Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Štyria Slováci v akcii: Fehérváry bodoval, Kelemen debutoval v NHL!

V 11 zápasoch utorkového programu NHL sme videli aj štyroch Slovákov, vrátane jedného debutanta. Do bodovania sa zapísal len Martin Fehérváry.

Highlighty noci
  • Fehérváry bodoval, Kelemen debutoval, hrali aj Černák a Tatar
  • Boston vytvoril nový rekord NHL a vyhral 6. zápas po sebe
  • Colorado vyhralo 6. zápas po sebe
  • Lightning vyhrali 10. zápas doma po sebe
  • Buffalo uspelo v St. Louis po prvýkrát od roku 2009
  • Letang a Pastrňák štvorbodoví
  • Vasilevskij vychytal 250. víťazstvo v kariére
  • Lyon urobil 42 zákrokov, Mrázek 43
  • Tocchet zažil víťazný debut na lavičke Canucks


ARI - ANA 2:5

Kelemen nezažil víťazný debut v NHL

Slovenský útočník Miloš Kelemen zažil svoju premiéru v NHL. Odohral 10 minút, počas ktorých sa prezentoval jednou strelou na bránu a troma bodyčekmi. Absolvoval aj jedno buly, ktoré prehral. Prehral aj jeho tím – Arizona nestačila na Anaheim pomerom 2:5, aby prehrala tretí zápas z posledných štyroch a 12. z posledných 14. Jej góly strelili Nick Schmaltz a dvojbodový Barrett Hayton. Connora Ingrama zo 42 striel prekonal dvakrát Cam Fowler, ktorý pridal aj asistenciu. K druhej výhre Ducks z posledných troch zápasov pomohli gólmi aj Adam Henrique, dvojbodový Frank Vatrano a trojbodový Troy Terry. Anthony Stolarz zneškodnil 37 striel.


Hviezdy duelu: 1. C. Fowler (ANA), 2. T. Terry (ANA), 3. B. Hayton (ARI)

COL - WSH 3:2

Fehérváry bodoval, no Colorado si natiahlo bodovú sériu

Alexandar Georgiev urobil 37 zákrokov a Colorado odolalo Washingtonu, ktorý ho v tretej tretine prestrieľal 15:3, aby si natiahlo víťaznú sériu na šesť zápasov výhrou 3:2. Víťazný gól strelil Alex Newhook, pred ktorým skórovali aj Artturi Lehkonen a Andrew Cogliano. Logan O’Connor zaznamenal dve asistencie a Nathan MacKinnon vďaka jednej dosiahol na métu 700 bodov v NHL. Darcy Kuemper proti svojmu niekdajšiemu tímu urobil 23 zákrokov. Conor Sheary a Alex Ovečkin strelili góly Capitals, ktorí prehrali piaty zápas z posledných siedmich. V zápase sa im zranil Tom Wilson. Sheary skóroval po strele Martina Fehérváry, ktorý zaznamenal už svoju šiestu asistenciu v sezóne. Odohral v nej 38 duelov. Vlani zaznamenal deväť asistencií v 79 stretnutiach. V utorok odohral rovných 17 minút aj s dvoma strelami, blokom a troma bodyčekmi. Domáci tréner Jared Bednar sa vo svojom 500. zápase stal trénerom s najväčším počtom výhier v histórii Nordiques/Avalanche. S 266 triumfami predbehol Michela Bergerona.

Článok pokračuje pod reklamou

Fehérváryho šiesta asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Georgiev (COL), 2. L. O'Connor (COL), 3. A. Newhook (COL)

TBL - MIN 4:2

Perry pomohol dvoma gólmi k výhre nad Wild

Z víťazstva sa tešil Erik Černák, ktorého Tampa Bay zdolala Minnesotu 4:2 aj zásluhou dvoch gólov Coreyho Perryho. Ten dvakrát vyrovnával stav predtým, ako Steven Stamkos v 55. minúte strelil víťazný gól. Poistku do prázdnej brány pridal Nikita Kučerov, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Po dve si pripísali Ross Colton a Michail Sergačov. Andrej Vasilevskij zastavil 33 striel a zaknihoval 250. výhru v kariére v druhom najnižšom počte zápasov v histórii NHL (399, rýchlejšie to dokázal len Ken Dryden – 381 duelov). Prekonali ho Kirill Kaprizov a dvojbodový Joel Eriksson Ek. Marc-Andre Fleury kryl 35 z 38 striel. Dvakrát ho ohrozil aj Černák, ktorý spolu s Marcusom Folignom viedol zápas so siedmimi bodyčekmi. Predviedol aj dva bloky, pričom odohral zhruba 19 a štvrť minúty. Oba tímy prehrali svoje predošlé dva zápasy. Lightning však ťahajú doma desaťzápasovú víťaznú sériu. Klubovým rekordom je jedenásťzápasová.

Lightning ocenili Stamkosa za 500. gól kariéry:

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. C. Perry (TBL), 3. R. Colton (TBL)

NJD - VGK 3:2 PP

Hamilton rozhodol o výhre Devils nad Golden Knights

Dougie Hamilton najskôr v 59. minúte vynútil nadstavený čas a následne v ňom využil presilovku na rozhodnutie o výhre New Jersey 3:2 nad Vegas. V normálnom hracom čase skóroval aj Ondřej Palát, Jack Hughes dvakrát asistoval. Vítek Vaněček pomohol natiahnuť bodovú sériu Devils na osem zápasov (7-0-1) 28 zákrokmi i jednou asistenciou. V druhej tretine kapituloval dvakrát v rozmedzí necelých troch minút. Prekonali ho Ben Hutton a William Karlsson. Logan Thompson opustil duel s 33 zásahmi a Golden Knights si pripísali piatu prehru z posledných šiestich zápasov. Slovenský útočník Tomáš Tatar nebodoval v štvrtom zápase po sebe. Odohral 15 a štvrť minúty s jednou strelou na bránu.

Hviezdy duelu: 1. D. Hamilton (NJD), 2. V. Vaněček (NJD), 3. O. Palát (NJD)

MTL - BOS 2:4

Boston vytvoril rekord NHL výhrou nad Canadiens

Patrice Bergeron prelomil nerozhodný stav tri minúty pred koncom tretej tretiny, aby Boston zdolal Montreal 4:2 a stal sa tímom, ktorý v histórii NHL dosiahol 80 bodov v sezóne najrýchlejšie – len v 47 dueloch. Predošlý rekord držali Canadiens (1943/44) a Flyers (1979/80) so 49 zápasmi. Natiahnuť víťaznú sériu na šesť zápasov pomohol David Pastrňák gólom do prázdnej brány a troma asistenciami. David Krejčí zaznamenal gól a asistenciu, Taylor Hall gól a Jeremy Swayman 20 zákrokov. Oba góly Canadiens, ktorí prehrali druhý zápas z posledných troch, strelil Kirby Dach. Sam Montembeault kryl 25 z 28 striel. Kanadský tím prehral s Bruins ôsmy vzájomný zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. S. Montembeault (MTL), 3. K. Dach (MTL)

PIT - FLA 7:6 PP

Letang zažiaril pri návrate do akcie

Kris Letang zaznamenal dva góly a dve asistencie vo svojom prvom zápase od 28. decembra. Hviezdny obranca aj rozhodol v poslednej minúte nadstaveného času o výhre Pittsburghu 7:6 nad Floridou. Gól a dve asistencie zaznamenali Sidney Crosby, Danton Heinen a Jevgenij Malkin, gól a asistenciu Drew O’Connor a skóroval aj Rickard Rakell. Ryan Poehling dvakrát asistoval a Casey DeSmith urobil 33 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Carter Verhaeghe, raz Colin White, Matthew Tkachuk, Sam Reinhart a Aaron Ekblad. Tkachuk a Reinhart pridali aj po asistencii, dve si pripísal Ekblad. Aleksander Barkov tiež dvakrát asistoval a Alex Lyon kryl 42 striel. Penguins bodovali v treťom zápase po sebe (2-0-1), Panthers prehrali posledné dva zápasy. Letang s 31 bodmi získanými v predĺžení vyrovnal Erika Karlssona na čele historického poradia obrancov.

Hviezdy duelu: 1. K. Letang (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. C. Verhaeghe (FLA)

PHI - LAK 3:4 PP

Kings zdolali Flyers, Fiala skóroval v predĺžení

Dvojbodový Kevin Fiala skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Los Angeles zdolalo Philadelphiu 4:3. Anže Kopitar strelil dva góly, Samuel Fagemo jeden a Pheonix Copley urobil 28 zákrokov. Z domácich hráčov sa tešili z gólov Rasmus Ristolainen, Wade Allison a dvojbodový James van Riemsdyk. Dve asistencie si pripísal Ivan Provorov a 34 zákrokov predviedol Carter Hart. Hosťujúci Drew Doughty zaznamenal asistenciu, aby sa stal druhým aktívnym obrancom NHL po Ryanovi Suterovi s minimálne 13 sezónami s 30 bodmi. Suter ich má 14.

Hviezdy duelu: 1. K. Fiala (LAK), 2. A. Kopitar (LAK), 3. I. Provorov (PHI)

DET - SJS 3:2 PP

Copp rozhodol v predĺžení o výhre nad Sharks

Andrew Copp skóroval 25 sekúnd po začatí predĺženia, aby Detroit zdolal San Jose 3:2 a pripísal si druhú výhru z posledných troch stretnutí. Michael Rasmussen zaznamenal gól a asistenciu, do čierneho sa trafil aj Adam Erne. Sharks prehrali tretí zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich. Dvakrát dokázali zmazať stratu – zásluhou Tima Meiera a Logana Couturea. Erik Karlsson prihrával na oba góly. Kým Ville Husso pomohol k výhre 28 zásahmi, James Reimer ich urobil 32. Domáci Dylan Larkin zaznamenal asistenciu, ktorá bola jeho 400. bodom kariéry.

Hviezdy duelu: 1. A. Copp (DET), 2. M. Rasmussen (DET), 3. E. Karlsson (SJS)

STL - BUF 3:5

Thompson pomohol Sabres k vzácnej výhre

Tage Thompson strelil gól a pridal dve asistencie, aby si Buffalo natiahlo bodovú sériu na päť zápasov a víťaznú na štyri triumfom 5:3 nad St. Louis, kde uspelo po prvýkrát od 27. decembra 2009. Ukončiť deväťzápasovú séru prehier v Enterprise Center pomohli gólom a asistenciou Jeff Skinner a Alex Tuch, gólom Dylan Cozens a Owen Power, 25 zákrokmi Ukko-Pekka Luukkonen. Z domácich sa presadili Ivan Barbašov, Brayden Schenn a Jordan Kyrou, zatiaľ čo Justin Faulk a Torey Krug zaznamenali po dve asistencie. Jordan Binnington opustil duel s 26 zásahmi. Do akcie sa vrátil Vladimir Tarasenko, ktorý sa prezentoval piatimi strelami.

Sabres strelili dva góly za 25 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. T. Thompson (BUF), 2. A. Tuch (BUF), 3. J. Faulk (STL)

NSH - WPG 2:1

Jeannot rozhodol o výhre nad Jets

Tanner Jeannot prelomil nerozhodný stav v šiestej minúte tretej tretiny, aby si ukončil 38-zápasové gólové suchoty a rozhodol o výhre Nashvillu 2:1 nad Winnipegom. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol gólom aj Cody Glass, zatiaľ čo Juuse Saros kryl 32 striel. Connor Hellebuyck urobil 39 zákrokov a skóre stretnutia otvoril Pierre-Luc Dubois. Duel pre zranenie nedohral domáci obranca Alexandre Carrier.

Hviezdy duelu: 1. T. Jeannot (NSH), 2. C. Glass (NSH), 3. J. Saros (NSH)

VAN - CHI 5:2

Tocchetov víťazný debut na lavičke Canucks

Rick Tocchet zažil úspešný debut na lavičke Vancouveru, keď jeho noví zverenci zdolali Chicago 5:2. Andrej Kuzmenko dvakrát vyrovnával stav a následne Dakota Joshua a Sheldon Dries strelili dva góly za 34 sekúnd, aby pomohli ukončiť trojzápasovú sériu prehier. Výhru spečatil gólom do prázdnej brány Bo Horvat. Elias Pettersson a Luke Schenn dvakrát asistovali, Collin Delia kryl 12 striel. Viac práce mal Petr Mrázek, ktorý zastavil 43 zo 47 striel. Z jeho spoluhráčov sa strelecky presadili Patrick Kane a Sam Lafferty.

Hviezdy duelu: 1. A. Kuzmenko (VAN), 2. D. Joshua (VAN), 3. E. Pettersson (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 19:12 0 0 0 0 0 2 7
T. Tatar (NJD) 15:15 0 0 0 0 0 1 0
M. Fehérváry (WSH) 17:00 0 1 1 0 0 2 3
M. Kelemen (ARI) 10:04 0 0 0 0 0 1 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies