Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Chromiak na ceste do NHL? Toto na ňom zaujalo experta

Zámorský odborník Scott Wheeler z The Athletic pokračoval v predstavovaní najväčších nádejí jednotlivých tímov NHL a tentoraz sa zameral na tím Los Angeles Kings, v ktorého systéme pôsobia aj dvaja Slováci.

Kým brankár Dávid Hrenák sa medzi 15 najväčších nádejí organizácie nedostal, útočník Martin Chromiak áno. Obsadil pekné 8. miesto za Brandtom Clarkeom, Quintonom Byfieldom, Jordanom Spenceom, Alexom Turcotteom, Alexom Lafferiereom, Helgem Gransom a Francescom Pinellim.

„Ako jeden z najnebezpečnejších útočníkov minulej sezóny OHL vstúpil Chromiak rovno do AHL a je v tejto sezóne ako nováčik produktívny. Chromiak je ofenzívny krídelník, ktorý hľadá svoje strely a využíva svoje nadpriemerné korčuľovanie, aby sa dostával dovnútra alebo zatlačil po strane. Páči sa mi jeho snaživosť,“ poznamenal k nemu Wheeler.

Chromiak mal vydarený tréningový kemp, no potom prišiel zápal slepého čreva, ktorý ovplyvnil úvod jeho sezóny. Kým v prvých 13 zápasoch zaznamenal len tri asistencie, v posledných 13 ukazoval svoj potenciál stať sa raz hráčom NHL ziskom 14 bodov (8+6).

„Má viacdimenzionálnu hru v útočnom pásme, smrteľnú strelu zápästím zo strednej vzdialenosti, dobrú strelu z prvej a skvelý cit pre hru a priestor. Tiež je kompetentným hráčom smerom dozadu, ktorý neustále korčuľuje a hrá dobre pozične, hoci to nebudú jeho prednosti na vyššej úrovni. Je to skôr priamočiary útočník, ako obojsmerný, a sú tam nejaké pochybnosti, či neskončí ako hráč na rozhraní, no mne sa jeho nástroje páčia dosť na to, aby som v ňom videl doplnkového hráča strednej šestky útoku a druhej presilovkovej formácie,“ skonštatoval Wheeler.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies