Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Tatar trojbodový a skóroval aj Fehérváry, ktorý nedohral zápas

V stredu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo šesť zápasov. V akcii boli aj dvaja Slováci a zadarilo sa im. Martin Fehérváry sa však aj zranil.

Highlighty noci
  • Tatar prvýkrát v sezóne trojbodový, on i Fehérváry skórovali
  • Fehérváry utrpel zranenie dolnej časti tela
  • Devils ukončili víťaznú sériu Avalanche
  • McDavid dvojgólový v piatom zápase po sebe
  • Mercer štvorbodový, opäť aj skóroval


COL - NJD 5:7

Tatar trojbodový pri výhre nad obhajcom titulu

Slovenský útočník Tomáš Tatar po prvýkrát v sezóne nazbieral v jednom zápase tri body, aby pomohol New Jersey k výhre 7:5 nad Coloradom. Najskôr svojím 14. gólom v sezóne zvyšoval na 3:0, potom dvakrát asistoval. Bodoval v treťom zápase po sebe. Produktívnejší zo spoluhráčov bol len Dawson Mercer s gólom a troma asistenciami – mladík skóroval v siedmom zápase po sebe. Gól a asistenciu si pripísali Nico Hischier a Miles Wood, po góle pridali Nathan Bastian, Dougie Hamilton a Ondřej Palát, dve asistencie zaznamenal Michael McLeod. Vítek Vaněček inkasoval päť gólov z 19 striel a striedal. Akira Schmid následne zastavil všetkých 12 striel. Kým Devils vyhrali tretí zápas po sebe, Avalanche prišli o šesťzápasovú víťaznú a osemzápasovú bodovú sériu. O dva góly majstra sa postaral Nathan MacKinnon, po jednom pridali J.T. Compher, Mikko Rantanen a dvojbodový Valerij Ničuškin. Artturi Lehkonen dvakrát asistoval a Justus Annunen inkasoval šesť gólov z 28 striel – Hischier skóroval do prázdnej brány. Tatar odohral v zápase 17 a pol minúty a pripísal si aj tri plusové body, strelu a tri bodyčeky.

Tatarov 14. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. D. Mercer (NJD), 2. A. Lehkonen (COL), 3. N. MacKinnon (COL)

Článok pokračuje pod reklamou

ANA - WSH 2:3 PP

Fehérváry pomohol k výhre nad Ducks, rozhodol o nej Wilson

Slovenský obranca Martin Fehérváry svojím piatym gólom v sezóne a prvým od 17. januára naštartoval cestu Washingtonu za výhrou 3:2 nad Anaheimom, o ktorej rozhodol v druhej minúte predĺženia Tom Wilson. Bol to jeho druhý presný zásah v dueli. Capitals dvakrát stratili vedenie, ale nakoniec vyhrali druhý zápas z posledných troch aj vďaka 21 zákrokom Darcyho Kuempera. Puk vyťahoval z brány po góloch Troya Terryho a dvojbodového Trevora Zegrasa. John Gibson predviedol 36 zásahov, ale Ducks sa natiahnuť víťaznú sériu na štyri zápasy nepodarilo. Fehérváry odohral v zápase 19 a štvrť minúty aj so ziskom mínusového bodu, dvoch striel a dvoch trestných minút za držanie hokejky. Predviedol aj tri bodyčeky a jeden blok. Záver zápasu nedohral pre zranenie dolnej časti tela. Duel pre zranenie hornej časti tela nedohral ani jeho obranný partner Nick Jensen.

Fehérváryho 5. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. T. Wilson (WSH), 2. T. Terry (ANA), 3. J. Gibson (ANA)

PHI - NYR 2:3 PP

Tarasenko rozhodol o výhre nad Flyers

Vladimir Tarasenko skóroval v strede predĺženia, aby rozhodol o výhre Rangers 3:2 nad Flyers. V normálnom hracom čase pritom prihrával aj na góly Miku Zibanejada a Chrisa Kreidera. Igor Šesťorkin pomohol k druhej výhre po sebe s 26 zákrokmi. Prekonali ho Owen Tippett a Scott Laughton, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Philadelphia nakoniec prehrala štvrtý zápas po sebe a ôsmy z posledných deviatich. Carter Hart ho opustil s 22 zásahmi. New York hral s 11 útočníkmi a 5 obrancami pre záležitosti s platovým stropom. Debutu Patricka Kanea by sa mal dočkať vo štvrtok proti Ottawe.

Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (NYR), 2. I. Šesťorkin (NYR), 3. O. Tippett (PHI)

EDM - TOR 5:2

McDavid opäť dvojgólový, Oilers zdolali Maple Leafs

Connor McDavid strelil dva góly v piatom zápase po sebe, aby pomohol Edmontonu k výhre 5:2 nad Torontom, ktorému ukončil trojzápasovú sériu výhier. Z gólov sa tešili aj Zach Hyman, Kailer Yamamoto a Klim Kostin. Všetci strelci Oilers, s výnimkou Yamamota, pridali aj po asistencii. Stuart Skinner čelil 28 strelám, z ktorých ho pokorili David Kämpf a dvojbodový Mitch Marner. Iľja Samsonov urobil 27 zákrokov. McDavid sa stal piatym hráčom histórie NHL s päťzápasovou sériou viacgólových výkonov. Ťahali ju aj Alexander Mogilnij (5 zápasov, 1992/93), Mario Lemieux (5, 1988/89), Punch Broadbent (6, 1921/22) a Joe Malone (6, 1920/21).

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. K. Kostin (EDM), 3. R. Nugent-Hopkins (EDM)

DAL - ARI 4:2

Seguin režíroval obrat Stars

Juuso Valimaki prihrával na góly Barretta Haytona a Claytona Kellera, po ktorých Arizona viedla 2:0. Dallas sa však dokázal vyhrabať z diery a odvrátil hrozbu siedmej prehry z posledných ôsmich duelov. Roope Hintz a Tyler Seguin zmazali stratu, Miro Heiskanen strelil víťazný gól a následne sa ešte raz presadil Seguin, ktorý ku gólu v presilovke pridal aj gól v oslabení. A z duelu si odniesol aj asistenciu. Jake Oettinger urobil 18 zákrokov, Connor Ingram až 37. Coyotes prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Zranil sa im aj útočník Nick Schmaltz.

Hviezdy duelu: 1. T. Seguin (DAL), 2. R. Hintz (DAL), 3. J. Valimaki (ARI)

VGK - CAR 3:2

Eichel dvojgólový pri výhre nad Hurricanes

Reilly Smith prelomil nerozhodný stav v 57. minúte, aby rozhodol o výhre Vegas 3:2 nad Carolinou. Prvé dva góly víťazného tímu strelil Jack Eichel, no Adina Hilla, ktorý čelil 26 strelám, dokázali následne prekonať Martin Nečas a Jordan Staal. Frederik Andersen urobil 17 zákrokov a Hurricanes prehrali druhý zápas po sebe po päťzápasovej sérii výhier.

Eichel strelil svoj druhý gól z úniku:

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (VGK), 2. S. Theodore (VGK), 3. R. Smith (VGK)


Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Fehérváry (WSH) 19:13 1 0 1 -1 2 2 3
T. Tatar (NJD) 17:25 1 2 3 +3 0 1 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies