Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Prečo Slafkovský zostával v NHL? Čím si získal generálneho manažéra?

Jozef Struhár  
19.01.2023

Nováčikovská sezóna Juraja Slafkovského sa už prakticky skončila vďaka zraneniu dolnej časti tela, pre ktoré vynechá tri mesiace. V stredu o jeho rozvoji hovoril generálny manažér Montrealu Kent Hughes.


Canadiens si vybrali Slafkovského na poslednom drafte z prvého miesta a dali mu šancu odohrať v tejto sezóne 39 zápasov, v ktorých zaznamenal štyri góly a šesť asistencií. V posledných 15 zápasoch nebodoval. Produktivita však nebola to, na čo sa v klube zameriavali.

„Hokej je reaktívny, inštinktívny šport. V Jurajovom prípade sme sa mu snažili pomôcť, aby pochopil, ako môže byť najúspešnejší v Severnej Amerike. Cítime, že k jeho rozvoju dôjde v etapách,“ povedal Hughes podľa TSN.

Článok pokračuje pod reklamou

„Niekedy sme ho v tejto sezóne videli na ľade premýšľať. Inokedy sme ho videli reagovať. No, neobávame sa jeho produktivity. Skutočne nám ide o to, aby sme videl oblasti, v tkorých chceme, aby sa zlepšil. Vidíme v nich pokroky? Určite veríme, že z dlhodobého hľadiska, ak bude robiť tieto úpravy v jeho hre, mu to umožní prispôsobiť sa severoamerickému štýlu a stať sa tým najúspešnejším hráčom, akým môže byť.“

Slafkovský hrával v priemere 12 a štvrť minúty na zápas. Často sa s osemnásťročným košickým rodákom spájala možnosť poslania do Lavalu z nižšej AHL, no klub sa k tomu nikdy neodhodlal aj keď predpokladal, že by tam bol produktívnejší.

Generálny manažér v stredu prezradil, že dôvodom toho bolo, že sa mladík vedel oklepať z nevydareného zápasu a nikdy ho to v ďalšom zápase negatívne neovplyvnilo. Tiež ho chcel mať blízko a chcel, aby na jeho rozvoj dohliadali tréner Martin St. Louis a riaditeľ hráčskeho rozvoja Adam Nicholas.

„Pravidelne sme sa rozprávali, čo robíme a čo bude ďalším krokom. Mali sme rozhovory, v ktorých sme sa pýtali: Sme v bode, kde dôverujeme prvkom jeho hry, u ktorých sme ho žiadali, aby na nich pracoval?“ poznamenal podľa Sportsnet.

„Tiež sme mali na ňom naše oči každý deň. To bolo veľkou súčasťou mojej minulosti ako agenta, no na vysokej škole som začínal trénerstvom. To je aj moja vášeň a pozadie, takže som chcel byť schopný sledovať ho, posudzovať ho a vidieť tie pokroky.“

Hughes povedal, že neexistuje jediná cesta rozvoja a každý hráč je v tomto smere unikátny. Slafkovský je jediným hráčom z posledného draftu, ktorého rozvoj prebiehal naplno na úrovni NHL. Vedenie klubu si získal aj svojím prístupom.

„Juraj ukázal entuziazmus, sebadôveru - nie aroganciu, ale sebadôveru - a ochotu učiť sa,“ skonštatoval Hughes. „Či máme pravdu alebo nie, neviem to posúdiť, pretože tam nie je jedna cesta. Prejdeme si týmto spôsobom pokus-omyl... neustále všetko prehodnocujeme.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies