čo zaznamenal gól a dve asistencie, aby doviedol St. Louis k výhre 6:5 nad Torontom. Brandon Saad strelil dva góly, po jednom pridali aj Josh Leivo a dvojbodový Jordan Kyrou. Colton Parayko a Noel Acciari dvakrát asistovali, Jordan Binnington urobil 20 zákrokov. Z domácich boli dvaja hráči trojbodoví – Michaeil Bunting zaznamenal dva góly a asistenciu, William Nylander gól a dve asistencie. Auston Matthews si pripísal gól a asistenciu, ktorá bola jeho 500. bodom v kariére. Z gólu sa tešil aj Pierre Engvall a Iľja Samsonov kryl 27 striel.


Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. B. Saad (STL), 2. M. Bunting (TOR), 3. B. Schenn (STL)

EDM - SEA 2:5

Seattle otočil zápas proti Edmontonu

Jaden Schwartz zaznamenal gól a dve asistencie, aby Seattle zdolal pomerom 5:2 Edmonton, ktorý v domácom prostredí prehral piaty zápas po sebe. Kraken strelili v druhej tretine štyri góly po sebe po tom, čo prehrávali 0:2. Okrem Schwartza sa do čierneho trafili aj Matty Beniers, Yanni Gourde a Jared McCann. Alex Wennberg neskôr pridal gól do prázdnej brány. Beniers a Wennberh pridali aj po asistencii, dve si pripísal Justin Schultz. Martina Jonesa z 32 striel prekonali Ryan Nugent-Hopkins a Connor McDavid. Leon Draisaitl pri návrate do akcie raz asistoval Stuart Skinner inkasoval štyri góly z 20 striel, Jack Campbell následne kryl tri strely z troch.

McDavid strelil už svoj 33. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz (SEA), 2. M. Beniers (SEA), 3. Y. Gourde (SEA)

VAN - NYI 2:6

Barzal trojbodový pri výhre v rodnej provincii

Rodák z Britskej Kolumbie Mathew Barzal zaznamenal gól a dve asistencie, aby pomohol Islanders k víťazstvu 6:2 nad Vancouverom, ktorý prehral tretí zápas po sebe. Jean-Gabriel Pageau strelil dva góly, Casey Cizikas zaznamenal gól a asistenciu a k štvrtej výhre z posledných piatich zápasov pomohol aj Iľja Sorokin s 24 zákrokmi. Z gólov sa tešili aj Aatu Raty a Anders Lee. Bo Horvat strelil oba góly Canucks, Spencer Martin opustil duel s 23 zákrokmi. Pageau svoj druhý gól strelil do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. B. Horvat (VAN), 3. J. Pageau (NYI)

LAK - DAL 3:2

Kings ukončili Dallasu víťazné ťaženie

Adrian Kempe obnovil vedenie Los Angeles v strede tretej tretiny, aby kalifornský tím triumfom 3:2 ukončil Dallasu štvorzápasovú víťaznú sériu. Rasmus Kupari a Anže Kopitar tiež skórovali, Kevin Fiala dvakrát asistoval. K tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol s 28 zákrokmi aj Pheonix Copley, ktorý ako štvrtý brankár v histórii Kings vychytal sedem výhier po sebe. Prekonali ho Miro Heiskanen a Jason Robertson, ktorý bodoval v ôsmom zápase po sebe. Roope Hintz dvakrát asistoval a Jake Oettinger kryl 32 striel.

Hviezdy duelu: 1. K. Fiala (LAK), 2. R. Hintz (DAL), 3. P. Copley (LAK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Slafkovský (MTL) 11:22 0 0 0 -1 0 0 3
M. Fehérváry (WSH) 17:01 0 0 0 0 0 0 6
A. Ružička (CGY) 09:47 0 0 0 -1 0 1 0
E. Černák (TBL) 21:43 0 0 0 0 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies