Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Halák prehral pri debute Kanea, Černák sa zranil, Bruins vytvorili rekord

Druhá noc po sebe priniesla zranenie slovenského obrancu. Štvrtok v NHL pozostával z 10 zápasov, v dvoch z nich bola aj slovenská stopa.

Highlighty noci
  • Halák opäť prehral, Černák sa opäť zranil, Ružička opäť nehral
  • Bruins vyhrali 9. zápas po sebe a rekordne rýchlo dosiahli 100-bodovú métu
  • Patrick Kane debutoval v drese Rangers
  • Brassard v 1000. zápase kariéry dvakrát skóroval
  • Hintz dosiahol hetrik, Murray vyhral prvý zápas
  • Bučnevič štvorbodový


NYR - OTT 3:5

Rangers s Kaneom a Halákom v akcii prehrali so Senators

Rangers prehrali svoj prvý zápas s Patrickom Kaneom v zostave, keď v domácom prostredí nestačili na Ottawu pomerom 3:5. Hviezdny veterán odohral 19 a pol minúty s dvoma „mínuskami“ a štyrmi strelami. K štvrtej výhre Senators v sérii pomohol Derick Brassard, ktorý vo svojom 1000. zápase strelil dva góly. Jaroslava Haláka, ktorý čelil 33 strelám, prekonali aj Shane Pinto a Claude Giroux, ktorý pridal aj dve asistencie. Tim Stützle ešte pridal poistku do prázdnej brány. Brady Tkachuk dvakrát asistoval a Cam Talbot kryl 29 striel. Prekonali ho Chris Kreider, Jacob Trouba a Vladimir Tarasenko, zatiaľ čo Mika Zibanejad zaznamenal dve asistencie. Pre Haláka išlo o tretiu prehru po sebe. V zápase sa mu po zákroku Austina Watsona zranil spoluhráč Tyler Motte. Víťazný debut v novom tíme zažil Jakob Chychrun, ktorý odohral 19 a štvrť minúty. Brassard je siedmym hráčom histórie NHL, ktorý pri tisícom zápase skóroval dvakrát. Z aktívnych hráčov to dokázal len Patrice Bergeron.


Tarasenko strelil pekný gól z úniku:

Pinto a Brassard skórovali v rozmedzí 21 sekúnd:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. D. Brassard (OTT), 2. C. Giroux (OTT), 3. M. Zibanejad (NYR)

TBL - PIT 4:5 PP

Tampa prehrala s Pittsburghom, Černák duel nedohral

Z víťazstva svojho tímu sa netešil ani Erik Černák, ktorý navyše duel proti Pittsburghu opustil už v druhej tretine s nešpecifikovaným zranením. Dovtedy odohral 13 a pol minúty s jedným mínusovým bodom, jednou strelou na bránu a jedným blokom. Jeho Tampa Bay si pripísala tretiu prehru po sebe, keď podľahla Penguins 4:5. O štvrtej výhre hostí v sérii rozhodol v tretej minúte predĺženia svojím druhým gólom v zápase Jason Zucker. Dvakrát skóroval aj Jeff Petry, raz Drew O’Connor. Jeff Carter a Marcus Pettersson dvakrát asistovali, Tristan Jarry kryl 27 striel. Rovnaké množstvo zákrokov urobil aj Andrej Vasilevskij, z ktorého spoluhráčov sa strelecky presadili Ross Colton, dvojbodový Brayden Point, dvojbodový Steven Stamkos a Victor Hedman. Michail Sergačov dvakrát asistoval. Point skóroval v šiestich zápasoch po sebe.

Petry skóroval dvakrát za 25 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. J. Petry (PIT), 2. J. Carter (PIT), 3. B. Point (TBL)

BOS - BUF 7:1

Bruins hladko zdolali Sabres a vytvoril nový rekord NHL

Jakub Lauko strelil dva góly, David Pastrňák a Dmitrij orlov zaznamenali po góle a dvoch asistenciách a Boston si natiahol víťaznú sériu na deväť zápasov triumfom 7:1 nad Buffalom. Jeremy Swayman zastavil 26 striel a strelecky sa presadili aj dvojbodový Pavel Zacha, Connor Clifton a do prázdnej brány Patrice Bergeron. David Krejčí, Charlie Coyle a Brandon Carlo dvakrát asistovali. O čestný úspech Sabres sa postaral Casey Mittelstadt, zatiaľ čo Uukko-Pekka Luukonen kryl 35 zo 40 striel. Bruins vytvorili nový rekord NHL, keď pokorili hranicu 100 bodov v sezóne už v 61. zápase. Predošlý rekord držali Canadiens z ročníka 1976/77 so 62 duelmi. Všetko však pre „Medvede“ ružové nebolo. Zranil sa im Brad Marchand. Orlov má po prvých štyroch zápasoch po výmene priemer 2 body na zápas.

Hviezdy duelu: 1. J. Swayman (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. D. Orlov (BOS)

FLA - NSH 1:2

Leonard rozhodol o výhre nad Panthers

Kevin Lankinen zneškodnil 30 striel a Nashville vyhral štvrtý zápas z posledných piatich, keď zdolal Floridu 2:1. Predators viedli po prvej tretine o dva góly, keď sa presadili Matt Duchene a John Leonard povolaný v deň zápasu z „farmy“. Pri oboch góloch asistoval Roman Josi. Jediný gól Panthers, ktorý nedokázali od 9. februára vyhrať dva zápasy po sebe, sa postaral Brandon Montour. Sergej Bobrovskij opustil duel s 21 zákrokmi. Duel nedohral pre zranenie hosťujúci Alexandre Carrier.

Hviezdy duelu: 1. K. Lankinen (NSH), 2. R. Josi (NSH), 3. B. Montour (FLA)

DET - SEA 4:5 PP

Bjorkstrand rozhodol v predĺžení o výhre nad Red Wings

Oliver Bjorkstrand potrestal vylúčenie Moritza Seidera v štvrtej minúte predĺženia, aby Seattle zdolal Detroit 5:4 a vyhral druhý zápas po sebe. Bjorkstrand skóroval aj v normálnom hracom čase a dvojgólový bol aj Jared McCann, ktorý pridal aj asistenciu. Gól a asistenciu si pripísal Jaden Schwartz, po dve asistencie Matty Beniers a Jordan Eberle. Martin Jones inkasoval tri góly z 12 striel a striedal. Philipp Grubauer následne kryl 16 striel zo 17. Red Wings prehrali štvrtý zápas po sebe. O ich góly sa postarali Ben Chiarot, Adam Erne, Jonatan Berggren a Jake Walman, zatiaľ čo Ville Husso urobil 32 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. O. Bjorkstrand (SEA), 2. J. McCann (SEA), 3. J. Walman (DET)

CGY - TOR 1:2

Jarnkrok prelomil nerozhodný stav, Flames opäť prehrali

Blake Coleman poslal Calgary do vedenia už v tretej minúte počas oslabenia. Ani to však nepomohlo predísť štvrtej prehre v sérii. Mitchell Marner v druhej tretine stav vyrovnal a Calle Jarnkrok v tretej tretine rozhodol o výhre Toronta 2:1. K štvrtému triumfu z posledných piatich duelov prispel aj Joseph Woll s 25 zákrokmi. Jeho náprotivok, Jacob Markstrom, sa prezentoval 32 zásahmi. Slovenský útočník Adam Ružička v zostave Flames opäť chýbal.

Marner začal obrat Leafs:

Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. J. Markstrom (CGY), 3. C. Jarnkrok (TOR)

CHI - DAL 2:5

Hintz zažiaril s hetrikom pri výhre nad Blackhawks

Roope Hintz strelil tri góly, aby doviedol Dallas k výhre 5:2 nad Chicagom. Skóroval pritom v štvrtom zápase po sebe. Natiahnuť bodovú sériu na štyri zápasy (3-0-1) pomohol s 19 zákrokmi aj Matt Murray, ktorý zaknihoval svoju prvú výhru pri debute v NHL. Do čierneho sa trafil aj Jamie Benn, do prázdnej brány okrem Hintza aj Esa Lindell. Miro Heiskanen, Joe Pavelski a Jason Robertson dvakrát asistovali. Cole Guttman a Seth Jones strelili góly Blackhawks, ktorí prehrali tretí zápas po sebe. Petr Mrázek kryl 31 striel z 34.


Hviezdy duelu: 1. R. Hintz (DAL), 2. M. Heiskanen (DAL), 3. J. Benn (DAL)

VAN - MIN 1:2

Kaprizov doviedol Wild k výhre nad Canucks

Kirill Kaprizov strelil dva góly a Marc-Andre Fleury urobil 21 zákrokov, aby Minnesota zdolala Vancouver 2:1 a vyhrala tretí zápas po sebe. Wild tiež vyhrali šiesty vzájomný zápas v sérii a celkovo bodovali už v ôsmom zápase po sebe – sedem z nich vyhrali. Canucks prehrali druhý zápas z posledných troch. Ich jediný gól strelil Brock Boeser, ktorý vyrovnával na 1:1. Thatcher Demko opustil duel s 34 zásahmi. Kaprizov už zažil 18 viacgólových zápasov v kariére, čím na treťom mieste historického poradia tímu vyrovnal Erica Staala a Mikka Koiva. Viac ich zažili len Marián Gáborík (41) a Zach Parise (25).

Hviezdy duelu: 1. K. Kaprizov (MIN), 2. T. Demko (VAN), 3. M. Fleury (MIN)

LAK - MTL 3:2

Vilardi rozhodol o výhre Los Angeles nad Montrealom

Gabriel Vilardi zaznamenal gól a asistenciu, Pheonix Copley urobil 19 zákrokov a Los Angeles vyhralo tretí zápas z posledných štyroch, keď si vo štvrtok poradilo s Montrealom tesne 3:2. Víťazný gól strelil Anže Kopitar a skóroval aj Alex Iafallo. Skóre stretnutia otvoril Josh Anderson, uzavrel ho Denis Gurianov. Bol to jeho prvý gól i bod po výmene. Jake Allen kapituloval trikrát z 33 striel a „Habs“ prehrali druhý zápas z posledných troch.

Iafallo skóroval po peknej prihrávke Vilardiho:

Hviezdy duelu: 1. G. Vilardi (LAK), 2. M. Anderson (LAK), 3. A. Kopitar (LAK)

SJS - STL 3:6

Bučnevič štvorbodový, Blues si ukončili sériu prehier

St. Louis strelilo v druhej tretine štyri góly po sebe, aby priklonilo misky váh na svoju stranu a nakoniec zdolalo San Jose 6:3. Ukončilo si tak šesťzápasovú sériu prehier. Pavel Bučnevič nazbieral štyri asistencie a do streleckej listiny sa zapísali Colton Parayko, Jordan Kyrou, Logan Brown, Brayden Schenn, Tyler Pitlick a Kasperi Kapanen, ktorý sa trafil do prázdnej brány. Parayko, Kyrou a Schenn pridali po asistencii, dve si ich pripísal Nikita Alexandrov. Thomas Greiss kryl 22 striel. Recept na neho našli Alexander Barabanov, Logan Couture a Steven Lorentz. Barabanov raz aj asistoval. James Reimer opustil zápas s 18 zákrokmi. Sharks prehrali štvrtý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. P. Bučnevič (STL), 2. C. Parayko (STL), 3. N. Alexandrov (STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (NYR) 29/33 (87,9%) - - - - - - -
E. Černák (TBL) 13:31 0 0 0 -1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies