Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Juniori

CHL: Pánik a Hrivík trojgóloví, Janus sa zranil

Počas uplynulých siedmich dní sa trikrát gólovo presadili Richard Pánik a Marek Hrivík. Neboli však jedinými Slovákmi, ktorí strelili gól. Hviezdami minulého týždňa sa v CHL stali Tyler Toffoli a brankár Robin Lehner.

OHLOHL (Ontario Hockey League)
Tri tímy v OHL už dokázali prekročiť 40-bodovú hranicu. K suverénnemu Windsoru (Západná divízia) sa pridali aj Barrie a Mississauga z Centrálnej divízie. Na čele Východnej divízie je Peterborough a London sa prebojoval na prvé miesto Stredozápadnej divízie.

V OHL sa obom slovenským útočníkom podarilo bodovať. Richard Pánik strelil tri góly, z ktorých dva zaknihoval v piatkovom stretnutí proti Sarnii. Miroslav Preisinger zaznamenal vo štvrtok gól a asistenciu. Brankár Jaroslav Janus opustil štvrtkový zápas predčasne so zranením pravej nohy.

Taylor Hall z Windsoru pridal na svoje konto ďalších šesť bodov a neohrozene vedie kanadské bodovanie ligy pred druhým Jorsanom Skellettom zo Saginawu. Adam Henrique z Windsoru sa dotiahol v poradí strelcov na svojho spoluhráča Halla. Obaja strelili už 23 gólov. Richard Pánik sa zo 131. priečky posunul na 111. miesto.

Článok pokračuje pod reklamou

Slováci v OHL Tím Z G A B TM
Richard Pánik (C) Windsor 26 7 8 15 8
Miroslav Preisinger (C) Sarnia 26 7 5 12 41

Slováci v OHL Tím Z V P PP GAA %
Jaroslav Janus (B) Erie 7 4 2 1 2,93 91,5%



QMJHLQMJHL (Quebec Major Junior Hockey League)
V QMJHL Saint John nazbieralo už 47 bodov, s ktorými je na prvom mieste ligovej tabuľky a na čele Atlantickej divízie. Ani lídri zvyšných divízii sa nemenili. Drummondville je prvý v Centrálnej divízii, Quebec je na čele Východnej divízie a Rouyn-Noranda kraľuje Západnej divízii.

Marek Hrivík sa stal prvou hviezdou nedeľného zápasu proti Cape Bretonu, v ktorom strelil dva góly. Celkovo si štatistiky vylepšil o tri góly. Šestnásťročný Tomáš Jurčo si za posledných sedem dní na svoje konto pripísal jeden gól a jednu asistenciu.

Najproduktívnejším hráčom ligy je stále Gabriel Lévesque z Rouyn-Noranda, ktorý už nazbieral 41 bodov, z ktorých 30 tvoria asistencie. Najlepším strelcom súťaže sa stal Sean Couturier z Drummondvillu, ktorý má na svojom konte 20 gólov. Marek Hrivík je 9. najproduktívnejším nováčikom.

Slováci v QMJHL Tím Z G A B TM
Marek Hrivík (ĽK) Moncton 25 8 10 18 2
Adam Jánošík (O) Gatineau 25 4 10 14 19
Tomáš Jurčo (PK) Saint John 24 6 7 13 16
Radovan Puliš (C) Acadie-Barthurst 2 0 1 1 2



WHLWHL (Western Hockey League)
Saskatoon je stále najlepším tímom ligy, ktorý ako jediný nazbieral viac ako 40 bodov. S 41 bodmi je na čele Západnej divízie. V Centrálnej je na prvom mieste stále Calgary. Americkej divízii kraľuje Tri-City a tím Vancouver Giants je stále lídrom Divízie Britskej Kolumbie.

Tomáš Hričina strelil dva góly v utorkovom zápase proti Portlandu. O jeden bod za asistenciu si svoje štatistiky vylepšili aj Andrej Kudrna, Marek Viedenský a Milan Kytnár.

So 47 bodmi je stále najproduktívnejším hráčom WHL Brendon Kozun z Calgary, ktorému na krk dýcha 46-bodový Jordan Eberle z Reginy. Najlepším strelcom je stále Cody Eakin z tímu Swift Curren Broncos s 22 gólmi. Andrej Kudrna klesol na 48. miesto.

Slováci vo WHL Tím Z G A B TM
Andrej Kudrna (ĽK) Red Deer 26 12 13 25 6
Marek Viedenský (C) Prince George 21 2 14 16 27
Tomáš Hričina (ĽK) Regina 25 4 7 11 25
Milan Kytnár (C) Vancouver 17 3 8 11 10
Matej Bene (ĽK) Kamploops 22 1 5 6 21
Dalibor Bortňák (C) Kamploops - - - - -



The SUBWAY Super Series 2009
Po úvodných troch víťazstvách výberov kanadských hráčov jednotlivých líg nasledovali ďalšie tri zápasy, v ktorých Kanada skompletizovala svoju dominanciu, aby celú sériu proti Rusku vyhrala 6:0 na zápasy. Rusov zdolal najskôr výber OHL 5:2, aby sa potom z víťazstiev 2:1 a 4:2 tešil aj výber WHL. Kanadské výbery ruskému výberu nastrieľali celkovo 27 gólov a inkasovali 11.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies