Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Magazín

10 najväčších nádejí spomedzi brankárov: Na čele je Američan

Draftovanie a vývoj brankárov pre NHL je náročná vec. Matthew Zator sa pozrel na zásobu talentov 32 tímov kanadsko-americkej ligy a zostavil rebríček 10 brankárov s najväčšími šancami na budúci úspech.

V rebríčku figurujú brankári, ktorí neodchytali v NHL viac ako 25 zápasov v jednej sezóne alebo viac ako 50 zápasov v celej kariére a k 1. januáru nemali viac ako 24 rokov.

10. Daniil Tarasov, 23 rokov, Columbus Blue Jackets - Rus draftovaný z 86. miesta v roku 2017 už má za sebou aj 17 zápasov v NHL, vrátane 13 v tejto sezóne. Kryl v nich 90,8 % striel. V AHL má 86,0% úspešnosť zákrokov. Nemal však najväčšiu oporu v spoluhráčoch.

9. Erik Portillo, 22 rokov, Los Angeles Kings - Švéda si na drafte 2019 vybralo Buffalo už zo 67. miesta. Aktuálne je vo svojom treťom ročníku na Michiganskej univerzite. Vlani mal bilanciu 31-10-1 s 92,6% úspešnosťou zákrokov, tento rok 21-10-2 s 90,7% úspešnosťou zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

8. Drew Commesso, 20 rokov, Chicago Blackhawks - americký rodák bol draftovaný v roku 2020 zo 46. miesta a svoj talent už tretím rokom ukazuje v tíme Bostonskej univerzity. V tejto sezóne kryl 91 % striel pri bilancii 19-7-0.

7. Dylan Garand, 20 rokov, New York Rangers - zástupca kanadskej hokejovej školy bol tiež draftovaný v roku 2020, ale až zo 103. miesta. Po dominantných výkonoch vo WHL už chytáva medzi mužmi v AHL. Pri bilancii 11-10-3 má 89,4% úspešnosť zákrokov.

6. Sebastian Cossa, 20 rokov, Detroit Red Wings - Detroit si talentovaného Kanaďana vybral už z 15. pozície na drafte 2021. Tiež sa mu darilo vo WHL a teraz už pôsobí medzi mužmi – vyskúšal si už aj AHL, no prevažne chytáva v ECHL, kde v drese Toleda trochu zaostáva za očakávaniami. Má však predpoklady na to, aby jedného dňa chytával aj v NHL.

5. Lukáš Dostál, 22 rokov, Anaheim Ducks - český zástupca, ktorého kalifornský tím draftoval v roku 2018 z 85. miesta, zažil debut v NHL už vlani a v tejto sezóne v nej pridal ďalších 10 zápasov s 89,7% úspešnosťou zákrokov. Ukázal v nich veľký potenciál, rovnako ako ho ukazuje v San Diegu z AHL.

4. Devon Levi, 21 rokov, Buffalo Sabres - bol draftovaný nízko (212. miesto v roku 2020), no za ostatné roky sa zaradil medzi najväčšie brankárske nádeje. V prospech Sabres sa ho vzdala Florida vo výmene Sama Rienharta. Aktuálne je v druhom ročníku na Severovýchodnej univerzite, ktorej pomáha k dominantným výsledkom. Vlani bol najlepším brankárom i najlepším nováčikom NCAA.

3. Jaroslav Askarov, 20 rokov, Nashville Predators - jedenástka draftu 2020 už zažila v tejto sezóne debut v NHL, no až na ten jeden duel chytáva pravidelne v AHL. V drese Milwaukee doteraz ruský mladík kryl 91,2 % striel pri bilancii 21-11-4. V predošlých sezónach zbieral skúsenosti aj v KHL.

2. Jesper Wallstedt, 20 rokov, Minnesota Wild - najväčšie brankárska nádej spomedzi Európanov opustila pred touto sezónou rodné Švédsko a zažila slušný tréningový kemp v NHL. Aktuálne 20. draftovaný hráč v roku 2021 chytáva za Iowu v AHL. Z 30 zápasov vyhral 14 a dosiahol 90,9% úspešnosť zákrokov. Zachytal si aj v zápase hviezd.

1. Dustin Wolf, 21 rokov, Calgary Flames - americký brankár, ktorého si Flames vybrali na drafte 2019 až z 214. miesta, zažil v juniorskej WHL štyri fantastické sezóny. A v rovnakom duchu pokračoval aj vlani pri prechode do mužského hokeja. Aktuálne je vo svojej druhej sezóne v AHL a vychádza mu ešte lepšie - pri bilancii 32-9-2 má 92,6 % úspešnosť zákrokov a vychytal už aj štyri nuly.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Johnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies