Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Černák sa vrátil do akcie v derby, Ružička nehral. Kopitar strelil štyri góly

Jozef Struhár  
01.03.2023

V utorok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo desať zápasov. Zo Slovákov bol v akcii len Erik Černák.

Highlighty noci
  • Černák nebodoval pri návrate zo suspendácie, Ružička nehral
  • Bruins vyhrali ôsmy zápas po sebe
  • Blues prehrali šiesty zápas po sebe
  • Ullmark si vytvoril osobný rekord s 54 zákrokmi
  • Kopitar strelil štyri góly, Robinson tri
  • Morrissey štvorbodový


TBL - FLA 1:4

Panthers vyhrali derby, Černák späť v hre

Slovenský obranca Erik Černák sa po dvojzápasovej suspendácii vrátil do akcie v derby proti Floride, ktoré jeho Tampa prehrala 1:4. Košický rodák odohral 17 a pol minúty a prezentoval sa troma strelami na bránu, dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi. Panthers, ktorí od 9. februára striedajú výhry s prehrami, rozhodli o svojej výhre už v prvej tretine, v ktorej skórovali Eric Staal, Anton Lundell a Eetu Luostarinen. Staal a Luostarinen si neskôr pripísali aj asistenciu na góle Anthonyho Duclaira, ktorý padol do prázdnej brány. Sergej Bobrovskij urobil 28 zákrokov, Andrej Vasilevskij 37. Jediný gól Lightning strelil Brayden Point, ktorý skóroval v piatom zápase po sebe. Tampa prehrala piaty zápas z posledných siedmich a prišla aj o 16-zápasovú bodovú sériu (14-0-2, klubový rekord) v domácich stretnutiach.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (FLA), 2. E. Staal (FLA), 3. B. Point (TBL)

BUF - CBJ 3:5

Robinson dosiahol hetrik pri výhre nad Sabres

Eric Robinson strelil svoj prvý hetrik v NHL, Elvis Merzlikins kryl 38 striel a Columbus zdolal Buffalo 5:3, aby bodoval v treťom zápase po sebe a druhý z nich aj doviedol do víťazného konca. Boone Jenner zaznamenal gól a asistenciu, Kent Johnson gól a Nick Blankenburg dve asistencie. O góly Sabres, ktorí prišli o trojzápasovú víťaznú sériu, sa postarali Tage Thompson, JJ Peterka a dvojbodový Jack Quinn. Craig Anderson opustil duel s 31 zásahmi.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. E. Robinson (CBJ), 2. J. Quinn (BUF), 3. B. Jenner (CBJ)

OTT - DET 6:1

Dôležitý zápas rivalov o play-off vyhrali Senators

Tim Stützle zaznamenal gól z trestného strieľania a dve asistencie, Austin Watson skóroval dvakrát a Ottawa si poradila s Detroitom 6:1, aby vyhrala tretí zápas po sebe. Z gólov sa tešili aj Alex DeBrincat, Claude Giroux a Brady Tkachuk. DeBrincat a Giroux pridali aj po asistencii. Mads Sogaard zneškodnil 16 striel, a ako jediný ho prekonal Dominik Kubalík, ktorý otváral skóre zápasu. Ville Husso urobil 21 zákrokov a Red Wings prehrali tretí zápas po sebe. So Senators prehrali aj v pondelok (2:6). Zranil sa im Filip Hronek. Ottawa ako druhý tím histórie NHL skórovala v jednej tretine z trestného strieľania, v hre piatich proti piatim, v presilovke i v oslabení. Dokázal to aj Edmonton v play-off 1984.

Watson a DeBrincat skórovali v rozmedzí 23 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. A. Watson (OTT), 2. T. Stuetzle (OTT), 3. C. Giroux (OTT)

WPG - LAK 5:6 SN

Kopitar zažiaril pri tesnej výhre nad Jets

Anže Kopitar strelil štyri góly, vrátane troch v druhej tretine, no nakoniec až nájazd Adriana Kempeho rozhodol o výhre Los Angeles 6:5 nad Winnipegom. Nadstavený čas vynútil Gabriel Vilardi, dve asistencie si pripísal Drew Doughty. Pheonix Copley urobil 26 zákrokov. Jets prehrali štvrtý zápas po sebe a šiesty z posledných siedmich napriek tomu, že trikrát viedli o dva góly. Josh Morrisey zaznamenal dva góly a dve asistencie, Kevin Stenlund dva góly, Mark Scheifele a Dylan DeMelo po dve asistencie a Kyle Connor gól. Connor Hellebuyck opustil duel s 32 zásahmi. Morrissey skóroval dvakrát v rozmedzí minúty a 43 sekúnd. V klubovej histórii to dokázali rýchlejšie len dvaja obrancovia – Ron Hainsey (0:52) a Johnny Oduya (1:18).

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. A. Kopitar (LAK), 2. J. Morrissey (WPG), 3. K. Stenlund (WPG)

MIN - NYI 2:1 SN

Gustavsson vyhral súboj so Sorokinom

Filip Gustavsson urobil 39 zákrokov a ďalšie tri v nájazdoch, aby doviedol Minnesotu k výhre 2:1 nad Islanders. Ako jediný v rozstrele uspel Frederick Gaudreau, ktorý rozhodol o šiestej výhre Wild z posledných siedmich duelov, v ktorých zakaždým bodovali. V normálnom hracom čase sa presadil Ryan Reaves, ktorý svojím prvým gólom v sezóne odpovedal na gól Josha Baileyho. Iľja Sorokin kryl 30 striel a New York prehral druhý zápas z posledných troch.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. F. Gustavsson (MIN), 2. F. Gaudreau (MIN), 3. R. Reaves (MIN)

NSH - PIT 1:3

Penguins otočili v tretej tretine stav a zdolali Predators

Sidney Crosby a Jason Zucker otočili v druhej polovici tretej tretiny stav, aby Pittsburgh zdolal Nashville 3:1 a pripísal si tretiu prehru po sebe. Všetky góly padli v tretej tretine a výhru pečatil Bryan Rust strelou do prázdnej brány. Tristan Jarry čelil 25 strelám, z ktorých ho prekonal len Mark Jankowski. Juuse Saros urobil 31 zásahov a Predators prišli o trojzápasovú víťaznú šnúru.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. M. Jankowski (NSH), 3. T. Jarry (PIT)

STL - SEA 3:5

Seattle si v St. Louis ukončil sériu prehier

Morgan Geekie strelil dva góly a Seattle si ukončil trojzápasovú sériu prehier úspechom 5:3 v St. Louis, ktoré prehrali už šesť zápasov po sebe. Do čierneho sa trafili aj Jared McCann a Jamie Oleksiak, do prázdnej brány Brandon Tanev. Daniel Sprong nazbieral dve asistencie, Eeli Tolvanen dokonca tri. Martin Jones, ktorý vyhral prvý zápas od 25. januára, i Jordan Binnington čelili 25 strelám. O góly Blues sa postarali Brandon Saad a dvojbodoví Robert Thomas s Pavlom Bučnevičom.

Hviezdy duelu: 1. M. Geekie (SEA), 2. P. Bučnevič (STL), 3. E. Tolvanen (SEA)

CGY - BOS 3:4 PP

Ullmark zažiaril pri výhre nad Flames, Orlov trojbodový

Linus Ullmark si vytvoril nové osobné maximum s 54 zákrokmi, s ktorými pomohol Bostonu k výhre 4:3 nad Calgary a natiahnutiu víťaznej série na osem zápasov. Prekonal aj klubový rekord, ktorý doteraz držal s 51 zákrokmi Tim Thomas (2007). Len 4,3 sekundy pred koncom predĺženia rozhodol o triumfe Charlie McAvoy. Svoje prvé dva góly v drese Bruins strelil Dmitrj Orlov, ktorý pridal aj asistenciu. Skóroval aj Pavel Zacha, Jake DeBrusk a Patrice Bergeron dvakrát asistovali. Flames prehrávali 0:2, no zásluhou Blakea Colemana, Dillona Dubeho a Jonathana Huberdeaua dokázali stav otočiť. Nakoniec však prehrali tretí zápas po sebe. Dan Vladař inkasoval dva góly z piatich striel a po prvej tretine ho nahradil Jakob Markstrom, ktorý urobil 13 zákrokov. Adam Ružička nehral. Viac zákrokov ako Ullmark urobil v tejto sezóne len Juuse Saros z Nashvillu – 64. Duel pre zranenie nedohral hosťujúci Nick Foligno.

McAvoy rozhodol o výhre:

Hviezdy duelu: 1. D. Orlov (BOS), 2. L. Ullmark (BOS), 3. J. Huberdeau (CGY)

ARI - CHI 4:1

Blackhawks po výmene Kanea prehrali s Coyotes

Nick Schmaltz skóroval v štvrtom zápase po sebe a pridal asistenciu, aby pomohol Arizone zdolať Chicago pomerom 4:1. Predísť tretej prehre v sérii pomohli gólmi aj Travis Boyd, Barrett Hayton a Jack McBain. Karel Vejmelka urobil 23 zákrokov a Clayton Keller zaznamenal dve asistencie. O jediný gól Blackhawks sa postaral Andreas Athanasiou, zatiaľ čo Alex Stalock kryl 29 striel. Chicago prehralo druhý zápas po sebe po päťzápasovej sérii výhier. Bol to prvý zápas Blackhawks od odchodu Patricka Kanea. Domáci Nick Bjugstad nehral z dôvodov súvisiacich s potenciálnou výmenou.

Hviezdy duelu: 1. J. McBain (ARI), 2. N. Schmaltz (ARI), 3. T. Boyd (ARI)

SJS - MTL 1:3

Canadiens otočili v tretej tretine zápas proti Sharks

San Jose vďaka gólu Jacoba McDonald viedlo od druhej minúty zápasu, no nakoniec prehralo tretí zápas po sebe, keď sa Montrealu v tretej tretine podarilo otočiť stav na 3:1. V strede poslednej dvadsaťminútpvky skórovali v rozmedzí minúty a 52 sekúnd Kaiden Guhle a Jesse Ylonen. Dvojbodový Christian Dvorak následne spečatil tretiu výhru z posledných štyroch zápasov gólom do prázdnej brány. Jake Allen k nej pomohol s 38 zákrokmi, Kaapo Kahkonen ich urobil 29.

Ylonen zavŕšil obrat z prečíslenia:

Hviezdy duelu: 1. J. Allen (MTL), 2. K. Kahkonen (SJS), 3. J. Ylonen (MTL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 17:32 0 0 0 0 0 3 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies