Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Černák sa tešil z potrebnej výhry, Tatar takto zápas v sezóne ešte nekončil

V utorok sa v NHL odohralo 10 zápasov a v dvoch z nich si zahrali aj Slováci. Nebodovali, no návratom do akcie potešil Erik Černák.

Highlighty noci
  • Černák sa vrátil do akcie, on ani Tatar nebodovali
  • Seattle vyhral piaty zápas po sebe
  • Penguins vyhrali zápas, v ktorom prehrávali už 0:4
  • Vejmelka, Hill a Markstrom urobili 40 zákrokov
  • Georgiev, Gustavsson a Markstrom vychytali nuly
  • Ničuškin a Makar štvorbodoví
  • Cogliano odohral 1200. zápas v NHL

TBL - PHI 5:2

Černák sa vrátil, Lightning si ukončili sériu prehier

Po dvojzápasovej absencii spôsobenej zranením dolnej časti tela sa Erik Černák vrátil do akcie a bol pri víťazstve Tampy Bay 5:2 nad Philadelphiou, ktorým si floridský tím ukončil päťzápasovú sériu prehier. Alex Killorn a Nikita Kučerov strelili po dva góly a pridali po asistencii, skóroval aj Ross Colton a dvakrát asistoval Michail Sergačov. Kučerov bodoval už v 22. domácom zápase po sebe. Andrej Vasilevskij čelil 35 strelám, z ktorých ho prekonali Morgan Frost a Brendan Lemieux. Carter Hart urobil pri piatej prehre Flyers z posledných šiestich zápasov 34 zákrokov. Zastavil aj jednu strelu, ktorú na bránu vyslal Černák. Slovenský obranca odohral 21 minút aj so ziskom plusového bodu. Prezentoval sa aj troma bodyčekmi a zápas viedol s piatimi blokmi.


Hviezdy duelu: 1. A. Killorn (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. M. Eyssimont (TBL)

NJD - TOR 3:4

Maple Leafs otočili v závere zápas proti Devils

Tomáš Tatar nebodoval v treťom zápase po sebe a jeho New Jersey prišlo o päťzápasovú bodovú sériu (4-0-1), keď v závere zápasu neudržalo tesné vedenie. O výhre Toronta 4:3 rozhodli Michael Bunting a Auston Matthews, ktorí skórovali v 56., resp. 58. minúte. Maple Leafs predtým dvakrát viedli zásluhou Calleho Jarnkroka a Mitchella Marnera. Ten pridal aj asistenciu. Dve si pripísal William Nylander a Iľja Samsonov urobil 30 zákrokov. Kanadský tím vyhral piaty zápas z posledných siedmich. O dva góly Devils sa postaral Erik Haula, ktorý asistoval aj pri góly Ondřeja Paláta. Ten zase asistoval pri oboch góloch Haulu. Vítek Vaněček zastavil 21 striel. Tatar odohral necelých 15 minút, počas ktorých sa prezentoval jednou strelou a jedným bodyčekom. Svoju veľmi dobrú štatistiku plus/mínus si zhoršil o dve „mínusky“ (viac ako jednu zaznamenal po prvýkrát v ročníku). Aktuálne má na konte 36 plusových bodov. Dawson Mercer vďaka asistencii bodoval v 10. zápase po sebe.

Článok pokračuje pod reklamou


Marner strelil pekný gól z úniku:

Hviezdy duelu: 1. E. Haula (NJD), 2. O. Palát (NJD), 3. A. Matthews (TOR)

MTL - CAR 3:4 SN

Kotkaniemi rozhodol v nájazdoch o výhre nad Canadiens

Jesperi Kotkaniemi premenil rozhodujúci nájazd v šiestej sérii, aby Carolina zdolala Montreal 4:3 a vyhrala tretí zápas po sebe. Hurricanes v ňom prehrávali 0:2 i 2:3. Nadstavený čas vynútil v 57. minúte Jesper Fast, ktorý nadviazal na góly Jaccoba Slavina a Bradyho Skjeia. Brett Pesce dvakrát asistoval. Antti Raanta inkasoval dva góly z desiatich striel predtým, ako utrpel nešpecifikované zranenie. Frederik Andersen následne kryl 13 striel zo 14. O góly Canadiens, ktorí prehrali štvrtý zápas po sebe, sa postarali Alex Belzile, Mike Hoffman a Michael Pezzetta. Belzile a Pezzetta pridali aj po asistencii, dve ich zaznamenal Chris Tierney. Jake Allen opustil duel s 36 zásahmi. Duel pre zranenie hornej časti tela nedohral hosťujúci obranca Jalen Chatfield. Slavin s 228 bodmi prekonal zápis Glena Wesleyho a zaradil sa na tretie miesto bodovania obrancov Hurricanes/Whalers. Produktívnejší boli len Justin Faulk (258) a Dave Babych (240).

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Kotkaniemi (CAR), 2. M. Pezzetta (MTL), 3. B. Pesce (CAR)

PIT - CBJ 5:4 PP

Crosby zavŕšil veľký obrat Penguins

Sidney Crosby v tretej minúte predĺženia skóroval, aby rozhodol o výhre Pittsburghu 5:4 nad Columbusom po senzačnom obrate. Penguins vyhrali piaty zápas z posledných šiestich napriek tomu, že v strede duelu prehrávali o štyri góly. Následne však skórovali Jake Guentzel, Danton Heinen a dvakrát Jake Guentzel. Crosby aj dvakrát asistoval, dve asistencie si pripísal aj Rickard Rakell a dokonca tri Jevgenij Malkin. Casey DeSmith urobil 15 zákrokov po tom, čo nahradil Tristana Jarryho. Ten inkasoval štyri góly z 12 striel. Vedenie Blue Jackets, ktorí nakoniec prehrali tretí zápas po sebe, vybudovali Emil Bemstrom, Lane Pederson, Patrik Laine a Liam Foudy. Bemstrom a Fourdy pridali aj po asistencii, dve si pripísal Kent Johnson. Elvis Merzlikins urobil sedem zákrokov pred opustením duelu s chorobou. Michael Hutchinson následne kapituloval päťkrát zo 40 striel. Crosby so 169. trojbodovým výkonom vyrovnal zápis Paula Coffeyho na ôsmom mieste historického poradia. Siedmy Steve Yzerman ich zažil 172. Ako druhý hráč histórie strelil 20 gólov v predĺžení. Alex Ovečkin vedie poradie s 25. Penguins naposledy otočili zápas, v ktorom prehrávali o štyri góly, 11. decembra 2006 proti Washingtonu.

Crosby zavŕšil veľký obrat:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. J. Zucker (PIT), 3. L. Foudy (CBJ)

FLA - VGK 2:1

Bobrovskij pomohol Panthers k výhre nad Vegas

Sergej Bobrovskij predviedol 31 zákrokov, 10 v tretej tretine, aby položil základy víťazstva Floridy 2:1 nad Vegas. Panthers vyhrali po prvýkrát od začiatku februára dva zápasy po sebe aj vďaka gólom Ryana Lomberga a Aleksandra Barkova. Ich vedenie skresal Shea Theodore. Adin Hill kryl až 40 striel, no trojzápasovú víťaznú sériu sa Golden Knights natiahnuť nepodarilo. Florida má za sebou sériu 11 zápasov, v ktorých striedala výhry s prehrami. V dueli sa jej pri blokovaní zranil Matthew Tkachuk.

Hviezdy duelu: 1. R. Lomberg (FLA), 2. S. Bobrovskij (FLA), 3. A. Barkov (FLA)

NYI - BUF 3:2

Fasching rozhodol o výhre Islanders nad Sabres

Hudson Fasching strelil víťazný gól nohou a pridal asistenciu, aby pomohol Islanders k výhre 3:2 nad Buffalom, ktoré prehralo druhý zápas po sebe a štvrtý z posledných piatich. K natiahnutiu bodovej série newyorského tímu na štyri zápasy (3-0-1) viedli aj góly dvojbodových Caseyho Cizikasa a Josha Baileyho. Alexander Romanov dvakrát asistoval a Iľja Sorokin kryl 22 striel. Prekonali ho Dylan Cozens a Kyle Okposo, pri ktorého góle asistoval aj Ukko-Pekka Luukkonen. Ten inak urobil aj 36 zákrokov.

Faschingov gól uznali až v Toronte:

Hviezdy duelu: 1. H. Fasching (NYI), 2. J. Bailey (NYI), 3. C. Cizikas (NYI)

MIN - CGY 0:1 SN

Bezgólový zápas v Minnesoty vyhralo Calgary

V Minnesote sa diváci nedočkali ani jedného gólu. O výhre Calgary 1:0 rozhodol až v samostatných nájazdoch Tyler Toffoli. Jacob Markstrom zastavil pri svojom prvom čistom konte v sezóne a 18. v kariére 40 striel. Filip Gustavsson urobil 26 zákrokov a vychytal svoje druhé čisté konto po sebe a tretie v sezóne i kariére. Wild bodovali v desiatom zápase po sebe (8-0-2). Adam Ružička opäť nehral.

Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. J. Markstrom (CGY), 2. T. Toffoli (CGY), 3. F. Gustavsson (MIN)

COL - SJS 6:0

Avalanche zničili Sharks, Ničuškin a Makar štvorbodoví

Valerij Ničuškin a Cale Makar zaznamenali po góle a troch asistenciách, aby doviedli Colorado k výhre 6:0 nad San Jose, ktoré prehralo šiesty zápas z posledných siedmich. Gól a asistenciu zaznamenali Artturi Lehkonen a Nathan MacKinnon, po góle pridali Denis Malgin a Mikko Rantanen. Predísť štvrtej prehre v sérii pomohli aj Devon Toews s dvoma asistenciami a Alexandar Georgiev so štvrtým čistým kontom v sezóne. Sharks ho ohrozili len 13 strelami. Kaapo Kahkonen inkasoval päť gólov z 24 striel, James Reimer následne urobil 18 zákrokov. Andrew Cogliano, ktorý si zahral v minulosti aj za San Jose, odohral svoj 1200. zápas v NHL.


Hviezdy duelu: 1. C. Makar (COL), 2. V. Ničuškin (COL), 3. A. Georgiev (COL)

ARI - STL 6:2

Vejmelka pomohol Coyotes ukončiť sériu prehier

Karel Vejmelka zneškodnil 40 striel, aby pomohol Arizone ukončiť trojzápasovú sériu prehier. Travis Boyd strelil v tretej tretine dva góly a Clayton Keller zaznamenal gól a dve asistencie, aby Coyotes zdolali St. Louis 6:2. Po góle pridali aj Lawson Crouse a dvojbodoví Christian Fischer s Nickom Schmaltzom. Matias Maccelli a Barret Hayton dvakrát asistovali. Oba góly Blues strelil Pavel Bučnevič, zatiaľ čo Jordan Binnington urobil 21 zákrokov. Ich tím prehral ôsmy zápas z posledných deviatich.

Hviezdy duelu: 1. T. Boyd (ARI), 2. K. Vejmelka (ARI), 3. C. Keller (ARI)

SEA - ANA 5:2

Kraken si natiahli víťaznú sériu triumfom nad Ducks

Seattle si natiahol víťaznú sériu na päť zápasov, keď v domácom prostredí zdolal Anaheim 5:2. Jared McCann zaznamenal gól a asistenciu, Matty Beniers dve asistencie a Philipp Grubauer 20 zákrokov. Do čierneho sa trafili aj Jamie Oleksiak, Daniel Sprong a Eeli Tolvanen, do prázdnej brány Jaden Schwartz. O góly Ducks, ktorí prišli o päťzápasovú bodovú šnúru (4-0-1), sa postarali Trevor Zegras a Max Comtois. John Gibson kryl 26 z 30 striel.


Hviezdy duelu: 1. J. McCann (SEA), 2. M. Beniers (SEA), 3. P. Grubauer (SEA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 20:55 0 0 0 +1 0 1 3
T. Tatar (NJD) 14:50 0 0 0 -2 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies